美容扮靚

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

大家如有用過d 韓國平靚正o既護膚品大分享一下!!!thank you!!!
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

本人覺得innisfree d skincare 就真係好好用啦,而且又唔貴wor!!!
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

etude house d 化妝品都好靚&幾好用wor!!!

珍珠宮

I like innisfree sleeping mask or sleeping pack very very much!!!

原帖由 wai001 於 09-8-26 22:10 發表
本人覺得innisfree d skincare 就真係好好用啦,而且又唔貴wor!!!

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

我都係鐘情雪花秀!

珍珠宮

其實innisfree 係雪花秀/Laneige o既姊妹線架!!! 係同一間叫Amore Pacific 好大間o既韓國公司出架!!!
佢地出好多brand 架!!! 除了雪花秀,Laneige, innisfree 之外,仲有出其他如etude house, LOPE .....

珍珠宮

另外skinfood d圓盒裝mask 都平靚正架!!!唔太差!!!好好用!!!

珍珠宮

另有一隻叫beauty credit o既韓國牌子,在hk好似冇咩人識,但好似在台灣都好出名wor!!!佢依個牌子有d 護膚品都幾好用架!!!

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 wai001 於 09-8-26 22:11 發表
etude house d 化妝品都好靚&幾好用wor!!!

佢d paper mask超正, 韓國賣1000won/張, 我係深水埗間店見$12/張.

大宅

My sister went to Korean last month, bought me a few different brand's paper masks. After I've used Innisfree, skinfood, UGBang and Dermal. UGBang is the BEST overall ! The essence is so much that I can put the excess into a bottle for next use ! The result is the best after applying UGBang, smooth, supple !

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 wai001 於 09-8-29 08:59 發表
其實innisfree 係雪花秀/Laneige o既姊妹線架!!! 係同一間叫Amore Pacific 好大間o既韓國公司出架!!!
佢地出好多brand 架!!! 除了雪花秀,Laneige, innisfree 之外,仲有出其他如etude house, LOPE ..... ...

其實Laneige好用嗎?

珍珠宮

Laneige d products 有d好用啦,不過有d比較lup wor!!!
大家都要留意下,唔係隻隻brand 所有都o岩用架!!!話晒佢地韓國d brand 係出黎本土賣,而韓國d天氣比hk乾燥好多,又凍o既時候多好多,所以佢地有d skincare d products 係唔多o岩hk d 天氣用wor!!!
會真係比較lup o左些少wor!!!

原帖由 sandy1425 於 09-8-29 14:16 發表

珍珠宮

仲有一隻係新出冇耐o既叫nature republic o既韓國brand wor, 佢係搵o左勁有型o既阿Rain 幫佢做代言人,拍o左一set黑白廣告wor!!!
而我用過佢d指甲油,好多色,平靚正wor!!!

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

雪花秀 lup d or Laneige lup d?

伯爵府

我用 isa knox,用左2年喇! Really good!

大宅

我買左佢果隻精華加補濕粉果盒野,照唔惦,用左生粒粒,真係唔敢用

原帖由 sandy1425 於 09-8-29 14:16 發表

侯爵府

畀面勳章

nature republic 的 lip & eye makeup remover (Lavender)超正...won2000 only (about HKD16)

原帖由 wai001 於 09-8-29 18:06 發表
仲有一隻係新出冇耐o既叫nature republic o既韓國brand wor, 佢係搵o左勁有型o既阿Rain 幫佢做代言人,拍o左一set黑白廣告wor!!!
而我用過佢d指甲油,好多色,平靚正wor!!! ...

侯爵府

畀面勳章

Etude house 的化妝品packing好靚,佢既hand mask, peeling gel 好OK...

Hanskin 的 BB cream/ BB cream cleaning gel/ CO cleanser 也好

Skin Food 的 Chocolcate bath, eye makup remover, lipstick 也很好用

Skin Care 一定係雪花秀

Innisfree D mask 也 very good!

.......好想去多次韓國呀...

大宅

原帖由 muicc 於 09-8-30 00:32 發表
Etude house 的化妝品packing好靚,佢既hand mask, peeling gel 好OK...

Hanskin 的 BB cream/ BB cream cleaning gel/ CO cleanser 也好

Skin Food 的 Chocolcate bath, eye makup remover, lipstick 也很好用

Sk ...

侯爵府

畀面勳章

hehe ...去親都一頸血返...

原帖由 MARSTEN 於 09-8-30 00:47 發表

首頁
12345...7

尾頁

跳至