自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

上星期因為bb跌親, 爸爸陪我一齊帶bb入急症照x光, 照x光時因為一定要禁實bb, 咁就由我爸爸負責禁, 我負責安撫佢, 但bb一直掙札大喊...好淒涼...

就係呢次入院後, 我bb就唔肯跟我爸爸.. 我bb之前好痴我爸, 我爸超級鍚佢架...(注: 平時唔係我爸揍佢, 係一星期揍返去佢屋企玩幾日咁, 加上平時係我99揍b既, 咁橋佢去左旅行8日, 呢8日我全職揍阿女, 阿女變得勁痴我...)

而加搞到我爸好唔開心, 話bb嬲左佢... 我同我媽講應該唔關事, 我媽又話可能真係嬲佢禁實佢=_= 而加都唔知點算好...

大宅

回覆 1# cherrielovely 的文章

唔洗worry,bb好快會唔記得ka,轉頭又同公公玩到顛曬ka la ^^

珍珠宮

原帖由 cherrielovely 於 09-10-24 09:29 發表
上星期因為bb跌親, 爸爸陪我一齊帶bb入急症照x光, 照x光時因為一定要禁實bb, 咁就由我爸爸負責禁, 我負責安撫佢, 但bb一直掙札大喊...好淒涼...

就係呢次入院後, 我bb就唔肯跟我爸爸.. 我bb之前好痴我爸, 我爸超級 ...

嬲得幾耐呀....bb好快唔記得.
小事, 小事. don't worry, be happpy

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔好以為bb唔知呀,
應該真係咁樣嬲左,
不過小朋友好快唔記得,
唔駛擔心

珍珠宮

e+d小朋友超級精靈,真係會識嬲人架!搵d野食tum下佢啦。
你好同公公講,唔駛咁唔開心,從另一面諗,你睇bb幾叻,有自己思想!

男爵府

好媽媽勳章

多謝你地回覆呀...
但我BB得15個月...
我真係唔知關唔關果次事...

但平時只肯跟公公唔跟婆婆..
而加要婆婆都唔跟公公..
公公好傷心啊....
希望BB快D唔記得啦, 唔好嬲公公...^^

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 cherrielovely 於 09-10-24 11:59 發表
多謝你地回覆呀...
但我BB得15個月...
我真係唔知關唔關果次事...

但平時只肯跟公公唔跟婆婆..
而加要婆婆都唔跟公公..
公公好傷心啊....
希望BB快D唔記得啦, 唔好嬲公公...^^ ...

叫公公買d玩具、o野食 乙水 返佢啦!
相信照X-ray o既經歷令BB唔好受,
所以先咁驚公公 o者!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

唔好睇小BB 得 15個月大 , 其實佢好醒, 佢係會記得公公果次咁整佢.

不過平時公公咁錫佢, 同佢玩多D , 會好快無事架~

複式洋房

好快唔記得

首頁

尾頁

跳至