潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

朋友想買隻 Explorer or Submariner, 請問o依家一般金行(周x生)或錶行(東x,九x)有幾多折呀? 係唔係可以用 credit card 分期? 大家又覺得幫襯邊間最抵?

侯爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

原帖由 nanalam 於 09-7-29 18:41 發表
朋友想買隻 Explorer or Submariner, 請問o依家一般金行(周x生)或錶行(東x,九x)有幾多折呀? 係唔係可以用 credit card 分期? 大家又覺得幫襯邊間最抵? ...

除左熟客,一搬walkin 8% ,可以用credit card

我要食牛柳

大宅

如果要分期佢地未必俾到咁多折你... 老公識人買, 之前可以九折買到行貨, 但就要現兜兜囉...

大宅

重要睇下咩款呢~炒款無咩折架...

大宅

一般款都係九二折, 應該間間都差唔多除左識人, 唔知可唔可以信用 card 分期

大宅

Thanks everybody!

再問問大家意見,朋友想同老公一人一隻,唔一定要同款,咁呢幾個 model 你o地會點揀?
- Explorer II
- Submariner
- GMT Master II

Thanks again!

侯爵府

原帖由 nanalam 於 09-8-2 12:15 發表
Thanks everybody!

再問問大家意見,朋友想同老公一人一隻,唔一定要同款,咁呢幾個 model 你o地會點揀?
- Explorer II
- Submariner
- GMT Master II

Thanks again! ...

Submariner 一定是膽來,因為Explorer II & GMT Master II 功能一樣,只是外表唔同,都係2地時間.
我要食牛柳

珊瑚宮

畀面勳章

原帖由 nanalam 於 09-7-29 18:41 發表
朋友想買隻 Explorer or Submariner, 請問o依家一般金行(周x生)或錶行(東x,九x)有幾多折呀? 係唔係可以用 credit card 分期? 大家又覺得幫襯邊間最抵? ...

以上大行係唔分期付款

男爵府

請問專門店 (e.g. IFC個間)有無discount ga?

侯爵府

原帖由 kingting 於 09-9-23 13:39 發表
請問專門店 (e.g. IFC個間)有無discount ga?

點解一定要去這間?
我要食牛柳

複式洋房

原帖由 咸濕大師 於 09-9-23 13:59 發表

點解一定要去這間?

Then which shop is better?

侯爵府

原帖由 ccygloria 於 09-9-23 20:24 發表

Then which shop is better?

我咁講啦,除左daytona,綠玻璃,如果俾唔到8%,妳唔好買啦,邊間都係.(行貨)
想多d折,一定要搵熟人啦.,明未?
我要食牛柳

複式洋房

原帖由 咸濕大師 於 09-9-23 20:45 發表

我咁講啦,除左daytona,綠玻璃,如果俾唔到8%,妳唔好買啦,邊間都係.(行貨)

想多d折,一定要搵熟人啦.,明未?

Thxxxxxx

By the way, can u take a look on " Chanel or rolex?

侯爵府

原帖由 ccygloria 於 09-9-23 20:55 發表

Thxxxxxx

By the way, can u take a look on " Chanel or rolex?

我是佬 ,妳估我要袋定要錶呀?
題外話,我太太以前是走水貨名牌袋,Chanel是她走的其中一品牌,我問過她,她要錶羅,但唔要ROLEX喎.:;pppp:
我要食牛柳

水晶宮

so what does she want? Panerai?
原帖由 咸濕大師 於 09-9-23 21:08 發表

我是佬 ,妳估我要袋定要錶呀?
題外話,我太太以前是走水貨名牌袋,Chanel是她走的其中一品牌,我問過她,她要錶羅,但唔要ROLEX喎.:;pppp:
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

侯爵府

原帖由 bmuimami 於 09-9-23 22:08 發表
so what does she want? Panerai?

ROLEX周街都係,而且個款幾十年都係咁,有1-2隻,仲唔夠?
我要食牛柳

男爵府

沒有特別原因... 我是新手, 有次路經那裡見它的裝潢就以為貨源充足, 可以一次過睇及比較心水款 (其實我無入過去...)

大師, 我的心水是:
1.Submariner綠圈
2. GMT 綠針

邊只好d 呀? 我是第一次買Rolex, 其實我只看過你放毒的相, 未見過實物... 請問size 是否差不多? 綠圈within budget dd, 但 GMT 是否保值d??

原帖由 咸濕大師 於 09-9-23 13:59 發表

點解一定要去這間?

侯爵府

原帖由 kingting 於 09-9-24 13:35 發表
沒有特別原因... 我是新手, 有次路經那裡見它的裝潢就以為貨源充足, 可以一次過睇及比較心水款 (其實我無入過去...)

大師, 我的心水是:
1.Submariner綠圈
2. GMT 綠針

邊只好d 呀? 我是第一次買Rolex, 其實我只看 ...

妳的要求,一定是GMT 綠針
我要食牛柳

珍珠宮

Submariner綠圈
....會唔會有D過時喇.......

侯爵府

原帖由 lovelykitty 於 09-9-24 16:11 發表
Submariner綠圈
....會唔會有D過時喇.......

靚女,妳幾時都咁叻,趺到9彩呀,而且唔come睇
我要食牛柳

首頁

尾頁

跳至