想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

大家好, 本人是新手, 請多多指教, 係9月既時候在瑪麗e院進行了ivf, 放左2個旦旦, 後來發覺個胎唔長大, 係9月尾進行左人工流產(塞藥),10月2日就排左個組織出黎, 一路流紅大約一個week. 本人想請教, 幾時先會再排卵, 因為聽人講, 做完流產經期會亂, 但係我又好心急想快d再自行做人仔. 因為e院話我子宮功能退化得太早, 好多條件都已經唔付合佢地既要求(卵子數量小, 質量差), so, 佢地唔會再幫我做ivf. 同埋我聽人講, 小產完好易再有bb, 唔知係唔係真既, so, 我想把握呢個時間盡快再做人仔. 因為我都年齡唔細了, 請各姊妹們指教.

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 yayababy 於 09-10-24 12:05 發表
大家好, 本人是新手, 請多多指教, 係9月既時候在瑪麗e院進行了ivf, 放左2個旦旦, 後來發覺個胎唔長大, 係9月尾進行左人工流產(塞藥),10月2日就排左個組織出黎, 一路流紅大約一個week. 本人想請教, 幾時先會再排卵, ...

有人試過小產後, 未等M 黎 , 期間照樣DODO 就中左.

不過最好及至少都 等黎多次 M 先開始.

祝早日康復

大宅

原帖由 miffymiffy 於 24-10-2009 12:16 發表

有人試過小產後, 未等M 黎 , 期間照樣DODO 就中左.

不過最好及至少都 等黎多次 M 先開始.

祝早日康復

謝謝miffy, 想請問大約幾時先會黎反m架

大宅

原帖由 yayababy 於 09-10-24 12:30 發表

謝謝miffy, 想請問大約幾時先會黎反m架

我問過醫生, 醫生說小產後3-8星期再來經都是正常的, 8星期都無月經, 就要返去覆診.

首頁

尾頁

跳至