自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我好想知係咪我錯???

係bk網賣野買野都試過幾次,但今次真係好唔開心,我買野賣野都會第一時間寄同入錢

如果大家都覺得係我有問題~我會比返錢
會員165488

這是我地pm的 msg~睇完既mama如果真係覺得問題係我度~我希望下次我唔會再發生同樣既事情

165488 09-9-00:57
hi $100ok?pls pm me thx!
mosski 09-9-4 01:00
$150 黃咭
165488 09-9-4 01:03
$110 if ok pm me thx!
mosski 09-9-4 23:58
$120 OK?
165488 09-9-5 15:25
ok pls call my fd 9xxxxxxx thx!
mosski 09-9-5 15:29
你比個地址我寄比你啦~

$120 你入去我acc到得喇~
hsbc 0xx-xx-xxx-25
165488 09-9-5 15:35
ok 我剛剛已入數,請你check後寄給我thanks!
my add:xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx請填上回郵地址並封密thanks!
mosski 09-9-5 15:54
收到喇~明天會寄出~收到請通知~thanx~
165488 09-9-5 16:18
ok thanks!
165488 09-9-6 13:34
請問你張咭幾時到期?
mosski 09-9-6 22:29
寄左喇~~~~冇睇呀~!剛剛收到兩日到~
165488 09-9-6 23:19
因過期要補$300先可入會,請問你有無印象卡背後no.和咩英文字?請留電話給我thanks!
mosski 09-9-7 12:21
真係冇印象~!sorry~!因為寄左~!
不過張card我收到只係兩日~封信好似話有10日登記~應該未過~!
165488 09-9-7 14:15
因9月8日有一批到期,我今日仲未收到,我驚你張卡係9月8日到期
mosski 09-9-7 15:28
我答你唔到~你問既時間我寄左喇喎,如果係我手我先答到你
165488 09-9-7 16:12
我知,我只是想話你知我的擔憂,

mosski 09-9-7 16:31
我亦都希望你明白我唔係專登唔講~我寄左你先問我咁多?我根本答你唔到~你再問我答既都係一樣,你過左數我就立即寄左,冇打算dup你時間,希望你明白
165488 09-9-7 16:44
希望你明白我並無怪你,只是有朋友提我原來張咭背後有號碼提示過期日,我才懂得向你問,不好意思,因我驚賣了張過期咭,希望明天收就知thanks!
165488 09-9-8 15:13
我今日仲未收到?
mosski 09-9-8 23:10
應該收到架喎~因為我真係寄左........郵遞既野我信佢唔到~你睇下明天收到未?
165488 09-9-8 23:39
good luck thanks!
165488 09-9-9 15:38
你係邊到寄來呀??
有一位媽咪在馬鞍山 9月7日寄,我9月8日收到
又有一位媽咪在大埔 9月7日寄,我9月9日收到
165488 09-9-9 16:28
我今日仲未收到??
mosski 09-9-9 16:56
西環
mosski 09-9-9 17:01
應該最遲明天收到~唔係我打去郵局問下~我唔會因你120而騙你的
mosski 09-9-9 17:14
其實點解你仲未收到我真係唔知~唯有等埋明天再收唔到就打去問問
我9月6日寄,但郵差9月7日先收信~可能太遠要耐小小時間掛
165488 09-9-9 17:35
我也覺得你不會騙我,但如果咭過期點算呀?thanks!
165488 09-9-10 13:34
我今日仲未收到,再等都過期,請你退錢給我,我唔再等啦!thanks!

mosski
其實我都係寄左3日詐喎,我包你郵冇話快遞,加上郵遞一定有風險,你買左野咁耐應該明,加上張咭有冇時間限制唔係我故意隱門你,係你冇問我冇check傘~我覺得你咁講好不負責任喎,一路都追問我點,過左期點,係你怕冇問清楚買左又怕過期唔想要傘,咩叫唔想等??3日一定要寄到你屋企??你買野都唔係咁啦~如果你係咁怕既,你初頭自己付郵包送到門口囉~
我唔係真係為左120蚊,賣出黎係因為張咭我冇用傘,但係你做既反應同說話好有問題囉~
mosski 09-9-10 14:00
加上我冇包你用張咭唔洗補錢架喎?我又唔係騙你寄左,我真係寄左,如果冇寄既話,我洗咩回覆你咁多~!?一陣我打去問下郵局

