自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

今日有房署d人上黎話唔知咩掉查..咁啱我唔係到,屋企得番我細仔同個親戚係到,,我親戚話佢地問好多野,又問我老公係咪住係到,去左邊,又問我,又問我大仔
跟住又問我親戚係邊個??係咩親戚等............

但佢地無事先約,話上黎就上黎,同埋我大陸親戚係我到住其實怕唔怕ga?因我大陸親戚話怕麻煩到我地..

大宅

佢知唔知你親戚係到住先?
知既好似要申報嫁

大宅

無端端上黎查?樓主親戚係咪住左幾耐?

男爵府

畀面勳章

我依到係新樓黎既,剛住左2年,唔係係咪咁要查一查,,我親戚就住左一個月..我都唔知唔可以比親戚係到住既

原帖由 常在坤 於 09-9-25 01:24 發表
無端端上黎查?樓主親戚係咪住左幾耐?

男爵府

畀面勳章

佢唔知ga....因為我都唔知唔可以既

原帖由 ip1236hk 於 09-9-25 01:12 發表
佢知唔知你親戚係到住先?
知既好似要申報嫁

別墅

房署係有權利不事先通知而上黎做家訪,因為怕有人將公屋出租,或叫埋一大班人入去住,通常職員會有一份資料,上面有齊晒該單位有戶籍既人名,如果佢上到黎,有d唔係戶籍上既人係度佢都會問,又或者會問人呢個係唔係度住之類,其實冇咩特別,都係做個調查咁姐,不過講真,非戶籍內既人,又真係唔可以入住該單位,因租約內有明文列明的。

大宅

會唔會隔離左右同房署投訴?
原帖由 HEIDICHOI 於 09-9-25 01:30 發表
我依到係新樓黎既,剛住左2年,唔係係咪咁要查一查,,我親戚就住左一個月..我都唔知唔可以比親戚係到住既

男爵府

畀面勳章

咁今次佢上黎搵唔到我,係咪會再黎GA?

原帖由 常在坤 於 09-9-25 01:54 發表
會唔會隔離左右同房署投訴?

大宅

房署人有冇問你親戚囉身分證黎睇呀?

子爵府

原帖由 小小baby 於 09-9-25 01:42 發表
房署係有權利不事先通知而上黎做家訪,因為怕有人將公屋出租,或叫埋一大班人入去住,通常職員會有一份資料,上面有齊晒該單位有戶籍既人名,如果佢上到黎,有d唔係戶籍上既人係度佢都會問,又或者會問人呢個係唔係度住之類,其實冇 ...
yes yes...佢地會問齊晒咁多個人..................我都查過...(成棟樓查...唔係登記左人就會問耐d)

珍珠宮

是否新樓嚴d?

之前住10几年 都未試過

這裏入伙約1年

便收到電話約家訪

首頁

尾頁

跳至