自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

今日下午一去到石澳,就見有幾部消防車,海面又有蛙人,海警輪...~~如臨大敵~~心知不妙!!果然,半小時之後救起的人已全無反應!!之後聽收音機,原來係59歲的大學教授!!已經是昨天發生的事...so sad...
但親眼見到消防蛙人應該很辛苦很努力!!因為真係幾大浪下...之後成個下晝仲有两三個人可能體力不支,要救生員救起,好彩冇事!!

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 ececbaby 於 09-10-24 21:20 發表
今日下午一去到石澳,就見有幾部消防車,海面又有蛙人,海警輪...~~如臨大敵~~心知不妙!!果然,半小時之後救起的人已全無反應!!之後聽收音機,原來係59歲的大學教授!!已經是昨天發生的事...so sad...
但親眼見到消防蛙人 ...

睇到呢D好心寒呀!

子爵府

醒目開學勳章

欺山莫欺水

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 ececbaby 於 09-10-24 21:20 發表
但親眼見到消防蛙人 ...

我睇新聞消防員話搜救好困難, 話落左水根本睇唔到前面要靠摸, 又大浪.
唉~~ 呢幾個月好似特別多, 真係要小心!

禁止訪問

畀面勳章

男爵府

我個心都好"up",希望佢家人唔好太難過。

大宅

掛左旗就唔好落水啦..自己有起事上黎人地救個個又要拎條命黎駁

王國長老

王國長老

今朝睇報紙都好難過,佢細仔好擔心爸爸....

快d搵到遺體都好,唔好再要家人牽掛...
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

王國長老

王國長老

忘記講,感謝盡力打撈教授遺體既各位。風高浪急,辛苦了。
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

大宅

所以唔好再話消防警察呀咁人工高啦
好似呢件事,消防家人都好擔心自己家人救救下人會出事啫

大宅

大宅

大宅

欺山莫欺水

伯爵府

2024勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

子爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

大宅

好媽媽勳章

大宅

好媽媽勳章

講得好~~
原帖由 2A 於 09-10-24 23:12 發表
所以唔好再話消防警察呀咁人工高啦
好似呢件事,消防家人都好擔心自己家人救救下人會出事啫

公爵府

好媽媽勳章

我今年都試過係石澳玩浪個時連續俾3個大浪come埋黎,我就成個人係水入面,企唔返起身,扯左我落水低 當然嚇死我,好彩佢浪一退我就一口氣企返起身姐
唉..今年真係多事故

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

出事嘅人, 全因高估自己嘅能力、低估大自然力量
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

首頁

尾頁

跳至