在職全職

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Part 8 啦!

伯爵府

Mavis,

OSIM蒸汽吸塵器都屬於正野來... 原價around $6800...

唔使塵袋, but變成吸完要洗濾水兜, 會多佐d功夫! 你最好好似hoiyau媽咁, 唔好拆開, 整部機棟係store room, 咁就唔會麻煩!

我屋企日日吸兼地方大(同埋工人點都粗用過我地), 所以吸管一年一換, hoiyau媽好似so far換過一次only...

最好就係可以steam & 吸床褥!

如果你想要的話, 我地sunday要入屯門, 可以順便兜過來攞比你地... 至於點用, 我就無時間示範, 有只DVD教, &你地可以去OSIM度配管的時候, 順便叫sales教埋!
我地尋日已經買佐dyson D22, 又使佐5千幾!mouth:

伯爵府

Mavis,

聽日37周, 下個星期三就38周, 如果38周生, 好快就到, 我好似都仲未ready咁...

呢排我都每日同工人(有時婆婆or公公)湊汶汶返學, 返ballet堂... 以我的性格, 唔跟返2個星期, 都唔多放心! 因為都要過幾條馬路...

仲有d鎖碎野要安排, 再briefing晒所以人...
呢排執野執上癮, 順便大掃除!

大宅

我好鬼火呀....好想炸左迪迪尼呀

大宅

原帖由 jjtseung 於 09-7-21 17:51 發表
Mavis,

聽日37周, 下個星期三就38周, 如果38周生, 好快就到, 我好似都仲未ready咁...

呢排我都每日同工人(有時婆婆or公公)湊汶汶返學, 返ballet堂... 以我的性格, 唔跟返2個星期, 都唔多放心! 因為都要過幾 ...

我估細b 39周8月頭出來呀,由依家開始你要每日上來報到一聲,唔見你就當你生喇,記得通知我地喎

大宅

汶媽,
我又收到迪迪最新訊息...真係火都來,火到唔想講野

侯爵府

報到先

侯爵府

thanks!! heiyee媽,我會留意下,我諗今次今慘痛係因為我前排食過好大碗涼粉呀

侯爵府

今日酌b N1班last day,好感觸,好唔捨得,但又覺得開心,酌b升班在即,大個仔喇

侯爵府

我知你講緊咩,個新o既special o麻
算啦

原帖由 PUIPUI28 於 09-7-21 18:18 發表

侯爵府

頭先比酌b笑c我.......

酌b:柯尿!!
酌媽:係去小便 (同佢去toilet)
入到toilet.......
酌b:(一面柯,一面講)next station,廁所! next station廁所!
酌媽:哈哈哈哈

伯爵府

原帖由 tupytupy 於 09-7-21 20:16 發表
我知你講緊咩,個新o既special o麻
算啦

嘉媽兩次都miss... 唔怪得之會激到爆!

大宅

呢個牌子吸塵機都好耐用, 我仲係用緊第一代, 未壞呀!! 洗濾水兜係多少少功夫, 但乾淨d, 所以值得...

不過過去一年多, 我隔3、4日先用一次OSIM, 平日用V-BOT 吸塵, 慳咗好多力 (我媽咪都話, 冇主婦好似我咁懶)

原帖由 jjtseung 於 09-7-21 17:24 發表
Mavis,

OSIM蒸汽吸塵器都屬於正野來... 原價around $6800...

唔使塵袋, but變成吸完要洗濾水兜, 會多佐d功夫! 你最好好似hoiyau媽咁, 唔好拆開, 整部機棟係store room, 咁就唔會麻煩!

我屋企日日吸兼地方大(同埋 ...

大宅

處女座媽媽

原帖由 jjtseung 於 09-7-21 17:51 發表
...仲有d鎖碎野要安排, 再briefing晒所有人...
...

伯爵府

汶爸係樹砌緊部新吸塵機, 好型ㄚ!

今次買機, 我的要求:
1. 好kum用
2. 容易操作 (為佐教工人容易些)
3. 吸到床褥/塵瞞
4. 容易清潔, 零件收納容易, 避免過多零件
5. 噴出來的氣體要再過濾, 對人體無害, 最好係冷風
6. 最好不需要消耗品
Dyson真係超正, 不過都係貴!mouth:起碼個5年保養已經令我安心d!

大家買機的話, 可以考慮呢個牌子!

大宅

今日收到佢地sms... 唉, 佢地一開始做promotion就應該做晒成個暑假嘛, 而家見附近酒店的promotion吸到本地客, 先又急急腳攪第二輪!

富豪機場酒店及麗豪酒店以郵輪概念包裝,入住酒店一晚加 24小時任飲任食任玩,最平的豪華艙套餐,早、午、晚餐、下午茶餐、消夜自助餐、通宵小食等六餐,每位 640元。諾富特東薈城酒店及天際萬豪酒店為迎戰富豪機場酒店,不約而同推出迪士尼一日遊住宿套餐,房價千餘元,便包一家三口或四口自助早餐及兩張迪士尼成人門票。荃灣帝景酒店的挪亞方舟家庭樂套餐,房間 700元包兩位成人及一名小童入住,以及免費提供三張馬灣公園挪亞方舟入場券。

去年我地都有join富豪機場酒店的暑假住宿優惠, 又係包食包玩, 好抵, 亦玩得開心!

原帖由 PUIPUI28 於 09-7-21 18:18 發表

大宅

好大機會關涼粉事 !

原帖由 tupytupy 於 09-7-21 19:55 發表
thanks!! heiyee媽,我會留意下,我諗今次今慘痛係因為我前排食過好大碗涼粉呀

大宅

我今日又冇咗件事, 忘記call妳

不如明日帶heiyee返英 文班前, 放低喺妳信箱, 好嗎?

原帖由 tupytupy 於 09-7-21 19:53 發表
報到先

大宅

我明呀, 如果學校、老 師好好, 做阿媽都會唔捨得架!
向前望啦, 更好的學校&老 師等緊酌b!

原帖由 tupytupy 於 09-7-21 19:57 發表
今日酌b N1班last day,好感觸,好唔捨得,但又覺得開心,酌b升班在即,大個仔喇

大宅

做乜聯想起坐mtr?

原帖由 tupytupy 於 09-7-21 21:31 發表
頭先比酌b笑c我.......

酌b:柯尿!!
酌媽:係去小便 (同佢去toilet)
入到toilet.......
酌b:(一面柯,一面講)next station,廁所! next station廁所!
酌媽:哈哈哈哈 ...

首頁

尾頁

跳至