跳至

首頁

尾頁

複式洋房

準備帶bb去韓國旅行,但係唔知要帶咩去,有冇人可以幫下我呢????

禁止訪問

複式洋房

Jeco唔該晒你比的意見.....

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

韓國都幾dry,記得帶lotion,潤唇膏。帶定佢最鍾意既被或公仔之類,讓也有安全感,我都諗住帶bb十月去台灣,我諗住帶佢張被同叮噹公仔。記得帶尿片。

同熱愛這片土地,大家刻骨銘記,愁或喜,生或死,也是香港地
同熱愛這片土地,大家一句到尾,由自己,生與死,也在香港地

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我9月尾都係帶個仔去韓國啊..
我上網找過 好多人說韓國跟團野食方便一定唔太岩bb食
所以我都係打算帶成罐奶粉 同埋夜晚自己出去個陣買d野食俾bb啦..

多謝晒jeco既提醒..可以用個盒仔載野食 但點扲走飯呢?? 食個陣咪唔熱?

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 Jeco 於 09-8-26 10:13 發表
我帶果個盒仔係有兩邊, 一邊載餸, 一邊載飯….到食果陣就少少暖暖哋lor….去旅行係無係香港咁有規律架啦, 安排到比BB有嘢食己經好好架啦! ^^

呀! 記得如果帶較剪仔幫bb剪碎啲嘢食的話, 把較剪一定要放入行李寄倉呀 ...

日本d野都岩bb食 韓國我真係驚個仔會冇野食 所以我會帶罐細奶粉去呀..

睇到你個把交剪俾人扣留 唔小心笑左:p

禁止訪問

大宅

我就係因為咁而掉左3把較剪啦! 兩次出境時忘記,一次入境時忘記! 我只有第一次返過去拿,之後都係買d 10蚊店較剪,所以掉左都唔肉痛!

原帖由 Jeco 於 09-8-26 23:04 發表

haha...係lu...果次個海關仲問一係就掉左佢...一係你返黎香港先攞返...我又唔捨得掉喎...咪話返黎先攞lor~ 所以果次一落機第一時間就係去攞返把較剪! ^^ ...

首頁

尾頁

跳至