在職全職

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

新居入伙

大家繼續傾啦:loveliness:

大宅

到到......

酌媽,今晚酌b進展如何呀?
不過聽你冇咁擔心應該進展好好啦

侯爵府

酌b成晚到而家都無燒喇 安樂晒:loveliness: 都話睇個好醫生差好遠啦,佢對正下藥先藥到病除o麻,不枉我對呢位好好醫生信心十足

講開....我呢幾日都真係超級精神緊張,尋晚半夜我醒左摸下酌b個頭睇下佢有無燒,明明摸到有dd慶,咁咪叫醒佢食藥囉,咁我都同佢探o下熱先,呵,探左5/6次都係36.x,咁我咪同酌b講:sorry呀,媽咪搞錯左,你叻叻呀,無燒呀,真係唔好意思呀,嘈醒你,你繼續訓啦 :lol

唉,小朋友一病阿媽真係緊張到short左呀:lol::" /> :lol::" />

原帖由 PUIPUI28 於 09-9-24 23:40 發表
到到......

酌媽,今晚酌b進展如何呀?
不過聽你冇咁擔心應該進展好好啦

侯爵府

酌b就好得8899喇,我尋日d喉嚨痛都無乜,但今日就好累好累,腰酸背痛,仲有少少頭赤赤添

侯爵府

想問大家,你地學校有咪用evi呀?酌b學校都join左,但我唔係太想用,始終唔上酌b習慣對實部腦囉

伯爵府

原帖由 tupytupy 於 09-9-25 08:07 發表
酌b成晚到而家都無燒喇 安樂晒:loveliness: 都話睇個好醫生差好遠啦,佢對正下藥先藥到病除o麻,不枉我對呢位好好醫生信心十足

講開....我呢幾日都真係超級精神緊張,尋晚半夜我醒左摸下酌b個頭睇下佢 ...

尤其是試過高燒, 真係好驚, 好緊張!

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

嘩. 搬新屋

伯爵府

我上來講兩句! maybe呢輪都無mud心情...

我明白汶婆好小朋友, 所以今次佢來, 我已經儘忍佢... 希望唔好再好似上次咁...

佢唔想湊汶汶, 好, 我就wan間暫托, 連lunch都唔使佢煮; 佢唔想湊細佬, 所以工人唔係度的時候, 我從來都唔會因私事而行開(除佐湊汶汶返興趣班等), 講真佢做野真係好dirty&粗心(佢係屋企着的裙, 要漂白先得, 因為佢做咩都唔用圍裙!) , 我都唔放心交低細佬比佢! 不過而加工人放假, 我真係無辦法... 出門前, 交代清楚, 再開定暖奶器, 擺定乾淨紗巾係側邊... 佢都可以攞條kum野的舊紗巾來用! (呢d野, 我可以數一羅, 不過我一句都無話佢, 佢就係咁粗心, 講都無用)

不過, 佢由得細佬喊, 唔試下餵奶... 餓多細佬1個鐘, 我真係接受唔到! ~~~ 我都無話佢, 不過好心痛啊!

大宅

汶滔媽, 妳今日心情好些嗎?
希望妳已睇開件事... 加油!!

原帖由 jjtseung 於 09-9-25 10:09 發表

尤其是試過高燒, 真係好驚, 好緊張!

大宅

單方面忍其實係一個計時炸彈, 將來待有機會(愉快環境下), 大家閒談時, 話比佢知, 妳好錫好尊重佢, 唔想大家有誤會, 問佢可唔可以開心見誠講吓双方的感受...

未必一次成功架... 我自己都努力緊!
原帖由 jjtseung 於 09-9-25 10:19 發表
我上來講兩句! maybe呢輪都無mud心情...

我明白汶婆好小朋友, 所以今次佢來, 我已經儘忍佢... 希望唔好再好似上次咁...

...

大宅

打勝杖嘞!

原帖由 tupytupy 於 09-9-25 08:07 發表

講開....我呢幾日都真係超級精神緊張,尋晚半夜我醒左摸下酌b個頭睇下佢 ...

