自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

事原係咁
我係旺角銀城地庫返工既,大約個半月前本身做批發零售既首飾店,頂俾個大肚婆,大肚婆接手後就轉賣袋,鞋,同首飾。銀城地庫一向都好靜,所以我好好奇,大肚婆點會租呢度賣呢D野?所以,我就走去搵佢吹下水,滿足下自己好奇心
原來大肚婆同上手個女人,只係羅過四,五次手飾批發,大肚婆話有一日呢個女人,打俾佢無啦啦話好唔捨得間鋪,又話自己無時間打理,又話搵唔到人接手等等.....既籍口,起初大肚婆話考慮下,因為佢本身只係做網上生意。
但係呢個女人呢續幾日打俾佢,仲實實齒話會俾埋 香港班批發客佢,佢話佢自己淨係做海外批發已經好好搵,但大肚婆佢表明自己做開零售不懂批發,但個女人話會教佢,個女人話因為唔想二年心血無晒,所以就搵個有緣人頂喎!大肚婆話起初都諗有冇咁大隻蛤,同埋佢地只係交易過幾次,點解呢個女人搵佢?呢個女人說服大肚婆三日,大肚婆卒之都落踏,仲問實個女人係咪俾埋####條LINK佢,因為呢個女人係####網上商店接OLDER,未收錢之前乜都話好好好,但係要大肚婆頂佢格仔櫃入面既精品(嘩!果D所謂精品 ),最後大肚婆話用13000頂堆個女人話4000既一德路精品,5500頂一個格仔櫃7720頂支水晶燈二個爛籐架兼頂手費,交收時個女人仲扮唔記得有條匙KEEP係自己老公到,話第二日俾返大肚婆,但一直都無拎落黎,最後大肚婆又係自己用錢換閘鎖,我聽到呢到已經話大肚婆蠢,大肚婆都話自己衰戇居心急,佢話佢完全無生意經驗
我睇住佢開二個禮拜,一個客都無,梗係啦,果個場只係賣B女同動漫野,邊度有人去買手袋同鞋,但係有樣野好得意,個女人由頂完俾大肚婆之後,晚晚等大肚婆收鋪後都會走落黎,望大肚婆間鋪望好耐,望完仲同隔離賣動漫野個女仔話大肚婆,D櫃咁擺唔得(因為大肚婆移過晒D位)又話大肚婆賣D咁既野唔得,又彈人地d貨...........
我聽到都扯火,死八婆佔完人便宜仲倒人米,都頂俾人啦,仲晚晚死落黎睇,咁唔捨得咪頂啦!
跟住有幾日見大肚婆無開鋪,到見返佢時原來佢病,我同佢傾開計佢話想唔租,我話咁你好蠢,俾萬幾蚊買埋d垃圾,然後唔租,佢話無辦法個場太靜,租都搵唔到,同埋原來個女人一直都唔肯將租約轉佢名,亦無俾過任何批發客佢,只係叫佢自己d客去大肚婆間鋪睇貨,因為大肚婆d手飾係同個女人羅,我話呢個女人都幾醒,唔使自己出錢租位,用人地個位睇貨兼交收,大肚婆話個女人仲成日打俾佢,話咁樣擺位唔得又話要跟佢以前咁樣擺先得(妖,你個八婆,自己做果二年咪淨係六,日先開檔,一係就夜晚八點先開),仲成日話無賺大肚婆錢,真係人在做天在看,大肚婆話有一日有二個賣格仔櫃既sales去鋪頭,原來想搵個女人,但唔見就同大肚婆想sales個櫃,講講下原來個八婆隻格仔櫃買二手返黎,只係4400,但收大肚婆5500,用緊過d籐架用二年仲收人新買返黎個價
卒之大肚婆中秋果日同佢講唔租,點知個八婆一聽到,就痴線咁鬧大肚婆無腦,又踩大肚婆d貨cheap無人識所以無客,唔係個場問題,又話大肚婆好乞何憎,我話嘩呢個咩女人黎架,簡直潑婦,仲成日話自己係律師樓做,做打雜咋,D EQ咁低仲無修養 我咪問大肚婆賣咩袋同鞋,原來佢賣蝴蝶袋同JELLY BEANS,呢個潑婦唔識人地賣咩唔緊要,我個人覺得唔應該咁踩LAW!
跟住過幾晚我見大肚婆夜晚七點幾同個FD返黎,問佢做乜咁夜,佢話同個潑婦對數,我話你交租交去租務處咪得LAW,但大肚婆話個潑婦要求一定要交俾佢,佢話因為仲係佢名,我諗住事件告一段落,仲安慰大肚婆當買個教訓,(如果比著我,比你咁呃法,租都唔Q交(純粹個人感覺,不喜勿插),點知好戲在後頭,大肚婆話約八點,咁我咪返鋪頭先,個潑婦八點半先到,仲好似餓鬼咁一手飲品,一手魚蛋,一行到大肚婆面前就發圍
潑婦:「我覺得好煩LAW~你地好乞我憎」跟住係手袋拎出一張紙寫,我諗應該係同意書之類,大肚婆無出聲
佢友人客氣咁問潑婦:「張票台頭寫租務處有冇問題」
潑婦:扭轉面向友人,十分串爆的樣子「關你咩事,而家關你咩事呀!」潑婦視那友人如無物
大肚婆:「咁佢幫我開票俾你,梗係關事啦!」
潑婦:高八度「我話唔收票啦~」
大肚婆:「我同你講好話寫票喎!」
潑婦:「我無講過呀!」依然好無禮貌
大肚婆:「咁我而家無錢係身,對數先再約交收」
潑婦:「咁你而家即刻去噤」我心諗:(八婆唔係下化,人地個肚大過你個頭呀!仲叫人行來行去,有錢你收算偷笑啦)
潑婦繼續發言:「我特登撘的士黎架」
大肚婆:「咁我聽日入俾你,一係就再約」
潑婦:「我聽日唔得閒喎」
友人:「你入張票好快」
潑婦:「彩你都傻,無你咁得閒」但我見友人著住一身行政LOOK加公事包,我諗人地無你咁得閒下嘩!
跟住全場靜三秒
潑婦:「唉,開票啦,好煩呀你地」
友人:「咁台頭名係乜?」
潑婦依然用其差既態度:「唔使你寫台頭」
友人:「唔得喎,唔寫台頭唔開LAW」
潑婦一手搶張支票自己寫
其間大肚婆拎出二件精品,表示是爛的,要求退錢
潑婦UN UN腳話:「呢D無得退喎,告我LAW」
友人:「咁你即係呃人姐」
潑婦:「我果D靚野,頂俾你已經無賺你」
友人:「你果D全部MADE IN CHINA一德路貨,頂盡咪一千,咁叫無呃人錢,呢D野值幾錢你自己知」
潑婦頓時黑口黑面,惱修成惱
之後潑婦將同意書俾大肚婆簽,友人提大肚婆睇清楚先簽,點知潑婦即發圍
潑婦:「你放心,中文英文都好過你」(嘩!呢D正八婆,睇到我想煎佢二巴,登佢老公辛苦)
完成手續後潑婦黑面離場

