跳至

首頁

尾頁

大宅

我預產期在10月初,會在qm生。有無同道中人?

大宅

我會在9月尾瑪麗生.

大宅

得我地兩個咋...
我第一胎都在qm, 你呢?

原帖由 ORANGEBANANA 於 09-7-27 15:25 發表
我會在9月尾瑪麗生.

大宅

你之前話10月4日預產,點解會轉了9月尾,是什麼原因.我睇了那麼久醫生,都無同我講會轉預產期,點先會轉的

原帖由 ORANGEBANANA 於 09-7-27 15:25 發表
我會在9月尾瑪麗生.

大宅

我第一胎都係瑪麗生, 阿囡係剖腹生產, 問過醫生佢話第二胎可以選擇順產 / 開刀, 我選擇開刀, 應該係38w開, 所以BB9月尾會出世啊, 仲可以一家4口過今年中秋節.

大宅

如果第一胎係開刀. 第二胎都係開刀好d喎
諗到中秋節, 人月兩團圓, 我都為你開心!

原帖由 ORANGEBANANA 於 09-7-30 12:44 發表
我第一胎都係瑪麗生, 阿囡係剖腹生產, 問過醫生佢話第二胎可以選擇順產 / 開刀, 我選擇開刀, 應該係38w開, 所以BB9月尾會出世啊, 仲可以一家4口過今年中秋節. ...

複式洋房

我預產期在10月21都係QM生,妳有無上產前運動班呀?

大宅

kwokbb,
我報左10/8同13/8的產前運動班呀!你呢?

原帖由 kwokbb 於 09-8-9 10:49 發表
我預產期在10月21都係QM生,妳有無上產前運動班呀?

複式洋房

我21/8同28/8都上第4同第5堂,係贊育上架,之前上過1堂都幾難咁,哈哈!都唔知有無幫助

大宅

講真,上左好過無上既!
不過我第一胎的經驗係...成個人都痛到失去理性,進入瘋癲狀態! 好在老公都記得呼吸的方法,「多多少少」可以幫到既!

原帖由 kwokbb 於 09-8-15 23:51 發表
我21/8同28/8都上第4同第5堂,係贊育上架,之前上過1堂都幾難咁,哈哈!都唔知有無幫助

禁止發言

複式洋房

咁我都去上堂學左先,妳第2胎喇?咁應該輕鬆好多同快D,我都開始驚驚

大宅

fanfanpoon & kwokbb,

雖則我係第2胎, 不過都係有d緊張, 因第一胎生左十幾個鐘, 痛到差不多暈眩, 所以我都有d壓力架!
希望第二胎會順利d啦!
上左產前運動班個心定d, 最好叫老公一齊去, 等佢都學下野。
我8/10預產期, 唔知會唔會見到大家?

原帖由 fanfanpoon 於 09-8-17 18:08 發表
我都係10月中係瑪麗生呀, 第一胎, 開始有d緊張啦

複式洋房

我過2日去上堂,好驚呀個物理冶療師好認真,我覺得條氣依家都開始喘,妳地有無呀?

大宅

唔驚, 不過佢真係幾認真, 因為佢已經有十幾年教呢d course的經驗。佢認真的教學好過hea 下 hea 下丫。

quote]原帖由 kwokbb 於 09-8-19 19:40 發表
我過2日去上堂,好驚呀個物理冶療師好認真,我覺得條氣依家都開始喘,妳地有無呀? [/quote]

首頁

尾頁

跳至