自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

好耐冇睇過一個咁好聽演唱會,簡直好似坐住時光隧道咁 我本身唔係fans,但佢真係唱得好有feel,有d歌,直頭唱得好過原唱者!!

佢之前果間死人垃圾公司,浪費左一個咁出色音樂人整整十年 !

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

支持王傑 ............

原帖由 牛精仔 於 09-10-24 00:10 發表
好耐冇睇過一個咁好聽演唱會,簡直好似坐住時光隧道咁 我本身唔係fans,但佢真係唱得好有feel,有d歌,直頭唱得好過原唱者!!

佢之前果間死人垃圾公司,浪費左一個咁出色音樂人整整十年 ! :censu ...

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 牛精仔 於 09-10-24 00:10 發表

佢之前果間死人垃圾公司,浪費左一個咁出色音樂人整整十年 ! :censu ...

U see the concert tonight? What songs did he sing ar?

洋房

真係好到不得了~~~剛睇完回來~~~而家仲回味緊~~~

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 bb0826 於 09-10-24 00:16 發表

U see the concert tonight? What songs did he sing ar?

唱左好多經典歌 講得出都有唱咁"滯", 唔止佢唱自己歌好聽, 當佢唱人地嘅歌, esp "我願意"時, 都好感動。

侯爵府

好媽媽勳章

幾分傷心幾分痴
原帖由 牛精仔 於 09-10-24 00:20 發表

唱左好多經典歌 講得出都有唱咁"滯", 唔止佢唱自己歌好聽, 當佢唱人地嘅歌, esp "我願意"時, 都好感動。

琥珀宮

原帖由 yunghinmama 於 09-10-24 00:19 發表
真係好到不得了~~~剛睇完回來~~~而家仲回味緊~~~
呢個show 係自上次在台北聽張信哲concert 之後最好嘅一個 !

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 牛精仔 於 09-10-24 00:20 發表

Really want to see....

琥珀宮

原帖由 ShinTeresa 於 09-10-24 00:21 發表
幾分傷心幾分痴
"可以笑的話不會哭......"

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 ShinTeresa 於 09-10-24 00:21 發表
幾分傷心幾分痴

I like this song too.

大宅

簡直一流, 真情流露! 唔洗花巧, d歌真係好好好好聽呀!

"可能"同"幾分傷心幾分痴"係全場高潮.
我同老公跟住唱, 好似自己開concert咁.

琥珀宮

by the way, 王傑講野睇唔出都幾多黑色幽默

我為人較為8卦, 中途表演中樂果幾個女仔, 係咪真係有個係佢個女黎架 ? 定係講下笑, 博大家唔好去廁所, 留意多d幾個小妹妹呢 ?

大宅

原帖由 Candice1128 於 09-10-24 00:25 發表
簡直一流, 真情流露! 唔洗花巧, d歌真係好好好好聽呀!

"可能"同"幾分傷心幾分痴"係全場高潮.
我同老公跟住唱, 好似自己開concert咁.

我兩公婆都係一齊跟著唱, 聲都沙埋. 王傑支持你. 下次開SHOW時, 我一定會再睇. 今晚全無冷場, 簡直超級正

大宅

原帖由 牛精仔 於 09-10-24 00:29 發表
by the way, 王傑講野睇唔出都幾多黑色幽默

我為人較為8卦, 中途表演中樂果幾個女仔, 係咪真係有個係佢個女黎架 ? 定係講下笑, 博大家唔好去廁所, 留意多d幾個小妹妹呢 ? ...

我估佢UP吓啫, 佢個女冇咁細係嘛?

珍珠宮

比你地講到我都想睇!冇啦,亞仔考試,就算而家有飛比我我都走唔甩

大宅

原帖由 VKwan 於 09-10-24 00:33 發表
比你地講到我都想睇!冇啦,亞仔考試,就算而家有飛比我我都走唔甩

只演一場, 下次請早啦.

琥珀宮

delete

琥珀宮

原帖由 VKwan 於 09-10-24 00:33 發表

唔知會唔會出dvd....

大宅

原帖由 牛精仔 於 09-10-24 00:40 發表

唔知會唔會出dvd....

如果出DVD我都會買番一隻慢慢回味.

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我係 fans, 當年佢最紅時, 讀書無錢食飯 concert 都買最前捧場果種. 而家要湊 bb 無得睇, 但聽到你地口碑咁好, 我都好替佢開心呀.

舊人出來唔一定 out, 最緊要係有料到.

首頁

尾頁

跳至