興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

曾幾何時,台灣係一個旅遊勝地,聽聞阿里山風景秀麗,可惜一個颱風,引發一場百年一遇水災,洪水淹沒半個台灣,多條村莊消失於泥濘中。好多人痛失家園,痛失至親。

誠心祝願,希望佢哋傷心過後,能夠重新振作起來!

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

台灣加油~
天災無情人間有情

原帖由 包包魔怪媽咪 於 09-8-20 03:11 發表
曾幾何時,台灣係一個旅遊勝地,聽聞阿里山風景秀麗,可惜一個颱風,引發一場百年一遇水災,洪水淹沒半個台灣,多條村莊消失於泥濘中。好多人痛失家園,痛失至親。

誠心祝願,希望佢哋傷心過後,能夠重新振作起來!

Jwcwf3Nn7kc ...

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

愛護環境、愛護地球

珍珠宮

本來諗過年尾去台灣玩,仲想去台南,依家

報紙話懷疑係水利工程搞到今次個山冧左,如果係就唔係天災係人禍
原帖由 包包魔怪媽咪 於 09-8-20 03:11 發表

誠心祝願,希望佢哋傷心過後,能夠重新振作起來!.

我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

子爵府

早晨

子爵府

10月15呀!!
原帖由 包包魔怪媽咪 於 09-8-20 01:58 發表
粗身大細梗係攰啦,所以要爭取時間休息。預產期係幾時呀?

子爵府

原帖由 webjen 於 09-8-20 10:03 發表

報紙話懷疑係水利工程搞到今次個山冧左,如果係就唔係天災係人禍

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

早幾日(定上星期)阿大舊石講過之前阿扁應承用xxx億黎搞好全台灣水利(咁上下意思),但究竟有幾多入左人地口袋呢...
原帖由 webjen 於 09-8-20 10:03 發表

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

佢真係台灣之恥黎gar
不過,我對台灣有d保留,大陸送既板間屋,又講人地有"甲荃",分明是政治做show多過為人民~
原帖由 小草 於 09-8-20 10:33 發表
早幾日(定上星期)阿大舊石講過之前阿扁應承用xxx億黎搞好全台灣水利(咁上下意思),但究竟有幾多入左人地口袋呢...

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

真係有錢唔志在
無錢都唔爭在喇
有人依期十分豪
四十二吋都唔夠
要去買部四十七
大牛龜都被稴棄
我都費時出聲啦
人地比錢我講嘜
單鏡反光買埋啦:tongue:
後天可能去瀋陽
既然係咁豪埋佢
一家四口齊出發
睇下佢講嘜野先

珍珠宮

一生總要豪一次
原帖由 JENNYSKY 於 09-8-20 14:50 發表
真係有錢唔志在
無錢都唔爭在喇
有人依期十分豪
四十二吋都唔夠
要去買部四十七
大牛龜都被稴棄
我都費時出聲啦
人地比錢我講嘜
單鏡反光買埋啦:tongue:
後天可能去瀋陽
既然係咁豪埋佢
一家四口齊出發
睇下佢講 ...
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

電視係因為佢同仔睇,所以佢好樂意買,單鏡反光雞又唔見佢豪比我 ,自己出又捨得呢~~
原帖由 webjen 於 09-8-20 14:58 發表
一生總要豪一次

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 JENNYSKY 於 09-8-20 14:50 發表
真係有錢唔志在
無錢都唔爭在喇
令娜媽諗起:

$ 唔係萬能 BUT ....

無 $ 就真係萬萬不能 mouth:

屎佬有米,(.) (.) 重可以講乜呢 .....
路遙知馬力,日久見人心!

水晶宮

原帖由 JENNYSKY 於 09-8-20 15:03 發表

電視係因為佢同仔睇,所以佢好樂意買,單鏡反光雞又唔見佢豪比我 ,自己出又捨得呢~~
話 MNOP 之佢喇,LOOK 佢張 CARD lor

水晶宮

今朝陪姊妹去東區醫院 check 心臟 .... 依家要陪仔 .....

娜媽要去睇水 lar

版主

原帖由 webjen 於 09-8-20 14:58 發表
一生總要豪一次

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我真係唔得~~
錢係好辛苦搵回來既,佢由早做到晚,一個月都無2,3餐係屋企食,最重要三個仔供書教學都用好多錢,依個係長期投資黎(有無回報另一件事)............諗諗下我真係一個好老婆,娶到我真執到囉~
原帖由 hehalady 於 09-8-20 16:31 發表
話 MNOP 之佢喇,LOOK 佢張 CARD lor

子爵府

我...聽日去台灣旅行...去台南...而家仲係好驚...T_T

珍珠宮

原帖由 JENNYSKY 於 09-8-20 17:15 發表
我真係唔得~~
錢係好辛苦搵回來既,佢由早做到晚,一個月都無2,3餐係屋企食,最重要三個仔供書教學都用好多錢,依個係長期投資黎(有無回報另一件事)............諗諗下我真係一個好老婆,娶到我真執到囉~http://www.hkico ...

版主

你是最姣的
原帖由 JENNYSKY 於 09-8-20 17:15 發表
我真係唔得~~
錢係好辛苦搵回來既,佢由早做到晚,一個月都無2,3餐係屋企食,最重要三個仔供書教學都用好多錢,依個係長期投資黎(有無回報另一件事)............諗諗下我真係一個好老婆,娶到我真執到囉~

首頁

尾頁

跳至