直到尋日,我見到大肚婆提早七日俾返條匙個八婆(因為大肚婆之前話24號先交)
個八婆一拎起條匙,就話唔喎,你整唔見一條,你即刻去配過
大肚婆:「你俾我係呢二條無其他喎,況且你KEEP住我一條匙,我早就換鎖,尋日先換返舊果個俾你」
潑婦老公同佢老婆講:「係呀,你係無俾人」
死潑婦仲講:「我唔理啦,你玩完一輪.........(聽唔到)」
開閘後見到地下有幾個膠袋,潑婦即入位
潑婦:「你即刻執返佢」
跟住從後有把男人聲喝出黎:「你而家想點呀!收定唔收呀!」(我諗應該係大肚婆老公)
男人繼續:「佢粗身大細點執呀!」
潑婦:「我無叫佢執,咁你執LAW」(潑婦又唔認)
大肚婆可能諗住息事寧人,行入去執起三個袋,其間潑婦仲話
潑婦:「你自己諗下我點對你..(聽唔到)...」
大肚婆:「你唔好同我講呢D,做生意合作到就合作,合作唔到都算,俾仲咁」
男人:「你點對佢呀,呃佢呀!」跟住拉住大肚婆走
之後個潑婦你小心報應呀!
大肚婆老公大大聲:「報應,好報應,報應呀!」
個潑婦等人上了電梯差唔多到地面時,追出黎
潑婦:「你再講我報警,你想點呀!」
男人:「你呢D女人,做過咩自己知,呃人呃到咁盡,大肚婆都唔放過,你等天收啦」
一返工就見到場好戲,我諗個潑婦應該自己用返,呢D死奸商成日話自己,係全香港唯一日韓批發專門店,妖,果D咪又係大陸羅,人地第二個網賣$13,佢果D賣$45-$120,當個個都好似水魚咁,呢D死八婆奸商,如果真係又同佢同場就慘,各位姊妹如果係####買手飾,真係要小心

