單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問各位單親朋友,
如果比你地, 會唔會要特快2 人長者屋呢?
14平方, 獨立 toilet , 但共用 kitchen,
其實我係一個唔係好識煮野既媽咪來的,
以前是 ex 煮, 之後是婆婆煮,
第時自己住, 我估都會出街食多,
乾手淨腳而又多左時間同小朋友溫習,
所以冇 KITCHEN 都冇乜所謂 ...
你地點諗呢?
是何文田的 ...
可否給我意見? 2/11 要決定了

民房

係我就吾要,等下先,同人共用 KITCHEN ,好麻煩,自己一家一煮,好好多.

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 candy280 於 09-10-24 20:43 發表
係我就吾要,等下先,同人共用 KITCHEN ,好麻煩,自己一家一煮,好好多.

係喇, 總之要共用就麻煩, 又唔知另其他人係點, 有d人好怪, 好難相處架. 雖然話你唔煮食, 但係始終有好過無, 到時你就會覺得唔方便.
如果只係暫住就話忍讓一下就話啫, 但而家唔係喎, 你要左就無得轉. 如果環境許可, 等下先.

複式洋房

原帖由 newbiee 於 09-10-24 20:55 發表

係喇, 總之要共用就麻煩, 又唔知另其他人係點, 有d人好怪, 好難相處架. 雖然話你唔煮食, 但係始終有好過無, 到時你就會覺得唔方便.
如果只係暫住就話忍讓一下就話啫, 但而家唔係喎, 你要左就無得轉. 如果環境許可, ...

agree X 2 真係要諗清楚呀,唔好貪一時之快而抱撼終生呀!三思

大宅

我係諗緊 , 三年後可以用天倫樂叫我爸媽申請掉遷, 大家都係九龍區, 佢唔會唔比番兩間九龍樓我吧 ...
唔知咁行唔行得通呢?
我去過 o個度樓下, 好靜下, 其實我都怕有古怪人的 ....

原帖由 cinnamon325 於 09-10-25 01:09 發表

agree X 2 真係要諗清楚呀,唔好貪一時之快而抱撼終生呀!三思

首頁

尾頁

跳至