想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

bingo 過既你地....過左M 到日期之後幾多日驗到有BB?? 見多數人都係M come 日期後一兩日都已經驗到.有冇人開頭驗到冇....隔一段時間先驗到bingo??

仲有診所既驗孕捧(類似快準易),同我地自己買果d 捧捧唔知有冇分別呢?

男爵府

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

快準易<~~我M前5日已CHECK到..

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 irisw 於 09-10-24 19:17 發表
bingo 過既你地....過左M 到日期之後幾多日驗到有BB?? 見多數人都係M come 日期後一兩日都已經驗到.有冇人開頭驗到冇....隔一段時間先驗到bingo??

仲有診所既驗孕捧(類似快準易),同我地自己買果d 捧捧唔知有冇分別 ...

其實診所同我地自己買野驗既無乜分別, 分分鐘我地係街買既, 仲早及快過診所顯示出黎.

如果平時cycle 準, 一般m 前 4-5日己可以驗到.

但如果剛巧遲左排卵, 就有可能過左 m 期1-2星期後先check到.

咁你知吾知自己幾時排卵 ?

男爵府

我冇計開排卵呀....我尋日去睇醫生果陣佢幫我用類似快準易黎驗過係冇bingo...我m 遲左四日....咁會唔會真係有左未驗到呢??
因為我睇醫生佢話我陰道炎(前兩日已出過有關post),佢check 左我冇bingo 就幫我塞左藥....咁有冇影響??

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 irisw 於 09-10-24 21:10 發表
我冇計開排卵呀....我尋日去睇醫生果陣佢幫我用類似快準易黎驗過係冇bingo...我m 遲左四日....咁會唔會真係有左未驗到呢??
因為我睇醫生佢話我陰道炎(前兩日已出過有關post),佢check 左我冇bingo 就幫我塞左藥....咁 ...

你最好問返醫生. 除非果隻藥係合孕婦用. 同埋醫生係當你有孕 但未 check到情況下.

再準確d 就去驗血, 又或者等 多 7 日後再驗多次孕.

首頁

尾頁

跳至