在職全職

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

繼續傾,繼續傾:lol :lol

侯爵府

係呀,尋日見到佢地2個真係好好笑,heiyee嘟到個咀好長要錫酌b,酌b則繼續好努力等待heiyee去試隻鞋:lol :lol

引用:
原帖由 CottonCandy 於 09-8-27 22:30 發表
今日見到佢兩個好sweet... 男的放隻鞋喺女的腳前, 熱情地叫佢着; 女的聽到auntie elaine叫'錫啖heiyee', 即刻'嘟'起咀等...

侯爵府

今日繼續好熱

嘉媽&汶滔媽,你地去dl記住要飲多d水,唔好成日o係outdoor呀

侯爵府

忽發奇想........唔知大家有無興趣來緊monday(31號)黎個最後衝刺,一齊來個下午茶呢?:lol (呢個酌媽真係好鬼爛玩)

不過地點好難就,hk / kln e or kln w好呢

我果日12:30~13:30會o係天后同酌b上體操班,之後就ok喇。:mrgreen: :mrgreen:

侯爵府

heiyee媽,你今日覺得點呀?有無好d呀?你要多d休息呀,記住要多飲水

侯爵府

oh,我尋日好開心,酌b尋日好乖,出到來好聽話,lunch後行街時,佢好乖咁肯跟住ka媽佢地,等我可以安靜咁去買左個bra bra:lol

之後去到ballma屋企我話玩多5mins就走人佢又肯走人,even走o既時候經過遊樂場,佢話要玩一陣,咁我話玩5分鐘好喇,佢都好肯守信用,time's up即刻拖住我走,無扭無黑面,我馬上讚佢,佢開心到一路行一路彈下彈下:lol :lol

唉! 咁咪好囉,其實我都唔想成日話佢,我真係唔吝惜去讚佢,但佢總係要我鬧多過讚的 不過,尋日我真係好開心,佢好乖好抵錫!!!

侯爵府

我有d擔心酌b返學後會戒左午睡,始終小朋友訓多d對腦部發育好好多+上真係要訓下先長肉。

但我更加擔心佢o係校車中眼訓,咁就仲危險;我自己從來都唔會o係任何交通工具瞌眼訓的。

下午班的時間真係有d kick手

侯爵府

汶滔媽今日出關,嘉媽又去玩,heiyee媽唔係好妥,mavis未必咁早得閒,vane媽係夜遊人,ballma唔多會上來.........最重要係開學在即,呢樹應該好靜喇

伯爵府

原帖由 tupytupy 於 09-8-28 08:40 發表
忽發奇想........唔知大家有無興趣來緊monday(31號)黎個最後衝刺,一齊來個下午茶呢?:lol (呢個酌媽真係好鬼爛玩)

不過地點好難就,hk / kln e or kln w好呢

我果日12:30~13:30會o係天后同酌b上體操班,之後就ok喇。:mr ...

31號, 我得ㄚ!

不過, 嘉媽會唔會要准備開學野呢! 佢呢排都掛住喪玩... 分分鐘到最後先衝刺!

不如, 踩上去ballma度呢!

汶滔爸仲放緊假, 我地去邊都得!

伯爵府

原帖由 tupytupy 於 09-8-28 09:00 發表
oh,我尋日好開心,酌b尋日好乖,出到來好聽話,lunch後行街時,佢好乖咁肯跟住ka媽佢地,等我可以安靜咁去買左個bra bra:lol

之後去到ballma屋企我話玩多5mins就走人佢又肯走人,even走o既時候經過遊樂場,佢話要玩一陣,咁我話玩5分 ...

真係好啦!

小朋友就係咁, 一時就好聽話, 一時就好曳...

侯爵府

呵呵,原來你地未出發

去ballma度........佢未必ready要開學前一天大執屋喎:lol :lol

我諗不如出外tea啦,第2日就開學,我地班小朋友又咁大殺傷力,我估個個都唔想o係返學前一晚o係屋企搞"災後重建"囉

p.s.呢個純粹個人意見,如有人肯作出犧牲小我o既精神,我地係無任歡迎o既:lol :lol

原帖由 jjtseung 於 09-8-28 09:54 發表

31號, 我得ㄚ!

不過, 嘉媽會唔會要准備開學野呢! 佢呢排都掛住喪玩... 分分鐘到最後先衝刺!

不如, 踩上去ballma度呢!

汶滔爸仲放緊假, 我地去邊都得! ...

侯爵府

係囉,聽話時真係好鬼抵錫 但曳時就真係想打佢兩鎚呀

原帖由 jjtseung 於 09-8-28 09:55 發表

真係好啦!

小朋友就係咁, 一時就好聽話, 一時就好曳...

伯爵府

原帖由 tupytupy 於 09-8-28 09:39 發表
我有d擔心酌b返學後會戒左午睡,始終小朋友訓多d對腦部發育好好多+上真係要訓下先長肉。

但我更加擔心佢o係校車中眼訓,咁就仲危險;我自己從來都唔會o係任何交通工具瞌眼訓的。

下午班的時間真係有d kick手 :gi ...

