自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

醒目開學勳章

今日一家去商場行街, 阿仔要換片, 所以就去育嬰室, 老公行先, 見育嬰室冇鎖以為冇人就行入去, 一開門佢就比人話"呢到係男人唔入得黎".
因為我老公本身都成日入商場育嬰室幫阿仔換片既, 佢就好嬲.
想問下育嬰室是否真係男人唔入得?

侯爵府

好媽媽勳章

都係既 if 甘 arm有mami係樹餵人奶 都幾尷尬架
原帖由 MK2006 於 09-10-23 23:16 發表
今日一家去商場行街, 阿仔要換片, 所以就去育嬰室, 老公行先, 見育嬰室冇鎖以為冇人就行入去, 一開門佢就比人話"呢到係男人唔入得黎".
因為我老公本身都成日入商場育嬰室幫阿仔換片既, 佢就好嬲.
想問下育嬰室是否 ...

伯爵府

醒目開學勳章

我明白, 一d大既育嬰室有一大塊玻璃添, 見到有媽咪坐咗係到, 我會入去睇下係咪餵人奶先, 係既我老公會識做行開. 但果到其實得一格, 佢又唔鎖門,根本唔知有人囉.
原帖由 ShinTeresa 於 09-10-23 23:19 發表
都係既 if 甘 arm有mami係樹餵人奶 都幾尷尬架

大宅

其實我又冇諗過唔入得喎,如果係daddy同bb出街,
bb要換片或飲奶,都有可能會入育嬰室ga喎!

但係我自己ge經驗,有d房中有房ge育嬰室,
bb飲人奶的話可以入房中房,
如果係冇房中房,咁就可以自己將育嬰室ge門上鎖........

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

下?我老公次次都同我一齊入去幫我手架喎,好多時都見到有兩公婆一齊入,我老公未試過俾人趕喎!

別墅

下?男人唔比照顧BB架?
我同老公成日一齊入既
而家是男女平等年代啦

伯爵府

醒目開學勳章

放假我地帶bb去街都係一齊去換片, 今次係第一次比人趕......... 所以老公好嬲.
你餵緊人奶既鎖門, 大家會明白. 你又唔鎖.....一係見到我老公就話佢知餵緊奶唔方便囉.
原帖由 KoyeBaby 於 09-10-23 23:33 發表
下?我老公次次都同我一齊入去幫我手架喎,好多時都見到有兩公婆一齊入,我老公未試過俾人趕喎!

珍珠宮

好媽媽勳章

男人唔係唔入得,不過我試過係育嬰室,有個男人行入黎....仲要入房中房....咁掉轉又點呢?

伯爵府

醒目開學勳章

可能佢覺得育嬰房係餵人奶地方啩, 佢唔鎖門係方便其他人奶媽咪囉....
我平時去街都見到好多爸爸幫手換片餵奶既, 所以我都唔明.
原帖由 swas 於 09-10-23 23:37 發表
下?男人唔比照顧BB架?
我同老公成日一齊入既
而家是男女平等年代啦

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

入得

我本身都餵人奶, 自己要餵應要鎖門, 如果另有媽媽又係餵人奶就share地方

understood咖喎
THE CORDS ARE NEVER REALLY CUT.

伯爵府

醒目開學勳章

入房中房? 佢搵老婆?
阿仔出世我都餵過人奶, 我老公好清楚, 當時未有房中房. 但去單格育嬰室餵人奶一定鎖門囉.
原帖由 Sindy 於 09-10-23 23:49 發表
男人唔係唔入得,不過我試過係育嬰室,有個男人行入黎....仲要入房中房....咁掉轉又點呢?

男爵府

唔俾人入個女人都幾好笑,
咁如果爸爸帶bb去一日街,
一日唔准入育嬰室,

咁bb成日唔洗換片呀?
THE CORDS ARE NEVER REALLY CUT.

男爵府

畀面勳章

老公平時同我出街,次次都同我一齊去換片,我都見到有好多爸爸都會一齊去換片喎!無問題丫,如果媽媽要餵人奶,應該鎖門
平平安安  快快樂樂  健健康康

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

以前仔仔細個,都會叫埋老公入去幫手換片開奶比阿仔, 如果撞正換屎片冇左佢點得.

公爵府

好媽媽勳章

當然唔係啦
否則爸爸單拖帶bb出街, 要換片點算?
個女人係咪一時情急講到亂晒龍....?
通常我老公會先問一問有冇人至入囉, 否則即使係房中房, 人地餵完奶一打開門見到男人, 可能都會打個突.

子爵府

我都試過1次 見佢冇鎖門就打開 點知喂緊奶 俾我睇晒....

點解D人要唔鎖門 鐘意同人分享呀?

男爵府

講開又講

我有次入去餵bb(母乳), 咁另外又有個太太要入來餵bb, 我咪開俾佢一齊用囉

點知佢另外個仔成10歲都有,仲要入埋黎, 咁佢又有屋企人在出面等, 個細路竟然要開住度門行出行入: 佢阿媽又由得佢喎
我叫佢唔好開門佢又唔應我

嬲到我爆, 好彩我有餵奶巾咋, 但我b就慘, 明明搵到房開餐都要被條布摟住焗到成頭汗

男爵府

我諗佢唔係想同人分享, 係如果另外又有人要餵人奶, 係應該要一齊用個地方嘛
(食人奶係on demand唔係睇鐘, 阿b一餓就要食架喇
咁食奶點都要d時間, 出便等果個會等得好心急好慘架)

有d人唔想坐低餵又要開門咪唔鎖囉 我自己就有鎖 不過成日餵餵下都要起身開門 真係幾煩
原帖由 gucci_ha 於 09-10-24 00:06 發表
我都試過1次 見佢冇鎖門就打開 點知喂緊奶 俾我睇晒....

點解D人要唔鎖門 鐘意同人分享呀?

大宅

好媽媽勳章

育嬰室係男人禁地有無攪錯!!
唔通男人唔洗幫bb換片/餵奶la喎...
咁你明知係公眾使用既地方要餵人奶既都會出街前帶條餵奶布到時摭著呱!!
咁無理由係育嬰室就可以打出對(.)(.)0黎餵奶0架ma!!除非有得上鎖啦,上咗鎖話之你係裏面除哂d衫褲0黎餵都無人理你...
d育嬰室多數都無得上鎖,有d就係門上有個指示(使用中)...

男爵府

要換片我明, 但餵奶樽有需要用育嬰室嗎?

首頁

尾頁

跳至