自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我用"生"电訊公司的服務,佢地推廣部(21273xx3)近呢個月每日一call,一星期前我同致电個位同事講叫佢唔好再打黎,我唔需要,語氣係重佐,点知重慘,由每曰一call改做每日二call,今天重收到四個call。。我有打去客戶服務部,但糸統張條線彈來彈去到搵唔到個人講吓,真係:;pppp::;pppp:。唯有等約期到轉台,睇怕有排煩。

別墅

我都有呀!!!日日都打黎 真係煩到死
不過我係3台

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

差唔多日日打黎,人都din呀

珍珠宮

有.......超煩...

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

伯爵府

好媽媽勳章

每日都有,
所以而家,
唔識既電話全部唔聽~~

大宅

我有個同事, 都試過,
第一日下午一個sell"優悅"體檢既打黎,
咁我同事無聊就同佢傾左幾句啦.
第二日中午又打黎, 我同事忙緊, 就叫佢cut左個名, 唔好再打黎,
又問佢叫咩名, 留低左個名就收線.
同日下午4,5點又打黎, 我同事就開始發火啦,
鬧完再叫佢留名.
第三日上午, 又再打黎, 我同事真係火都黎,
勁鬧, 要佢再三保證唔會再打黎.
之後就冇再收到.

複式洋房

之前3都有成日打黎
所以我而家都係所以唔識o既電話都唔聽
有次hsbc打黎sell保險
我禮貌咁同佢講 唔駛啦 我已經買o左
個sales 高8度話 冇抵觸架喎 小姐!
即刻火到黎 我唔想同你買呀!得唔得呀!
然後cut線!
有時等緊人電話都會中招聽到呢d電話
我都會立即cut線 口水都慳番
而家d電話宣傳只可以用濫黎形容

別墅

最不知所謂都可算係####嫁啦!我呢半年黎差唔多隔日就打黎, 我試過打去佢地公司投訴, 講明我唔想再接佢地既電話啦!點知停左唔夠一個月, 又再黎過, 前兩日重衰到1個鈡頭打兩次黎添呀

公爵府

好媽媽勳章

我都係用緊3,123打黎 sell tim 又有####係最pk,一日幾個電話,勁鬧都冇用, ,財仔,

複式洋房

唉!

伯爵府

好媽媽勳章

我通常都唔會發火,一句唔使啦唔該即刻cut線。

但係有次係夜晚九點幾,老公病左要休息,我就響廳同亞仔玩,點知擺響房既手機響,我撲埋去聽都已經吵醒左老公,重要係D喂極唔出聲(唔知點解好多cold call係咁),跟住有把一口懶音既女仔話佢係咩咩美容公司,我真係火都來,即場用我最惡把聲一輪嘴問佢,你邊間公司?你知唔知依家幾點?你點得到呢個電話?邊個俾你打呢個電話?做咩亂打人電話?跟住cut佢線。

吵醒老公又阻住我同亞仔玩,罪大惡極。
There's some good in this world, Mr Frodo. And it's worth fighting for.

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

煩...煩....煩...煩....煩...煩....
知足常樂 自得其樂 苦中作樂

禁止訪問

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我諗有電話人都收過,真命 煩c人,每次接到呢D call,我一定 cut 佢線:;pppp:

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 pwsmay 於 09-9-25 08:57 發表
我諗有電話人都收過,真命 煩c人,每次接到呢D call,我一定 cut 佢線:;pppp:

屋企電話都有呢D,煩到死..........
試過一晚,11:00打嚟.......我第一句就鬧佢依家11:00
我成屋人都瞓哂,你好唔好意思呀):;pppp:
順順利利 大吉大利       

大宅

噚日有個男人打黎,問:你係咪9XXXXXXXXX施主,
我話乜話施主,個男人係度笑,好變態,即CUT線

別墅

有呀
仲要係d瘦身公司
問我有無興趣做代言人

伯爵府

畀面勳章

之前咪有個登記咗防止濫發電話既,dodo姐賣嗰個廣告
大家有無登記自己手機 ?

我同老公都登記咗,宜家通常接到的濫發電話都只係銀行sell保險,仲要可能幾日先有一次,無其他,或者大家試吓登記咗睇吓好唔好d

伯爵府

畀面勳章

個電話: 1835000
不過唔知仲可唔可以登記~

侯爵府

畀面勳章

超煩

首頁

尾頁

跳至