美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

我比較易敏感架同埋係油性皮膚""唔知邊一隻好用可以試下呢???

子爵府

我用KOSE 雪肌精

子爵府

好媽媽勳章

Clinique & IsQueen :)

珍珠宮

Bioderma Hydrabio Tonique Lotiion

我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

男爵府

葉露芝(防敏感系列), 又平又好用

等待驗證會員

肌研 - 極潤 ( BK sis 介紹, 好用, 不用 $90-, 在萬X 有售 )

禁止訪問

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 CC_CC 於 09-8-30 05:19 發表
肌研 - 極潤 ( BK sis 介紹, 好用, 不用 $90-, 在萬X 有售 )

我用過 , 麻麻地...比較立 用完起粒粒 mouth:

我係敏感同混合性皮膚(T位油)

之後比咗個朋友用 ,

佢係乾性 , 佢話好吸收.....幾好 !!!

複式洋房

HANSKIN a+1 toner

珍珠宮

Bioderma Hydrabio Tonique Lotiion is really suitable for combination / oily skin!!!

原帖由 wai001 於 09-8-29 15:37 發表
Bioderma Hydrabio Tonique Lotiion
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

大宅

你敏感架同埋係油性皮膚
最用天然d的保濕水
可以用薰依草的花水
如果你想平d可以自己diy

外面的一般都有3種化學添加品
1防腐劑(水性/油性都有)
2香味劑 (水性)
3穩定劑 (油性)

以上3都對你這種皮膚起刺激

複式洋房

Avene Cleanance Purifying Lotion 專係比油性 敏感皮膚用 加埋佢支 Cleanance Soapless Cleansing Gel 洗面超正 油都出少好多 http://critiques.she.com/beauty/ ... cleansing-gel/8848/

禁止訪問

男爵府

kiehl's rose water

大宅

Hanskin a+1 toner

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

OLAY

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

kiehl's rose water , 無酒精果支 .

男爵府

我用ipsa

大宅

我用SKIN FOOD生菜青瓜toner, ok喎, 我本身都幾油下ka~~

男爵府

我用 Clinique (用咗大約 10年), 中途有轉過其他牌子都唔 ok, 最後都用返 clinique

首頁

尾頁

跳至