跳至
[2010年] 好擔心.....

首頁

尾頁

別墅

今日度頸皮...醫生話比正常厚左,
上限0.3mm我依家0.37mm
要我做詳細檢查...我真係好驚...

依家book左星期5再詳細檢查.....
希望快d到星期五啦.............

男爵府

原帖由 *yan* 於 09-10-20 21:58 發表

...

係唔係你記錯左
上限應該係3mm 唔係0.3mm
如果你照出係3.7mm 就係過厚...
如果係0.37mm 係pass架囉!!!

民房

要放鬆D啊!唔好太過擔心!
自己一定要樂觀D,唔係點同BB打汽呀!

原帖由 *yan* 於 09-10-20 21:58 發表

...

男爵府

2、胎兒頸皮的厚度要低於多少才算合格?

一般情下,如頸皮厚過3mm,患唐氏綜合症的機會較高,但也要視乎胎兒的體長、周數。頸皮愈厚,也表示可能有其他結構異常,如先天性心臟病、骨骼問題,但亦有部分過厚的問題會自然消失。
http://happypama.mingpao.com/cfm ... 80921/newa/ola2.txt

別墅

原帖由 minmin82 於 09-10-20 22:58 發表
2、胎兒頸皮的厚度要低於多少才算合格?

一般情下,如頸皮厚過3mm,患唐氏綜合症的機會較高,但也要視乎胎兒的體長、周數。頸皮愈厚,也表示可能有其他結構異常,如先天性心臟病、骨骼問題,但亦有部分過厚的問題會自然消失。
h ...

我見佢寫封轉介信比我,好大隻字寫住0.37mm ga..
如果真係3mm我就唔洗擔心啦.......
希望係醫生老花啦......
我心血小,真係唔嚇得嫁ma..
喊死人啦....

男爵府

原帖由 *yan* 於 09-10-20 23:04 發表

喊死人啦....

係明天打去問下醫生啦...睇下佢既標準係幾多
問下佢原因.....唔好太擔心

子爵府

0.37mm ? 好薄呀! 我個小b 1mm係低風險你問清楚d好d.

原帖由 *yan* 於 09-10-20 11:04 PM 發表

喊死人啦....

大宅

原帖由 *yan* 於 20-10-2009 11:04 PM 發表

喊死人啦....

建議你打去再問清楚先呀~ 0.37mm 喎, 唔係 3.7mm...快 d 打去問下先呀~

唔好擔心主~

別墅

問左....佢話佢GA 0.37MM=你地GA3.7MM........

子爵府

我上胎有個朋友頸皮又係厚抽左洋水結果出黎都無事佢個女出左世到而家到好正常.

原帖由 *yan* 於 09-10-21 02:25 PM 發表
問左....佢話佢GA 0.37MM=你地GA3.7MM........

別墅

原帖由 mrs雨過天晴 於 09-10-21 15:45 發表
我上胎有個朋友頸皮又係厚抽左洋水結果出黎都無事佢個女出左世到而家到好正常.

其實我都見到有D媽咪話7MM都冇事...
但我個心仲係好驚...
依家淨係希望快D到星期五JAR...

子爵府

好快過的,唔好擔心.

原帖由 *yan* 於 09-10-21 03:54 PM 發表

其實我都見到有D媽咪話7MM都冇事...
但我個心仲係好驚...
依家淨係希望快D到星期五JAR...

別墅

原帖由 mrs雨過天晴 於 09-10-21 19:18 發表
好快過的,唔好擔心.

thx........我會放鬆d...

男爵府

星期五過左啦, 醫生報告如何? 唔使擔心, 應該冇事掛...

原帖由 *yan* 於 09-10-21 21:23 發表

thx........我會放鬆d...

首頁

尾頁

跳至