戒佐nap都OK的... 佢自己會調整返, 夜晚訓耐些! 小朋友如果無特別刺激, 好眼訓都會訓的!

不過, 大大下, 我就唔覺訓得就生肉... 越標高就睇落越瘦... 汶汶頭頭開始飲鮮奶的時候感覺肥佐d, 不過呢兩個月又標高, 而加96cm+, 越睇就越瘦, 佢三十磅有多, 都唔知d肉去佐邊!

btw, 汶汶雖然返上午班, 都有機會放學時係校車度訓着... 咁佢返來就好難訓返, 你知佢地家陣有訓過10分鐘都當自己nap佐, 鬼打咁精神... 其實, 我都有少少擔心!

伯爵府

原帖由 tupytupy 於 09-8-28 10:01 發表
呵呵,原來你地未出發

去ballma度........佢未必ready要開學前一天大執屋喎:lol :lol

我諗不如出外tea啦,第2日就開學,我地班小朋友又咁大殺傷力,我估個個都唔想o係返學前一晚o係屋企搞"災後重建"囉

p.s.呢 ...

哈哈... 咁又係!

其實, 我屋企都得, 不過個個都遠d...

出去tea都好, 平日週圍都少人...

侯爵府

不過都係呀,我都覺得佢地係標高,無咩生肉,酌b剛放summer(6月停課)都好似脹返,但呢2個星期見佢又有好似瘦左,只見佢高左dd囉。

搭車訓覺呢樣野我真係好唔鍾意,因為好危險,但小朋友就最忍唔住最容易o係車訓著

原帖由 jjtseung 於 09-8-28 10:03 發表

戒佐nap都OK的... 佢自己會調整返, 夜晚訓耐些! 小朋友如果無特別刺激, 好眼訓都會訓的!

不過, 大大下, 我就唔覺訓得就生肉... 越標高就睇落越瘦... 汶汶頭頭開始飲鮮奶的時候感覺肥佐d, 不過呢兩個月又標高, 而 ...

侯爵府

哈哈,我去你屋企無問題呀,我果日都去到天后囉。 不過就好衰囉,己所不欲,無理由走去搗亂你屋企o麻。

咁啦,出來tea下,慶祝我地共同迎接小朋友新學年啦:

1) mf飲茶
2) 太古城tea/其他食店
3) 荷里活廣場(鑽石山)飲茶/food court
4) mk 朗豪坊飲茶/food court/其他食店

原帖由 jjtseung 於 09-8-28 10:07 發表

哈哈... 咁又係!

其實, 我屋企都得, 不過個個都遠d...

出去tea都好, 平日週圍都少人...

大宅

heiyee 保持個嘟咀好耐, 定咗格咁; 但酌b根本唔知, dup低頭叫heiyee去試鞋...

原帖由 tupytupy 於 09-8-28 08:29 發表
係呀,尋日見到佢地2個真係好好笑,heiyee嘟到個咀好長要錫酌b,酌b則繼續好努力等待heiyee去試隻鞋:lol :lol

引用:原帖由 CottonCandy 於 09-8-27 22:30 發表
今 ...

大宅

仲未開到聲呀! 今次d藥係會好眼瞓, 大昏迷咁.

醒咗就即刻飲水, 希望快d好返啦!

原帖由 tupytupy 於 09-8-28 08:51 發表
heiyee媽,你今日覺得點呀?有無好d呀?你要多d休息呀,記住要多飲水

大宅

Monday我應該好返喇卦... 如果係, 我可以join呀

原帖由 tupytupy 於 09-8-28 10:18 發表
哈哈,我去你屋企無問題呀,我果日都去到天后囉。 不過就好衰囉,己所不欲,無理由走去搗亂你屋企o麻。

咁啦,出來tea下,慶祝我地共同迎接小朋友新學年啦:

1) mf飲茶
2) 太古城tea/其他食店
3) 荷里活廣場(鑽石山)飲茶/food co ...

大宅

酌b真乖, 琴日就到逸希傻左, 返到屋企要砌lego, 好啦...我咪同佢開左叫佢自己砌, 我要同bb沖涼先, 開左個頭比佢, 點知佢就癲左咁喊, 我無理佢啦....同bb沖涼先, 我叫佢喊係砌唔到, 喊又講唔清楚想砌咩......終於喊左30分鐘, 成個人熱到濕晒, 凡搞好bb之後叫佢停一下先....之後拉左去沖涼冷靜下....食左一小粒jelly糖, 出來就可以講清楚想要咩, 咁同佢砌左d之後, 我去整埋d飯比佢食埋先變番正常!

等到爸爸返來之後, 佢自己講話自己"無瞓覺發脾氣"

首頁

尾頁

跳至