自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

屋企人食左十幾年煙,成日都話介唔到....可以點介呢?

翡翠宮

想生BB熱投 hashtag影視迷勳章

真係有決心既點都介到...
家人已經係最大支持的動力來源了~~~

侯爵府

好媽媽勳章

我介煙係因為個時大肚 生左之后怕正到bb冇食 而家更加唔食la 甘貴
原帖由 ivy_lau 於 09-10-23 22:06 發表

大宅

醒目開學勳章

http://www.youtube.com/watch?v=05KCNeBKREA

呢個方法可能幫到你

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 ivy_lau 於 09-10-23 22:06 發表

我老公未識我之前都食左十幾年煙。
識左我之後我要佢戒煙,
佢好有決心,個陣話唔食就唔食,
但身體始終有十幾年癮積存,
佢有用戒煙貼,同埋食香口膠代替!
結果好快戒甩!
連我老爺都佩服我!
話冇人話得佢聽,係我先可以勸得惦佢!
依家戒左十幾年啦!
佢依家經過人地食煙佢都怕個陣味!
其實依家仲容易戒啦,四圍都禁煙!

另外我老豆食左幾十年煙都戒到,
佢係醫生勸惦!話唔食就唔食喇!

所以決心好緊要!

複式洋房

甘都得

伯爵府

我c6介煙既动力就係2個仔
一齊同佢講"爸爸你快D介煙啦,
我地支持你呀"跟住2个仔一齊
錫c6塊面.佢由个嗰日開始就介煙啦,
而家介左3个星期,日日食好多香口膠,
同而家D煙真係太貴啦,佢平時1日2包,
个个月食煙用成2仟幾蚊呀.

伯爵府

重有舊年我老豆同62都一齐介左煙,
我老豆五十幾歲同62成七十歲都介到煙,
我細仔同c6講"爸爸你快D介煙啦,
爺爺同公公都介左煙,你都快D介啦"
同佢一想錫細仔,呀仔就講"爸爸你个口好
臭呀,吾好錫我啦"跟住就会叫救命咁走開啦.
到而家介左幾個星期煙,到个仔追住爸爸尼錫
佢,同佢講"爸爸你而家吾臭啦"

男爵府

多謝各位意見,我又要再支持下我家人先得喇~

首頁

尾頁

跳至