自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

今曰行過新太陽廣場, 見到個間專賣名牌既shop on sale, 排晒隊先入得去, 甘我咪排law, 等左陣, 入到去見到個M字頭既袋幾好, 咪拎上手望下law, dim知又有一個女仔又鐘意, 距同距男友就企係我旁邊等左一分鐘度, 個男仔就係度講(快d la, 快d放番低個袋la!)個女仔又講: (一萬幾千都想甘耐!)我其實聽得吾係太清楚, 但我妹妹一直都留意住距地講野, 之後妹話番俾我聽, 我咪即刻叫個sales幫我hold住個袋先, 我話再行個round先, 因其實我係見到個袋花左, 但對pair男女太反感, then我再行下, 吾覺意又行左去對男女身邊, 見個女仔試緊第2個袋, 但個男仔無la la擋住我地, then個女仔就話(haha, 你好叻ar, 幫我擋住d人吾俾距見到我個袋!)我同細妹都扮聽吾到, 跟住就同距地鬥長命, 我死都吾走住, 等個pair男女走左先, 我先同個sales講吾要la.....個袋花左........
我想問下各位, 如果你地係我, 你地會dim做?
其實我同妹都己經好冷靜, 一句野都無同距地嘈...但走左後, 就激氣到嘔!

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

唔洗嬲啦!我諗佢仲激氣過你

原帖由 Arielchan 於 09-10-23 22:44 發表
今曰行過新太陽廣場, 見到個間專賣名牌既shop on sale, 排晒隊先入得去, 甘我咪排law, 等左陣, 入到去見到個M字頭既袋幾好, 咪拎上手望下law, dim知又有一個女仔又鐘意, 距同距男友就企係我旁邊等左一分鐘度, 個男仔 ...

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

你經已做得好好啦,唔好d靚仔靚妹一般見識,影低自己!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

俾我會扮同佢爭, 買呀啦, 等佢買個爛袋返去.....

侯爵府

好媽媽勳章

1句講晒 運吉
原帖由 kitkitlo 於 09-10-23 22:49 發表
唔洗嬲啦!我諗佢仲激氣過你

翡翠宮

想生BB熱投 hashtag影視迷勳章

唔知最後佢有冇買到呢~~~
既然花左,唔洗同佢爭la!!!!!!

珍珠宮

原帖由 alicemic 於 09-10-23 22:54 發表
你經已做得好好啦,唔好d靚仔靚妹一般見識,影低自己!

唉.....距地係一pair箸住suit既成人黎架...就係甘先吾明距地做咩要甘講野....

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

果 pair 極品好幼稚 , 真係咩人都有

珍珠宮

原帖由 車仔人 於 09-10-23 23:00 發表
唔知最後佢有冇買到呢~~~
既然花左,唔洗同佢爭la!!!!!!

我見距地買左另一個ar....但其實聽完距地d說話, 的確有hard feeling law....好彩之後係廣東道撞番距地, 等距地見到我無買度, 我估距地都會激氣掛.....但總括黎講, 距地d說話太令人反感la....

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

E家D人係咁架啦!講說話得吓人就好似囉咗人著數.跟本就唔洗同佢計較.

原帖由 Arielchan 於 09-10-23 23:07 發表

我見距地買左另一個ar....但其實聽完距地d說話, 的確有hard feeling law....好彩之後係廣東道撞番距地, 等距地見到我無買度, 我估距地都會激氣掛.....但總括黎講, 距地d說話太令人反感la.... ...

複式洋房

有錢有得想,冇錢唔駛想

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 Arielchan 於 09-10-23 23:01 發表

唉.....距地係一pair箸住suit既成人黎架...就係甘先吾明距地做咩要甘講野....

最慘係佢哋心智未成年,你無理由降低自己同佢嘈架! 如果你好火爆咁會當面串佢︰無錢買野就排吓隊,係vip既就一早買咗啦! 好可能場面仲難睇,佢cheap啫,都唔好影響自己麻,唔好嬲啦! 鍚番

男爵府

我以前都試過在shop同人爭嘢,現在想起都好羞家
果次仲好激呢!簡直玉石俱焚
所以樓主唔同佢地一般見識是大方的表現。

伯爵府

原帖由 lyhv 於 09-10-23 22:54 發表

男爵府

i think so
原帖由 lyhv 於 09-10-23 22:54 發表

禁止訪問

大宅

我有過差唔多嘅經歷,有一次我同一個男性朋友一起睇鞋(佢想買比自己GF)。我想試鞋,但個sales招呼緊一個女人睇錢包,我哋喺後面等唔夠卅秒,我個朋友就話:哇!係米買咖,睇個錢包都咁耐。我超尷尬咁話佢,佢仲話人哋未必識中文,我做費事理佢。睇個女人嘅打扮一定係香港人囉,不過人哋好大方費事理我哋。

珍珠宮

原帖由 洛婷 於 09-10-23 11:05 PM 發表
果 pair 極品好幼稚 , 真係咩人都有

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

大宅

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

樓主見到個袋係花左既,應該好大方咁比佢睇,仲鬼唔望佢比埋錢買埋,跟住同你妹妹行過佢地身邊扮晒傾返之前既野,再講返其實好鐘意個袋不過花左既,可惜。

既然唔係一千幾百,咪比佢豪一豪囉,hehe

首頁

尾頁

跳至