自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

關寶慧爆 Chi Lam住猛鬼屋
鬼神說法,「信則有、不信則無」。藝人成日周圍飛,又要捱更抵夜,唔夠精神加上時運低,撞到邋遢嘢一啲都唔出奇。
萬聖節就嚟喇!今期我哋搵嚟關寶慧、江若琳、官恩娜等大爆親身嘅撞鬼經歷。關寶慧更指曾在 Chi Lam、靚靚屋企撞鬼,而 Chi Lam就直認:「我以前間屋好猛!」
關寶慧一直與 Chi Lam靚靚熟絡,想不到會在他們家中撞鬼。
關寶慧說:「好多年前,有一晚我同麥家琪去袁詠儀、 Chi Lam屋企打麻雀,大約打到兩、三點,大家都覺得係時候要瞓,於是夾手夾腳執枱。差不多執完,我見到家琪行去廚房客廁嘅方向,以為佢會入廁所,點知佢冇入,仲一直行去晾衫位。當時我以為佢睇風景,跟住我諗住去廁所,但當我扭廁門時,道門竟然鎖住咗,我心諗唔係咁邪嘛!於是敲門問:『家琪,你喺廁所?』廁所入面嘅家琪答『係呀!』聽完之後我即時毛管戙晒,原來之前行去晾衫位嘅唔係家琪。靚靚見到我面都青埋,問我發生咩事?佢見我冇反應,就知道我『見到嘢。』第二日家琪去問師傅,師傅同佢講話隻女鬼喺街度惹返嚟,係想搵替身害死家琪。好彩早發覺,師傅幫家琪做咗場法事請佢走。」
本周一( 12日),記者就此事問 Chi Lam,他直言:「我以前間屋好猛。有一次我返到屋企,突然發現花樽嘅玫瑰花跌落地,但花瓣就好齊咁圍住花梗,當時得我同靚靚住,都知咩事。」

關寶慧:英國女鬼偷雞

大宅

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

侯爵府

好媽媽勳章

wa 佢以前住邊ar 甘勁
原帖由 lisagary 於 09-10-23 22:46 發表
關寶慧爆 Chi Lam住猛鬼屋
鬼神說法,「信則有、不信則無」。藝人成日周圍飛,又要捱更抵夜,唔夠精神加上時運低,撞到邋遢嘢一啲都唔出奇。
萬聖節就嚟喇!今期我哋搵嚟關寶慧、江若琳、官恩娜等大爆親身嘅撞鬼經歷。關寶慧更 ...

男爵府

翡翠宮

想生BB熱投 hashtag影視迷勳章

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

大宅

大宅

not such scary la! she can see that lots of the time.

hi lisagary,
can you please post the rest? i want to see the one 'chicken stealer in UK'.
thanks alot!

原帖由 joecbobo 於 09-10-24 09:50 發表

大宅

ah....you had already posted all of them la! thank you ar!

原帖由 fannyyu 於 09-10-24 10:18 發表
not such scary la! she can see that lots of the time.

can you please post the rest? i want to see the one 'chicken stealer in UK'.
thanks alot!

大宅

原帖由 fannyyu 於 09-10-24 10:18 發表

係啦,呢位小姐成日都見鬼架,cable應該搵佢做怪談
呢單野好平常,屋主都唔驚,有乜好驚

別墅

公爵府

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

男爵府

好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋

大宅

首頁

尾頁

跳至