自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

英國猛鬼我都知,但冇諗過自己會遇到。好耐之前我去英國旅行,住喺朋友屋企,點知遇到怪事。
一晚我同 3個朋友食完飯返屋企傾偈,傾到大約凌晨兩點幾,大家都覺得有啲攰,諗住去瞓覺,突然我見到有個白影飄過,第一次見到我都以為自己眼花,點知唔夠 10秒又見到個白影。當時我真係驚到唔識講嘢,只係諗到唸「南無阿彌陀佛」,我一路瞇埋眼一路唸,當時幾個朋友都唔知咩事,俾我嚇呆咗。
唸咗一陣,我以為冇事,但個白影突然衝埋我耳邊,講咗兩次「南無阿彌陀佛」就離開咗。嗰次我足足驚咗成個星期,本來我想即刻搬去酒店住,但諗吓一個人住仲驚,結果之後嗰幾日,我去邊都要有 girl friend陪。

江若琳:同鬼等電梯

早前我去泰國拍電影《童眼》,逗留咗成個月,公司安排大隊住同一間酒店,身邊好多朋友都同我講,泰國好多地方都好猛鬼,叫我小心啲,但我冇將朋友說話放喺心。
點知有一晚,我好夜先收工,因為好攰,即時同助手一齊返酒店休息,就喺等嘅時候,發生咗件不可思議嘅事。
做藝人都有一個通病,就係一見到可以反映自己容貌嘅物件,就會不由自主咁整理儀容。我見未到,於是對住門照鏡,當我聚精會神撥頭髮嘅時候,發現身後多咗個影,當時第一個反應叫自己唔好咁驚青,保持鎮定,會唔會係後面有塊鏡,只係反映自己啫,千祈唔好自己嚇自己。當我定一定神之後,即鼓起勇氣轉身睇下後面有冇鏡,證實係冇嘅,而且人都冇個。我即刻驚到唔識反應,惟有繼續等。入到房乜都唔再諗,第一時間瞓覺。

侯爵府

好媽媽勳章

好驚ar but又要睇
原帖由 lisagary 於 09-10-23 22:59 發表
英國猛鬼我都知,但冇諗過自己會遇到。好耐之前我去英國旅行,住喺朋友屋企,點知遇到怪事。
一晚我同 3個朋友食完飯返屋企傾偈,傾到大約凌晨兩點幾,大家都覺得有啲攰,諗住去瞓覺,突然我見到有個白影飄過,第一次見到我都以為自 ...

珍珠宮

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

首頁

尾頁

跳至