自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

急問:邊隻泵奶器好用

我剛生完已出院了,但BB因未足磅便要繼續留院,我想在家泵奶比佢飲,唔知大家用開邊隻牌子呢?到底手泵器或係電動泵奶器好呢?邊隻牌子好用呢?

別墅

Avent 手泵

原帖由 clarelee 於 09-10-24 18:38 發表
急問:邊隻泵奶器好用

我剛生完已出院了,但BB因未足磅便要繼續留院,我想在家泵奶比佢飲,唔知大家用開邊隻牌子呢?到底手泵器或係電動泵奶器好呢?邊隻牌子好用呢? ...

伯爵府

好媽媽勳章

我以前用medela 電pump

伯爵府

好媽媽勳章

手pump 定電pump 因人而異, 我看人地用avent 手pump comment 好好, 好productive, but 我用唔到, 可能係我一下一下拍子唔得, 唔係幾handle 到, 我要用電既先得, on 左佢, 有埋自動放氣, 模仿bb吸啜既節奏, 咁我先pump 到, 如果係電pump, 一定要買可以自動放氣果d, 唔好買果d要自己on off on off 咁果d

別墅

我用過avent 手pump, 好用呀. 但係用到3個月左右, 我就發覺佢粒星星成日彈起, 要換佢附送的星星配件.

原帖由 jlam 於 09-10-24 22:54 發表
手pump 定電pump 因人而異, 我看人地用avent 手pump comment 好好, 好productive, but 我用唔到, 可能係我一下一下拍子唔得, 唔係幾handle 到, 我要用電既先得, on 左佢, 有埋自動放氣, 模仿bb吸啜既節奏, 咁我先pum ...

伯爵府

好媽媽勳章

係呀, 人人都推介avent 手pump, 我就唔得, 我真係蠢, 要一下一下咁pump, 我完全集中唔到精神, 唔可以噴奶, 冇左果下, 真係只能pump 得好少, 後來改左用電, pump 分幾鐘就可以噴奶, 次次都pump 到12安左右, 安心好多!
如果我用到avent, 真係方便好多, 少配件好多咁, 後來比左個朋友, 佢用得好好, 所以, 唔關個pump 事, 係關人事, 係我自己handle 得唔好
原帖由 luvraewong 於 09-10-24 22:59 發表
我用過avent 手pump, 好用呀. 但係用到3個月左右, 我就發覺佢粒星星成日彈起, 要換佢附送的星星配件.

首頁

尾頁

跳至