165488 09-9-10 14:26
我講說話不負責任?我覺得你仲不負責任過我? 香港寄信3日邊到都收到啦?
我唔係有心買就唔會係你pm後5分鐘內入數?入數紙我仲keep住,我在bk幾年都重未寄失信件,我每次寄出前都用手機拍底郵寄過程來保障自己有寄到的証據,呢D係賣家責任,你而家講野真係好有問題囉?我係消費者付出$120到而家乜都收唔到重要得到你呢D回覆!
165488 09-9-10 14:32
你淨係話寄咗,又話乜野都唔包,咁你淨係企係自己到諗全不關你事?
咁你賣時有無清楚列明?
http://www.uwants.com/attachments/day_071009/20071009_ac433c37df94829a0fffH86bsiiFClBw.gif

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

其實我睇唔晒你地pm的內容, 不如你簡易講講發生咩事, 好嗎 !?!?

大宅

的對话左一半, 睇吾到!

大宅

睇唔到

大宅

睇吾到!

男爵府

sorry~我整緊~
http://www.uwants.com/attachments/day_071009/20071009_ac433c37df94829a0fffH86bsiiFClBw.gif

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

發現可以就咁highlight & copy, 便可以睇到

165488 09-9-00:57
hi $100ok?pls pm me thx!

$150 黃咭

$120 OK?

ok pls call my fd 9xxxxxxx thx!

你比個地址我寄比你啦~

hsbc 0xx-xx-xxx-25

my add:xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx請填上回郵地址並封密thanks!

ok thanks!

請問你張咭幾時到期?

因過期要補$300先可入會,請問你有無印象卡背後no.和咩英文字?請留電話給我thanks!
不過張card我收到只係兩日~封信好似話有10日登記~應該未過~!

因9月8日有一批到期,我今日仲未收到,我驚你張卡係9月8日到期

我亦都希望你明白我唔係專登唔講~我寄左你先問我咁多?我根本答你唔到~你再問我答既都係一樣,你過左數我就立即寄左,冇打算dup你時間,希望你明白

希望你明白我並無怪你,只是有朋友提我原來張咭背後有號碼提示過期日,我才懂得向你問,不好意思,因我驚賣了張過期咭,希望明天收就知thanks!
我今日仲未收到?

應該收到架喎~因為我真係寄左........郵遞既野我信佢唔到~你睇下明天收到未?

你係邊到寄來呀??

我今日仲未收到??

西環

應該最遲明天收到~唔係我打去郵局問下~我唔會因你120而騙你的

其實點解你仲未收到我真係唔知~唯有等埋明天再收唔到就打去問問

我今日仲未收到,再等都過期,請你退錢給我,我唔再等啦!thanks!

mosski
其實我都係寄左3日詐喎,我包你郵冇話快遞,加上郵遞一定有風險,你買左野咁耐應該明,加上張咭有冇時間限制唔係我故意隱門你,係你冇問我冇check傘~我覺得你咁講好不負責任喎,一路都追問我點,過左期點,係你怕冇問清楚買左又怕過期唔想要傘,咩叫唔想等??3日一定要寄到你屋企??你買野都唔係咁啦~如果你係咁怕既,你初頭自己付郵包送到門口囉~
我唔係真係為左120蚊,賣出黎係因為張咭我冇用傘,但係你做既反應同說話好有問題囉~

加上我冇包你用張咭唔洗補錢架喎?我又唔係騙你寄左,我真係寄左,如果冇寄既話,我洗咩回覆你咁多~!?一陣我打去問下郵局

我講說話不負責任?我覺得你仲不負責任過我? 香港寄信3日邊到都收到啦?
我唔係有心買就唔會係你pm後5分鐘內入數?入數紙我仲keep住,我在bk幾年都重未寄失信件,我每次寄出前都用手機拍底郵寄過程來保障自己有寄到的証據,呢D係賣家責任,你而家講野真係好有問題囉?我係消費者付出$120到而家乜都收唔到重要得到你呢D回覆!

你淨係話寄咗,又話乜野都唔包,咁你淨係企係自己到諗全不關你事?
咁你賣時有無清楚列明?