子爵府

回覆 1# 肥姨姨 的文章

哇~果然怒氣攻心,寫到咁長篇

呢個女人真係衰到爆:;pppp:

大宅

真係衰到無人有

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

嘩.....好cheap 呀佢~

2/6/2005 : 2.59 KGS8/6/2005 : 2.66 KGS15/6/2005 : 2.72 KGS20/6/2005 : 2.86 KGS4/7/2005 : 3.33 KGS12/9/2005 :4.78 KGS   57CM23/9/2005 : 5.16 KGS  60CM27/10/2005 : 5.53 KGS 61.5CM14/11/2005 : 5.52 KGS 63.5CM13/2/2006 : 6.37 KGS

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

咁趴街,邊間鋪

禁止訪問

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 肥姨姨 於 09-10-19 11:57 發表
事原係咁
我係旺角銀城地庫返工既,大約個半月前本身做批發零售既首飾店,頂俾個大肚婆,大肚婆接手後就轉賣袋,鞋,同首飾。銀城地庫一向都好靜,所以我好好奇,大肚婆點會租呢度賣呢D野?所以,我就走去搵佢吹下水,滿足下自 ...

應該拍低個賤女人罪行放上網公睹於世!:;pppp:

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

睇唔晒咁長,但都覺得個女人好衰,
咁去呃人..好冇良心

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

過得自己過得人 連大肚婆都呃, 無天理

大宅

呢d人連大肚婆都蝦, 真係衰人!!! 人在做, 天在看, 會有報應!

複式洋房

好cheap

侯爵府

大住個肚仲要畀人呃, 好可憐呀...

別墅

你要post 個8婆個樣出黎啦, 佢咁衰, 大肚婆都呃

伯爵府

畀面勳章

其實,大肚婆老公應該一早就幫佢諗清楚租唔租, 租咗都應該幫吓個老婆同呢d賤人交涉
搞到咁先出頭, 已經蝕哂章比d賤人啦

伯爵府

畀面勳章

其實,大肚婆老公應該一早就幫佢諗清楚租唔租, 租咗都應該幫吓個老婆同呢d賤人交涉
搞到咁先出頭, 已經蝕哂章比d賤人啦

子爵府

呢d賤友真係等報應~

複式洋房

好精彩~~呢d人等天收啦!

男爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

差d嬲到車爛個MON.。比D TIPS我,唔知邊間網店,我驚有機會我幫襯佢買野(我唔想囉)。

大宅

wah~~
呢d咩人黎嫁...

簡直影衰曬,擺明是奸商.. 

樓主快d公開佢網店個名la.. 

免佢為害人間呀 ~~~

首頁

尾頁

跳至