自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

返大陸, 唔小心反腳指公甲, 無見住佢反, 整親時, 睇到腳甲充晒血, 當地醫院話拆甲會快D好, 但係我好怕痛, 無拆甲, 諗住返到香港再睇醫生...

依家返到香港, 一陣出去睇醫生, 朋友話唔洗折甲, 佢地話佢地試過都係唔理佢就會好....如果拆左, 生指甲時都會好痛><

一陣睇醫生, 如果醫生話要拆, 咁拆唔拆由好?? 好擔心, 因為依家都仲係好痛, 琴晚痛到訓唔著.

別墅

唔好拆呀, 我朋友都試過, 只肯做放血, 等指甲生翻出來就無事, 拆左一樣有排咩都做唔到, 生倒甲就有排煩

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

唔洗拆架...我今年大年初一就試過啦...同個仔玩玩下...玩到反甲...同你一樣腳趾公...又係反果一下見到充晒血....我即刻按住佢...果時我老爺就即刻幫我用獅子油止血先.....止完血就冇理佢...之後我阿媽叫我唔好理佢...隻腳甲會自然慢慢自己脫出黎....因為新既腳甲會慢慢頂佢出黎....到而家我隻腳甲真係脫左出黎而生返d新既腳甲

大宅

原帖由 connie_chung123 於 09-10-14 12:13 發表
唔好拆呀, 我朋友都試過, 只肯做放血, 等指甲生翻出來就無事, 拆左一樣有排咩都做唔到, 生倒甲就有排煩

咁你朋友平時點處理? 行唔行路呀? 我依家就黎行唔路啦, 好鬼痛.

侯爵府

別墅

原帖由 鑰匙 於 09-10-14 12:42 發表

咁你朋友平時點處理? 行唔行路呀? 我依家就黎行唔路啦, 好鬼痛.

開頭日日跛跛下去健康院洗傷口, 之後隔日, 佢話唔用力就唔痛, 之後唔知係咪跛慣左, 都係就注度力行, 要提佢先行翻好

祝你早日康復

大宅

原帖由 maggie0043 於 09-10-14 12:41 發表
唔洗拆架...我今年大年初一就試過啦...同個仔玩玩下...玩到反甲...同你一樣腳趾公...又係反果一下見到充晒血....我即刻按住佢...果時我老爺就即刻幫我用獅子油止血先.....止完血就冇理佢...之後我阿媽叫我唔好理佢.. ...

你真係完全唔理呀?

我今日睇醫生, 醫生話入裏好多"弄", 佢好大力擠出黎, 我痛到喊出黎, 跟住醫生幫我打左兩支麻醉針, 但佢大力擠時, 我都仲係覺得好痛, 痛到死. 之後再打多一支消炎針 and 破傷風針...痛到都唔知講乜好.

我行路好慢, 差D行唔到路...點知仲要俾人踩左腳, 仲要踩正一正, 對唔住都唔講聲就走左...

男爵府

睇到個topic己經起雞皮

子爵府

醒目開學勳章

樓主最好唔好出街住啦...比人踩到,就算講對唔住都無用啦..痛果個係你

男爵府

原帖由 粟米豆 於 09-10-14 08:29 發表
樓主最好唔好出街住啦...比人踩到,就算講對唔住都無用啦..痛果個係你

大宅

原帖由 粟米豆 於 09-10-14 23:29 發表

o個個人都唔知係咪專登踩我, 我行路破下破下, 無理由咁都見唔到. 我仲要"啊"左一聲, 佢頭都唔望就走左, 周圍d人見我啊一聲都望住我隻腳. 香港人好黑心啊!!!!

首頁

尾頁

跳至