男爵府

165488 09-9-4 00:57
hi
$100 ok?pls pm me thx!

$150 黃咭

$120 OK?

ok pls call my fd 9xxxxxxxthx!

你比個地址我寄比你啦~

hsbc xxxxxxxxxx

my add:xxxxxxxxxxxxx
請填上回郵地址並封密thanks!

ok thanks!

請問你張咭幾時到期?

我今日仲未收到?

你係邊到寄來呀??

我今日仲未收到??

西環

mosski 09-9-10 13:57

咁你賣時有無清楚列明?

男爵府

哎呀~~唔該你呀~等我仲整多次添~
我唔想由頭講起,因為我唔想加自己意見上去,到時好似我作野咁~我只想知大家睇法~

如果係我唔岩我會改的~!

大宅

佢真係無錯喎!

子爵府

畀面勳章

回覆 6# mosski 的文章

咩咭黎架!咁快到期既?
^.^

男爵府

最後我發既pm
mosski
我冇話過你冇心買,我係話你買左之後先知冇問幾時到期,問左好多次我點,好似之後先後悔買咁,
加上郵遞係真係會寄失,唔係你未試過就唔會發生,我之前買野,人地係天水圍果邊寄,有次我都要5日先收到,我唔明3日唔到你手係咪真係咁大問題?因為我唔係用速遞去寄,時間一定有早有遲,如果你話我寄左成個星期就話傘~3日都好有問題??係我唔明傘~

我唔負責任就唔會回你pm啦~我洗咩解釋咁多,既然我收左錢,我唔回唔理你都得,我只是以事論事囉.如果你買既時間講明3 日一定要寄到府上既,我又答應既,我okay架,我又點知你咁趕??日日都追問幾時到,我又唔係做郵差既。

真係唔好意思~我唔係網上買賣為生,真係唔知原來寄封信都要錄影架,原來冇做既就係好有問題,?

其實封信寄左我已經講左我會打去問下點解,我想知如果係你你可以做咩呢???因為3日時間太短,又唔係已經一星期,咁又點做先至係最岩呢???如果你一早咁緊張,你明知我包平郵,你又唔講既~??

唔緊要~既然你覺得咁有問題,我把件事post出黎比其他人評下~如果佢地都覺得係我唔岩既,我會比返錢你,我只想知係咪我咁有問題,我post既係我地pm講既野~我唔會加多加小~!

大宅

原帖由 SaSaHon 於 09-9-10 15:57 發表
佢真係無錯喎!

sorry! 我打錯咗, 我係想話你無錯!

男爵府

Physical 舒適堡六個月健身會藉

PCCW 寄比我既~
張咭可以玩6個月唔洗錢~

我賣既時候唔知有限時間的

男爵府

原帖由 SaSaHon 於 09-9-10 16:02 發表

sorry! 我打錯咗, 我係想話你無錯!

我就係唔明3日寄唔到佢屋企我就好有問題~

我真係試過人地寄野比我用左一星期...........

侯爵府

原帖由 mosski 於 09-9-10 16:03 發表
Physical 舒適堡六個月健身會藉

PCCW 寄比我既~
張咭可以玩6個月唔洗錢~

我賣既時候唔知有限時間的

嘩, 原來可以賣百幾蚊, 早知我都賣, 重以為周街都有, 唔值錢自己join左...

侯爵府

原帖由 mosski 於 09-9-10 16:05 發表

我就係唔明3日寄唔到佢屋企我就好有問題~

我真係試過人地寄野比我用左一星期...........

咁對方今日都無搵你, 可能已經收到重玩緊添呢! relex!

男爵府

佢剛剛先pm我詐~ 最後係今日14:32呀

我想大家評下道理,我唔係為左果120,我唔服囉~我只想講下道理~希望唔係y理啦~

佢剛剛先話要我退錢比佢~

我見有人賣$200,我先知原來賣得架~

複式洋房

我只想講關於郵寄平郵, 我試過在太古郵局寄去藍田, 我朋友真係足足一個星期先收到. 其實3日真係唔係一定寄到去的.

大宅

好媽媽勳章

我老公都有放上yahoo賣, 不過就係因為怕過期, 所以成交之後都係約面交.... 就唔會出現你哋依家呢個誤會喇....

首頁

尾頁

跳至