親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

謝謝﹗

大宅

原帖由 Crystal_C 於 09-9-22 17:49 發表
謝謝﹗

大宅

我都想知呀...自己去有冇問題架,我未結婚之前去過一次,今次想試下帶d小魔怪玩下呀~thanks ar..

複式洋房

原帖由 BB豆 於 09-9-22 21:31 發表
我都想知呀...自己去有冇問題架,我未結婚之前去過一次,今次想試下帶d小魔怪玩下呀~thanks ar..

如果有小朋友一起去,我個人意見就請你跟團^^
我每年12月都會去韓國滑雪(差不多廿年!嘻嘻),近呢8年會同埋我仔仔一齊去,基本上我只去過6個場,近呢幾年&今年(打算)都係去【High1 滑雪場】,因為呢個場比較岩小朋友多d,唔識玩都唔怕,因為山下接待處出面(at3)有足夠平地比你地玩,半識滑(or唔太怕死)既又可以再向下果段滑落去,好識滑既就可以由山頂段滑落黎,而且,呢個場d野都唔算舊,佢都係開左幾年,唔似某d,唉!諗起佢個地就有d唔開謂@@唔太想滑==”
唔記得添,如果你所選住既係酒店,咁就除左滑雪外,仲有兒童樂園,佢有d近似x險樂園果d,當然差dd啦,另仲有一個似少少科學館既小遊樂場,佢算係for大人玩既x險樂園.有一個表現場睇中形show,唔夠華克果種大形,不過都算過得去架。
小小後記:去韓國而雖要同小朋友(12歲內)去,真係請你地跟團,我試過一次唔跟,洗多左錢同玩得唔夠盡又好鬼煩,因為我地唔係只去滑雪,仲去下繽紛/樂天果d主題公園玩,攪到唔拖唔水。至於跟團,老實講,每間分別都幾大下,所以,如果決定12月去,就早少少搵下對下,因為團價就好似海鮮價,早報早平,而且,某d旅行社既質素就真係哈哈哈哈,一次之後永不回頭!==”
以上全係我個人意見,只係分享^^

大宅

原帖由 嘻嘻哈哈 於 09-9-23 02:43 發表

我每年12月都會去韓國滑雪(差不多廿年!嘻嘻),近呢8年會同埋我仔仔一齊去,基本上我只去過6個場,近呢幾年&今年(打算)都係去【High1 滑雪場】,因為呢個場比較岩小朋友多d,唔識玩都唔怕,因為山 ...

我今年都打算帶囡囡去韓國滑雪,請問high1是否近首爾市,如否,是否有一些比較近市區或可以乘地鐵去到的滑雪場?
謝!

大宅

Thanks 嘻嘻哈哈. Sorry my Chinese Typing is so weak. Hope you wont mind i type Eng lar....

My kids are now 16 & 10 very experienced in skiing in NZ. Would like to try out something new in the neighbouring countries ie. Seoul.

I have been to Yong Ping which is only 3/4 hrs drive from seoul to the East. Planned to take coach, book hotel & ski for 3 days then 2 days in suburbs and 1 day in City.

We normally do the self drive when travel but hubby suggest to take coach & subway only in Seoul.

Any recommendation of good ski resort nearby Seoul & their hotel or the $ of ski rental equipment + ski pass per day ? Or,

Any good suggestion in joining a ski tour ?

Wow! i believe u can speak Korean after these 20 years hehehe.....

Many thanks for your mails.

大宅

嘻嘻哈哈 ,

我未生bb前去過Korea2次, 經驗都麻麻, 主要冇好野食. 多年未去過,今年想同小朋友(7&9歲去)平平地玩滑雪, 以你rich 的experience, 其實你join邊間旅行社玩, 去什麼行程小朋友玩得最開心? 如不方便post名, 你可以pm我. thank you.

男爵府

嘻嘻哈哈 ,
我都想知,可以pm俾我嗎?

TINGMUN ,
我同你一樣想今年同亞囡去玩吓,但係8年前同老公去過韓國一次,佢晚晚都係食唔飽,所以佢唔肯再去.

大宅

嘻嘻哈哈 ,
我都想農曆年去, 以你的經濟, 去什麼行程小朋友玩得最開心? 去什麼地方玩比較好, Thank you

大宅

egl & sunflower which is better?

原帖由 嘻嘻哈哈 於 09-9-23 02:43 發表

我每年12月都會去韓國滑雪(差不多廿年!嘻嘻),近呢8年會同埋我仔仔一齊去,基本上我只去過6個場,近呢幾年&今年(打算)都係去【High1 滑雪場】,因為呢個場比較岩小朋友多d,唔識玩都唔怕,因為山 ...

[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_287.gif[/img]

禁止訪問

禁止訪問

大宅

我想報這個egl團, 有無人去過? 大家覺得好嗎?

連續兩晚江原道歐陸情HIGH ONE滑雪度假城滑雪之旅韓國首爾、江原道、HIGH ONE滑雪場、繽紛夢幻樂園、FOUR SEASON汗蒸幕、新村梨花女子大學購物大道、韓國零食物語專門店五天豪華之旅 (KSKB05)
[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_287.gif[/img]

禁止訪問

大宅

---> 新村梨花女子大學購物大道..去過幾次...
跟團有時不喜歡的景點都要遷就吓! 尤其去聽講座...

金裝皇牌、開心無敵韓國首爾、五天豪華之旅韓國首爾、雪嶽山、鳳凰城滑雪場、WATERPIA溫泉<室內溫泉水上樂園>、還我童真樂天世界開心樂園、COEX MALL娛樂購物城、韓國星光大道STAR AVENUE、得意體驗泡製韓國泡菜、韓式零食物語 開心購物五天團 (KSAB05)

這個都不錯, 又有"明洞", 我想報25/12團, 平安夜出發, 好似好浪漫啊!

原帖由 apsm 於 09-9-26 18:13 發表
我都o岩o岩睇過呢個
我打算 22/12出發
未有價..

同埋佢好似冇明洞...
新村梨花女子大學購物大道..去過幾次...
有冇其他的團提議 ???

禁止訪問

大宅

我也是和九歲囡囡去, 她說想去滑雪, 我都不清楚那個場較適合小朋友玩? 所以想大家給些意見, 老公怕麻煩, 跟團簡單些, 你去過韓國滑雪嗎? 為何你撰 High one, Phoenix Park 唔知好不好?

原帖由 apsm 於 09-9-26 18:22 發表
ic, 但貴好多,
我其實想自由行
但好多人都話帶住2個小朋友唔太方便

同埋我想去 high one滑雪場

你呢 ?
同小朋友嗎 ??

禁止訪問

大宅

回覆 4# 嘻嘻哈哈 的文章

嘻嘻哈哈

您好, 今年聖誕我計劃一家四口去韓國滑雪,可唔可以透露少少您報邊間旅行社????

如果唔方便,可唔可以用以下方式透露一下????

例如 : 新x , 康x , 東x遊 等等....

樓上好多人都好想知道架:) :)

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

嘻嘻哈哈
快上來報料, 好多bk 友, 等你報料, 包括我

首頁

尾頁

跳至