想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今日5weeks第一次去睇e生, 佢幫我照陰超, 但搵咗一陣, 先搵到個疑似胎long, 跟住叫我驗血check指數.......我之後喊咗出黎....
我想問5weeks係咪應該清楚照到胎long呀? 宜家好擔心, 好唔開心.....我日日都有用紅,綠d check, 都不斷加深ga....我仲以為個胎長大長緊tim.....

大宅

放心放心...小B一定無事的...5W仲係好細姐..

複式洋房

咁你個時係點ga ?

大宅

哈哈哈..我未有過BB呀....我都係聽人講5W好細...

複式洋房

miffy, pls. help....

男爵府

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我等5wk去睇婦科.確定自己bingo..不過果時 dr叫我唔洗照住..而家照都未必照到,叫我7wk後先去照第一次~,你可能太早la~唔好o甘擔心..等多2wk先再照la~

複式洋房

原帖由 pigpig3112 於 09-10-24 15:13 發表
我等5wk去睇婦科.確定自己bingo..不過果時 dr叫我唔洗照住..而家照都未必照到,叫我7wk後先去照第一次~,你可能太早la~唔好o甘擔心..等多2wk先再照la~

係呀? 都仲係好擔心.....咁你7wk時係照肚定照陰超ga ?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 nlvc 於 09-10-24 13:14 發表
今日5weeks第一次去睇e生, 佢幫我照陰超, 但搵咗一陣, 先搵到個疑似胎long, 跟住叫我驗血check指數.......我之後喊咗出黎....
我想問5weeks係咪應該清楚照到胎long呀? 宜家好擔心, 好唔開心.....我日日都有用紅,綠d ...

可能係遲排卵呢, 等多 2星期後再去照下. 到時應該可以係肚度照到.

男爵府

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 nlvc 於 09-10-24 15:57 發表

係呀? 都仲係好擔心.....咁你7wk時係照肚定照陰超ga ?

私家就用陰超,,其實果時可照肚,因為果時唔知自己係唔係流啡,DR叫我做陰超..

子爵府

5w 未照到唔奇呀...
我果時都要6w5先照陰超照到的....
放鬆0的等多一兩週啦....
太緊張對胎唔好0架...
老虎囡2010年2月10日於嘉諾撒出世喇, 早過預產11日~ 重6.71磅

複式洋房

原帖由 siufung 於 09-10-25 04:28 發表
5w 未照到唔奇呀...
我果時都要6w5先照陰超照到的....
放鬆0的等多一兩週啦....
太緊張對胎唔好0架...

奇怪係e生唔係叫我過一兩週再check, 而係即刻幫我抽血驗...令我覺得佢都對個無信心..... 我都想放鬆d, 但個腦仲浮現緊e生既說話....anyway, thanks for yr comfort...

首頁

尾頁

跳至