自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

水晶宮

原帖由 00adafan 於 09-10-24 13:51 發表
昨天,我在上水港鐵附近的巴士站乘273b回清河,在我前面的一個小朋友,竟然叫附近的一個小朋友插隊,如果你見到這種情況,你們怎樣做呢?
我立刻罵那兩個小朋友,然後便罰兩個小朋友到面重申排隊! ...

如果係小朋友...一個半個插隊我唔會同佢地計較囉....

小朋友放學趕住番屋企, 可能嗰個係佢 friend, 咪一齊排~

我自己會隻眼開隻眼閉 .....

別墅

原帖由 00adafan 於 09-10-24 13:51 發表
昨天,我在上水港鐵附近的巴士站乘273b回清河,在我前面的一個小朋友,竟然叫附近的一個小朋友插隊,如果你見到這種情況,你們怎樣做呢?
我立刻罵那兩個小朋友,然後便罰兩個小朋友到面重申排隊! ...

罰??我諗你應該係去解釋令小朋友明白,而唔係鬧完再罰,如果我係小朋友既家長,我並唔會接受有人鬧完再罰我既小朋友,我諗你原意係好,不過方法用錯。

複式洋房

罰人? 唔係咁好喎.............佢地又會理你嘅?

小朋友我多數會唔理, 但如果太過分我會用一般語氣叫佢地停止插隊............

做人太執著只會令自己唔開心

男爵府

咁佢地都幾乖,陌生人罰自己都竟然聽

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

都唔算"罰",應你"叫"~~

大宅

仲乜要兩個一齊?最多咪插隊個個....
你憑咩罰人?

男爵府

同意 !!!

原帖由 ip1236hk 於 09-10-24 03:50 PM 發表
仲乜要兩個一齊?最多咪插隊個個....
你憑咩罰人?

侯爵府

醒目開學勳章

你都幾搞笑

禁止訪問

伯爵府

me 2
小朋友的行為要
but,咁細要背咁重的書包,&趕返屋企做功課.
算了,
原帖由 tammy2008 於 09-10-24 13:56 發表

如果係小朋友...一個半個插隊我唔會同佢地計較囉....

小朋友放學趕住番屋企, 可能嗰個係佢 friend, 咪一齊排~

我自己會隻眼開隻眼閉 .....

子爵府

好媽媽勳章

果兩個小朋友真係肯接受你嘅處罰, 佢哋算係乖, 我覺得樓主你真係過份執著, 只係一個小朋友, 可必要咁認真呢, 教訓兩句便算, 小朋友都要自尊, 唉=.=

男爵府

環保接龍勳章

如果你真係罰兩個小朋友到後面重新排隊, 我會覺得你好衰,係到蝦細路仔, 如果佢哋係金毛紋身大漢, 你會唔會都敢對佢哋? 其中一個小朋友已排係你前面, 只係見到同學想一齊排等車啫, 多一兩個人在你前面可能你個心唔舒服, 但佢哋唔係多咗十幾人. 如果你約了一大班人在巴士總站等去玩, 到先的人都會排隊先, 後到的朋友都會跟你一齊排等車, 唔通你會等齊人再在龍尾排隊? 兩個小朋友唔係空白咁'打尖'嘅衰人, 你係以大蝦細趕走咗排緊隊嘅小朋友. 你打咗你前面嘅小朋友尖.:;pppp: :;pppp: :;pppp:

都唔明點解而家D人, 明明係自己做得衰格, 重敢係到話番受害者唔啱同唱人. 唔同真係咁多人有病?

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

男爵府

大家都知樓主係MUD野人, 有時D野睇完聽完咪算LAW, 可必仲要講到咁白

男爵府

畀面勳章

樓主...細路仔ge...見倒同學一齊上車唔出奇ar...一班人幾個就要出聲...放且你又唔係老師又唔係家長...根本冇資格罰人 亦都對先排隊ge細路唔公平 呢個世界唔係淨係明星先要尊重ga...小朋友都要尊重gamouth:

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

你話左就算啦..仲要去罰2個小朋友..你憑咩罰人呀? 都係多左一個小朋友姐..使唔使咁呀..你咁大個人仲蝦小朋友..仲要罰人..你覺得佢地不對咪教下佢地..小朋友係要教唔係話同罰嫁..做人睇開D啦..放鬆D啦..自己都好過D啦

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 cathy-tse 於 09-10-24 22:01 發表
我話她夠膽!!
因她係
係你夠膽講

首頁

尾頁

跳至