自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大家好,我叫chingluby,我剛收到通知派碩門村,我有一个女兒4歲,現9月讀k2.現在+之前我就同老爺奶奶+2个姑仔住葵涌石梨貝邨.我女兒就讀荃浸石梨幼稚園,半曰.但現在突然收信派屋,我真的一点心理準備,加上新学期剛開始,讀又唔係,唔讀又唔係,難到等到k3轉又好似唔係幾好,那么升小学有否影响呢???請各位mama給我意見,thankyou very much

男爵府

你想搵咩類型學校

大宅

果頭附近有好多屋苑, 如第一城都有幼稚園

大宅

真理浸信會碧濤幼稚園
新界沙田安景街19至21號碧濤花園平台
Tel: 26356933

大宅

沙角懷恩幼稚園
沙田沙角雲雀樓地下

別墅

我都搵緊幼稚園,不過我要係要有延長時間既仲難搵,好多都FULL晒,半日容易好多,唔洗咁擔心

複式洋房

其實昨晚我都上網找過資料.+分之多幼稚/兒園.我想找半日,因我女讀開,加上我係自己湊.最緊要近碩門村,唔好要坐校車,步行半小時內可到.学校唔雖要名牌.只要口碑好就ok!!麻煩給点意見

複式洋房

我煩是因為才剛開學,書本巳買,好像兩頭不到岸,10才睇樓,key都未有,有之後又要裝修......買家私......我想轉校都要轉下學期才能轉,如果k3才轉仲釣腳.....唉!!!!希望大家給点意見!thanks!!!!

大宅

最近第一城的是私立幼稚園 , 碧濤的真理浸信會你可以試下, 但佢比一般的非牟利幼稚園貴d學費 , 之前問過好似半日都要 $1900 (末扣學卷) , 如果你想選非牟利幼稚園 , 我建議你可以去廣源或者真係要坐車去第二區 , 因為石門附近多數d幼稚園係私校 , 學費好貴 , 我住第一城都要搭車去第二區讀

大宅

我朋友個女讀緊沙角內的半日幼稚園,佢話扣除學卷後每月交二佰幾元學費,仲近馬鐵站。

複式洋房

回覆 1# loo2004 的文章

我上網睇過此學校網址,此校老師資歷好似一般,但学費好吸引.但我都会實地考察一下,thankyou ar!!

大宅

原帖由 chingluby 於 09-9-5 00:24 發表
其實昨晚我都上網找過資料.+分之多幼稚/兒園.我想找半日,因我女讀開,加上我係自己湊.最緊要近碩門村,唔好要坐校車,步行半小時內可到.学校唔雖要名牌.只要口碑好就ok!!麻煩給点意見 ...

真理浸信會碧濤幼稚園是半日班活動教學的,步行半小時內可到。

2003/04年度獲得教統局視學報告讚揚
http://life.mingpao.com/htm/kguide2006/cfm/content.cfm?Path=choose/choose10.htm

首頁

尾頁

跳至