大宅

酌媽, 一人同時分身扮幾人, 一個做好人, 一個就鬧人呢件事 ...

唔係我發現, 係一個同佢chat過的心水清mami懷疑, 再叫版主check ip證實的....

伯爵府

佢投訴辛苦! 佢煮一日3餐係辛苦... 不過辛苦點解唔抖下?? 一日去3次街, 1次買送, 2次去行街or wan佢的friends... 咁你要我點做?

佢尋日話好忙, 顧唔到細佬... 兩個老人家, 一個BB(我湊汶汶放學, only睇住1個半鐘), 唔使做家務~~~ 點解會顧唔到BB? ~~~ anyway, 汶公逼於無奈, 終於第一次抱下個孫!

我當然心痛個仔! 不過我都無話佢地... 但我心係好唔開心!

佢夜晚再發難, 話要返去...

我除佐傷心, 都言念唔到其他... 喊到眼都腫! 我係佢女來架, 點解我feel唔到ge! 不過, 佢都無湊過我, 自然唔想湊我的仔女, even淨係睇一陣!

好彩都算坐滿月!
尋日汶汶見到我喊, 佢又喊, 可憐豬...

大宅

汶汶轉數好高, 識睇晒眉頭眼額

原帖由 jjtseung 於 09-9-24 10:11 發表
有時都大唔到佢~~~

尋日搭bus, 汶汶對腳去踢前邊...

我:"司機叔叔會鬧架!"
汶汶:"司機叔叔要楂車, 佢唔會鬧我架!"

伯爵府

原帖由 CottonCandy 於 09-9-25 10:20 發表
汶滔媽, 妳今日心情好些嗎?
希望妳已睇開件事... 加油!!

未ㄚ! 言念起又喊... 我暫時都接受唔到, 自己亞媽係我最需要佢的時候, 話走就走...

伯爵府

原帖由 CottonCandy 於 09-9-25 10:35 發表
酌媽, 一人同時分身扮幾人, 一個做好人, 一個就鬧人呢件事 ...

唔係我發現, 係一個同佢chat過的心水清mami懷疑, 再叫版主check ip證實的....

呢個人好變態, 好得閒添!

大宅

下次一齊参加... :)

train小朋友真係好難, 唔肯企定定練, 即使肯講, 又唔正經, 好似急口令咁講完就走開

原帖由 jjtseung 於 09-9-24 11:30 發表

聽日好似deadline報名... 我忙到CC下, 真係有心無力! 唉, 失去一次比汶汶鍛鍊下的好機會...:cry: anyway, 佢未夠定又未夠o力, 都係算把啦!

咁你地加油啊! ...

大宅

記得好似Mavis話, 逸希英文名係住在外地的家人改, starts with A. 今次家人專登用Z字頭改名

原帖由 jjtseung 於 09-9-24 11:33 發表

唔識讀添!
有無咩意思呢?

原帖由 mavis_chiu 於 09-9-24 00:08 發表
我地定左逸陶bb的英文名啦.........Zachary!

伯爵府

我99幫唔到咁多日...

好彩汶汶有暫托收留, 我唔使擔心餐lunch & tea... 同埋, 老師尋日拍佢訓, 終於成功訓到1個鐘! 好多謝個老師, 係屋企佢點都唔肯訓!

今日Friday, 我地就食外賣... weekend爸爸係度好好多!

wan緊鐘點, 可以上來煮飯的, 每日2個鐘, 5~7pm.

我自己湊埋細佬去接送汶汶, 每日都會搭taxi, han些時間精力!

等待13號工人回歸, 不過, 佢返來後都要觀察1周, 希望無感冒啦!

大宅

Although I don't really agree...

Thanks for all of your compliments.. hee... you all made my day

原帖由 HoiYauBB 於 09-9-24 15:27 發表
Heiyee of course is a pretty girl la.. she has camera face, I also vote to her.:)

首頁

尾頁

跳至