跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我囡囡已5個月,都想俾糊仔/果蓉佢食, 請問一開始俾佢試食糊仔先定係食蘋果蓉先好呢?
thx!!!

大宅

我bb四個多月,10月24日就五個月,其實4個月已可以俾佢食糊仔,但我都想了很久才俾佢食,我買了heinz的 baby rice,食了2次,你會怎樣俾佢食,每天一次?我現在每天食一次。
我會俾佢食米糊先,因我怕果蓉甜,佢會更食少啲奶,佢現在已經厭奶了。

原帖由 wasabi 於 09-10-19 16:22 發表
我囡囡已5個月,都想俾糊仔/果蓉佢食, 請問一開始俾佢試食糊仔先定係食蘋果蓉先好呢?
thx!!!

8 weeks - 1.44cm        16 weeks - about 9cm
11 weeks - 4.94cm       born - 2.65kg
12 weeks - 5.94cm

複式洋房

原帖由 nancy_city 於 09-10-19 18:16 發表
我bb四個多月,10月24日就五個月,其實4個月已可以俾佢食糊仔,但我都想了很久才俾佢食,我買了heinz的 baby rice,食了2次,你會怎樣俾佢食,每天一次?我現在每天食一次。
我會俾佢食米糊先,因我怕果蓉甜,佢會更食少啲奶,佢現在已經厭 ...

我想會一日一次,同會喺下午3:30嗰餐會食(米糊),我同你一樣怕果蓉太甜.
你每次會開幾多米糊?

大宅

我按heinz盒上的指示,1teaspoon 粉+20ml奶。
我諗住按這裡所說的做
http://www.heinz.com.hk/product3.php?pid=60
我會在11:30讓她食(她10:00及14:00飲奶),這裡有餵食建議。
http://www.heinz.com.hk/feeding_b.php

原帖由 wasabi 於 09-10-19 21:04 發表

我想會一日一次,同會喺下午3:30嗰餐會食(米糊),我同你一樣怕果蓉太甜.
你每次會開幾多米糊?

8 weeks - 1.44cm        16 weeks - about 9cm
11 weeks - 4.94cm       born - 2.65kg
12 weeks - 5.94cm

首頁

尾頁

跳至