興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

有機吾識用, 所以去報讀..
好期待呀~~

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

想熟悉自己部機, 可以去返nikon school / canon school 報佢地的course :
http://www.nikonschool.com.hk/tc/course_list.php

http://www.canon.com.hk/tc/Corporate/school/course_search.aspx

子爵府

好媽媽勳章

好難報呀.. 期期都full既..

大宅

好媽媽勳章

pipip929
你邊讀邊分享下個課程呀~~

大宅

畀面勳章

pipip929 ,

請問有冇website可報?我都想報... Nikon course成日full,好難報呀!

大宅

邊個教?? 我以前讀係張東教,人所皆知佢好多口水,同埋佢好風趣,一d都唔會悶,不過我自己個人學倒o既o野唔多,初學者都識合o既!(仲有初例牌一定會sell佢personal o既抹鏡班!)

子爵府

好媽媽勳章

my course will be starting on this saturday ar. A sir is not Cheung Tung, but i forget his name.. it is a SIR not miss lor..

you can go to 工聯會報名...
for yuen long .. i guess they still have a few seat on sat afternoon n sunday evening class..

it is 加開班. you can call in and ask if the 攝影初班仲有無位...

我好..新手架..咩都吾識大家多多指教

希望日後可以搭到咀啦係到

大宅

畀面勳章

原帖由 pipip929 於 09-9-15 21:58 發表
my course will be starting on this saturday ar. A sir is not Cheung Tung, but i forget his name.. it is a SIR not miss lor..

for yuen long .. i guess they still have a f ...

thx for your info. i'll call them n check it out.

男爵府

我都係返緊工聯會土瓜灣既攝影初班,今日返第一堂.
我就覺得唔錯啦.

男爵府

原帖由 pipip929 於 09-9-15 21:58 發表

for yuen long .. i guess they still have a f ...

有冇條link 睇下details呀?同埋請問幾錢呢?
因為我都係新手想學點影呀
THANKs

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 維豬豬 於 09-9-17 01:02 發表
我都係返緊工聯會土瓜灣既攝影初班,今日返第一堂.
我就覺得唔錯啦.

我係pual hung 呀. 你呢..

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 waiwaikelly 於 09-9-30 15:44 發表

有冇條link 睇下details呀?同埋請問幾錢呢?
因為我都係新手想學點影呀
THANKs

你上工聯會個網啦. 都係講基本野.. 呀sir 話only 教一d 吾用吾得 吾識吾得架野...

子爵府

好媽媽勳章

上左1-2堂. 講左黃金分x線.. 講左曝光補償. 講左點影比較好..
我林住簡單d. 帶部 canon d7去啦.. 點知.. d 人. 入場都帶.. d90, 500d 呀. 50d 呀. 嘩嘩嘩.. 睇睇下仲有d700.. 5d mark ii 都幾部.... 真係....

大宅

我初班都係Paul Sir 教架, 不過就係元朗上堂,我覺得佢教得好好, 學影人像, 佢又唔怕煩帶咗三支影樓燈番學校, 上堂教我哋點打燈. 又試過放學後帶我哋成班學生去南生圍試影外景,練習吓set白平衡. 不過記得上完第一堂要交功課, d同學交嘅相好靚架, 一d都唔似係初學者影. 自己交嗰d就真係普通到唔普通囉..

大宅

原帖由 chloepapa 於 09-9-9 12:10 發表
想熟悉自己部機, 可以去返nikon school / canon school 報佢地的course :
http://www.nikonschool.com.hk/tc/course_list.php

http://www.canon.com.hk/tc/Corporate/school/course_search.aspx

我一買機後即上 canon 堂, 可惜我比較蠢 所以想係工聯會學

伯爵府

畀面勳章

請問元朗工聯會幾時會開班

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

下期10年一月開班, 11月中報名.
http://www.hkftustsc.org/chtm/c-i005.htm

原帖由 chow_mama 於 09-10-25 16:34 發表
請問元朗工聯會幾時會開班

別墅

thanks for yrs info, actually I just looking at this kind of couse...however, I really would like to start the couse immediately & dont want to wait until Jan 10, any other suggestion beside of 工聯會? should I buy a camera before the lesson?

大宅

好媽媽勳章

我學緊工聯會的初班,不過自己就追不上同學的進度,因為我真的是初學中的初學,但他們大部份已經是有基本程度的,有d同學連長境都有,但我又唔明,佢地既然已經有某程度的影相知識就唔好報初班啦,攪到而家d程度"升晒呢",有d同學返左幾堂已經無再上,唔知係唔係越上越不明,所以唔再返呢?!

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 ylleung 於 09-10-27 09:52 發表
我學緊工聯會的初班,不過自己就追不上同學的進度,因為我真的是初學中的初學,但他們大部份已經是有基本程度的,有d同學連長境都有,但我又唔明,佢地既然已經有某程度的影相知識就唔好報初班啦,攪到而家d程度"升晒呢",有 ...

我又無d咁既問題bor.. 我吾知佢地識吾識, 但呀sir 都係教基本野囉. 器材...好多人都係好勁... 因為我都吾識物理野.. 所以.. 都要自已返屋企再研究下...

首頁

尾頁

跳至