自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

好媽媽勳章

賭城爆婚停不了,最新有 43歲關淑怡被踢爆早於參加新秀前一年, 85年 19歲仍未當歌手的她已為人妻,嫁給葉姓男子( Yip Arthur Allen)。

結 婚乃人生大事本飲得杯落,但 48歲劉德華上週被揭與朱麗倩去年在賭城註冊,收埋 24年的秘密見光,被迫認妻卻令他陷入苦惱。一直與劉華扯上關係的,除了朱麗倩和抽足天王廿多年水的過氣情人俞可欣外,其實還有一個,正是早年與劉華同性緋聞傳足多年,卻在 98年突然在劉華身邊消失的潘宏彬。

連劉華都話:「最遺憾失去」聯絡的潘宏彬,本刊發現他一心為過新生活,轉行做地產經紀避 開昔日「好兄弟」, 11年來首次接受傳媒訪問,現已禿光頭挺住大肚腩的 47歲潘宏彬,親身剖白與劉華「斷交」內情:「(唔搵佢)有咩好遺憾?」直接問他與劉華同性戀傳聞,潘宏彬答得玄:「我點答你呀?」

別墅

好媽媽勳章

48歲劉華 fit到漏, 47歲走晒樣潘宏彬近年一直在港島區任地產經紀,凸腩光頭的他、每日收工後閒逛街坊家品店、金魚街,住在月租七千的新界村屋。

02年劉華曾在訪問中表示:「潘宏彬呢個人係奇人, 98年突然之間消失咗,搵都搵唔返,保唔到呢段友情我好遺憾!」潘宏彬在劉華心目中地位,可見一斑。

別墅

好媽媽勳章

潘宏彬早在 84年接受《香港周刊》訪問亦表示,確實曾與劉華半同居:「我屋企住新界,劉德華屋企住得近公司(廣播道),所以我成日住在劉德華屋企。有一次我同朋友玩到凌晨 4、 5點,華仔早已睡,他卻放了一張字條說:『我很倦,等不及你們回來就睡,我弄好西多士你們慢慢吃吧!』我看着那份西多士,心中的溫暖與滿足難以形容!」

劉 華甚至 86年發毒誓否認同性戀:「如果我同潘宏彬搞基,就 7年內愛滋病發死!」早年劉華性向有很多謠傳,有傳 96年劉華與張國榮到上海拍《新上海灘》時,據當年有份拍攝的人憶述,劉華在現場不時對身邊的上海猛男另眼相看,有次連張國榮亦忍不住窒他:「你望夠未 呀?」

上週四(上月 30日),本刊獨家訪問潘宏彬,對昔日傳聞答得很玄。

潘:潘宏彬  F:《 FACE》
潘:唔好影我!我已經匿埋好耐啦!
F:點解要匿埋?
潘:想過吓啲新生活!
F:華仔話 98年同你失去聯絡,好遺憾!
潘:有咩好遺憾?朋友嚟 o架!朋友係唔係日日都要見 o架?絕對冇遺憾!一生為師,終生都係師,一日朋友,就終生係朋友。四海兄弟裏面,大家都係朋友 o架嘛!人,一定要有朋友。
F:但傳過你哋兩個係同性密友。
潘:我老豆姓潘,我老母又姓潘,加埋生咗我出嚟,我又係姓潘,咁你明唔明我講咩?
F:唔係好明……
潘:百家姓裏邊一定有 o架!一個姓張,一個姓王……
F:有傳劉德華買過物業畀你,資助你生活喎!
潘:傳呀嘛!我家做經紀 o架!曾經吳君如又傳過!張國榮同陳百強都死咗,想傳都傳唔到啦!我已經唔係呢個圈嘅人,傳咩都唔關我事!

81年,潘宏彬與劉華在第 10屆訓練班結識,結為好友。

'83  28年前一齊出道, 83年劉華與潘宏彬(右)齊齊合演電影《毀滅號地車》時,一樣青春靚仔。

潘宏彬當年青靚白淨,際遇卻不佳,他也曾說:「雖然慢過華仔起步,卻不代表我只能站在同一個框框裏。」果然他現在跳出框框做經紀。

'91 劉華爆紅,潘宏彬則半紅不黑, 91年自組公司開戲《 91神鵰俠侶》,亦有預角色畀老友。

96年,往台灣發展拍劇的潘宏彬,任劉華《倒轉地球演唱會》,證明情不變。

97年,退居幕後的潘宏彬常陪伴劉華打保齡、工作, 02年劉華才自爆 98年後與潘失去聯絡。

F:劉德華終於承認咗朱麗倩,替唔替佢開心?
潘:唔……係喜事梗係值得開心,唔開心,爸爸媽媽有咩事,咪唔開心囉。
F:係唔係你同劉德華一齊去大馬時介紹朱麗倩畀佢識?
潘:唔知!呢樣嘢我真係唔知!
F:有冇同朱麗倩食過飯?
潘:人生梗係要返工、出糧、食飯、瞓覺 o架啦!你哋都係 o架!同佢一齊食飯,梗有 o架啦!
F:你鶽家係咪有女朋友?
潘:唔係女朋友,係太太。結咗婚好耐啦!你哋乜都係傳,傳啲唔傳啲!出去食飯,又傳個蝦仁炒蛋唔傳個通菜!我唔做呢行,唔好搵我啦!搵我買樓啦!
到了本週一,記者再到潘宏彬的地產公司,再直接問他與劉當年斷背傳聞,他竟答:「我點答你?」問他是否和劉華斷交才結識女朋友結婚,他又說:「我真係唔識答你呢個問題!」臨走還叫記者「寫好啲!」。

禁止訪問

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

大宅

嘩…咩攪成咁呀? 靚仔遲暮…

男爵府

現已禿光頭挺住大肚腩的 47歲潘宏彬<===係街到見到都唔應得啦

男爵府

嘩..佢個樣變得好勁..雖然我唔識佢..但睇佢張相真係判若兩人~

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我差d都唔認得佢呀!乜走曬樣呀!當年佢都幾好樣架,係瘦d囉!

王國長老

王國長老

我知佢係邊個,佢係91神鵰俠侶做霍都王子果個人。不過唔算得靚仔。

話斷背我就唔信,可能有d野反左面o者。
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

伯爵府

2024勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

咪似湯鎮業,靚仔樣不復當年,共同擁有大肚腩!
大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

走哂樣唔認得

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

斷咩背呀?﹗佢個老婆幾靚下架﹗
幾年前見個佢地﹗(以前住我附近)好恩愛架﹗佢老婆當時大緊肚,佢扶出扶入,好男人囉﹗

男爵府

現在似張衛健. 他當年都算唇紅齒白.

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

話斷背我就唔信

大宅

份雜誌個標題同內文都唔對既:;pppp: , 咩同性關係啫..... 佢都唔係答呢D.

佢個樣真係走晒樣, 唔認得

珍珠宮

原帖由 reego 於 09-9-2 07:37 AM 發表
咪似湯鎮業,靚仔樣不復當年,共同擁有大肚腩!

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

大宅

原帖由 ysnmama 於 09-9-2 08:43 發表
現在似張衛健. 他當年都算唇紅齒白.

我都諗起 e 個人 ......

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

吳信

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 peggy@_@ 於 09-9-2 04:50 發表
現已禿光頭挺住大肚腩的 47歲潘宏彬

比後生時肥在好多, 不過我唔信佢地斷背囉

珍珠宮

畀面勳章

真係走晒樣...

首頁

尾頁

跳至