自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

尋晚, 我終於第一次同我老公分房瞓, 因為我實在頂唔住佢嘅鼻鼾聲。 其實, 我好鍾意我老公, 但係, 佢嘅鼻鼾聲真係越來越大聲, 尋晚我成晚都瞓唔到, 有時係咁e 推吓佢, 靜咗一陣之後, 又好似行雷咁, 結果, 我自己出咗廳度瞓, 我仲將佢房門閂埋, 但係, 都仲可以好清楚聽到佢d鼻鼾聲。 我覺得如果再係咁繼續落去, 真係會好影響夫妻感情同關係。 之前, 佢都己經試過一隻噴落喉嚨止鼻鼾聲嘅藥, 一d 都唔work。 有冇人有類似嘅情況, 救吓我呀! 我只係想有覺好瞓啫........

伯爵府

大廚勳章 醒目開學勳章

原帖由 Lillis 於 09-10-2 18:06 發表
尋晚, 我終於第一次同我老公分房瞓, 因為我實在頂唔住佢嘅鼻鼾聲。 其實, 我好鍾意我老公, 但係, 佢嘅鼻鼾聲真係越來越大聲, 尋晚我成晚都瞓唔到, 有時係咁e 推吓佢, 靜咗一陣之後, 又好似行雷咁, 結果, 我自己出咗 ...
買鼻鼾夾比佢用,好得架

別墅

原帖由 jui 於 09-10-2 18:11 發表
買鼻鼾夾比佢用,好得架

但係會唔會夾到佢痛架???

大宅

好難解決喎, 我會儘量要自己比佢先訓著, 咁先有得訓.
佢大聲咪推醒佢囉, 佢都叫我如果佢好大聲要推醒佢.
我無買過咩貼同噴劑俾佢用呀, 唔知有無效.

尋晚, 我終於第一次同我老公分房瞓, 因為我實在頂唔住佢嘅鼻鼾聲。 其實, 我好鍾意我老公, 但係, 佢嘅鼻鼾聲真係越來越大聲, 尋晚我成晚都瞓唔到, 有時係咁e 推吓佢, 靜咗一陣之後, 又好似行雷咁, 結果, 我自己出咗 ...

大宅

我會先瞓
(可能我仲大聲呢!)
佢會聽住mp3瞓

大宅

我老公瞓覺嘅鼻鼾聲都好大, 同你情況一樣。
其實無其他辦法, 我唯有每日同bb早過我老公瞓著, 因為我阿b有時都俾我老公d鼻鼾噪醒。

子爵府

好媽媽勳章

我會先瞓
依家......分房瞓好耐啦......囡囡要同我瞓
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離。

禁止訪問

禁止訪問

別墅

我老公係嗰種個頭一瞓落枕頭度, 唔駛五秒鐘就瞓得著嗰種人黎, 真係好羨慕佢。 我而家用緊嘅辦法就係臨瞓前, 隊自己飲幾杯酒, 搞到醉醉哋就去瞓, 真係好快可以瞓著, 只不過到咗三點零四點嘅時候, 點都會比佢嘈醒。 加上, 唔想自己遲吓做咗酒鬼..... 所以, 我而家真係好痛苦呀~~~~

原帖由 joeamanda2004 於 09-10-2 18:15 發表
我會先瞓
(可能我仲大聲呢!)
佢會聽住mp3瞓

伯爵府

大廚勳章 醒目開學勳章

唔痛ka,夾咗佢自己都會覺得瞓得舒服d,
因抖氣唱順咗
原帖由 Lillis 於 09-10-2 18:12 發表

但係會唔會夾到佢痛架???

珍珠宮

畀面勳章

用耳塞(橙色海綿),介紹俾細妹,佢都話good

別墅

請問係邊隻牌子? 同埋係度有得買呀? 唔該哂你先....

原帖由 jui 於 09-10-2 18:24 發表
因抖氣唱順咗

別墅

唔得架, 因為我仲有兩個小朋友, 如果塞住對耳, 驚半夜佢哋叫我嘅時候, 聽唔到佢哋。

原帖由 debbyma 於 09-10-2 18:26 發表
用耳塞(橙色海綿),介紹俾細妹,佢都話good

水晶宮

我最近晚晚都係同你情況一樣, 好辛苦, 又好擔心他的身體, 他有睡眠窒息症,他會日間成日感到疲倦,因睡時不能 Deep sleep, 好影響晚上的新陳代謝, 人都短命d(醫生朋友同我講), 因內臟不夠 oxygen.

他又唔肯減肥, 有做運動(1 week 3 times), 但鐘意食o我都好煩, 一個星期比佢嘈醒5晚, 好辛苦, 但又好擔心佢健康o

水晶宮

原帖由 Lillis 於 09-10-2 18:26 發表
請問係邊隻牌子? 同埋係度有得買呀? 唔該哂你先....

I want to know too, thank you!!

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 jui 於 09-10-2 18:24 發表
因抖氣唱順咗

我都想知呀, 之前係吉之島10蚊店買咗個, 完全唔得, 瞓瞓下唔知飛咗去邊

別墅

我諗我都好明白你嘅處境, 但係, 我老公一d 都唔肥架, 仲要係好標準身型, 不過, 佢係鬼佬黎架, 所以, 咪唔知咁樣有冇關係。 只不過點都好, 我哋都只係想大家生活美滿些少啫.... 所以, 我都想知道嗰d 夾, 夾個大少少嘅鼻得唔得囉.......

原帖由 wcandtt 於 09-10-2 18:32 發表

我最近晚晚都係同你情況一樣, 好辛苦, 又好擔心他的身體, 他有睡眠窒息症,他會日間成日感到疲倦,因睡時不能 Deep sleep, 好影響晚上的新陳代謝, 人都短命d(醫生朋友同我講), 因內臟不夠 oxygen.

他又唔肯減肥, 有做 ...

男爵府

你地可以試下叫佢帶mask
即普通入醫院,sars 果d呢...

有朋友話無意中發現
真係細聲好多的
但原理唔係好清楚

反正個個屋企一定有mask
可以試下,一試無妨丫

珍珠宮

畀面勳章

原帖由 sandychanchan 於 09-10-2 18:46 發表
你地可以試下叫佢帶mask
即普通入醫院,sars 果d呢...

有朋友話無意中發現
真係細聲好多的
但原理唔係好清楚

反正個個屋企一定有mask
可以試下,一試無妨丫 ...

好侷喎

首頁

尾頁

跳至