母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

民房

deleted

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

問下健康院D姑娘得唔得?
原帖由 ramfung 於 09-10-24 18:18 發表
我係全揼媽媽的老公, 最近老婆佢乳線塞左幾次, 塞得好厲害... 實在慘不忍睹...

想問問大家有冇哺乳科醫生或哺乳顧問介紹,
又或者有冇秘技或招數去應付?

謝謝!! ...

民房

已經問過了, 但係唔係好WORK...

原帖由 yee2008 於 09-10-24 20:24 發表
問下健康院D姑娘得唔得?

別墅

好媽媽勳章

你太太係唔係奶太多, 亞b食唔哂又無泵, 如果塞得勁過頭可能要開刀架........有時奶太多都會餵唔到, 我有朋友因為次次嘖奶嘖得勁得制, 被迫唔可以餵人奶......你試下叫你太太亞b食完之後再泵清佢, 或者食下燐倫支,,,可以幫助血液運行

民房

老婆係全泵的, 因為亞B唔肯埋身食, 焗住泵去奶樽餵佢.
最近兩邊輪住塞, 有次塞得好勁添...

邊到有得買 "燐倫支" 呢?

原帖由 phoebe1214 於 09-10-24 23:07 發表
你太太係唔係奶太多, 亞b食唔哂又無泵, 如果塞得勁過頭可能要開刀架........有時奶太多都會餵唔到, 我有朋友因為次次嘖奶嘖得勁得制, 被迫唔可以餵人奶......你試下叫你太太亞b食完之後再泵清佢, 或者食下燐倫支,,, ...

別墅

Lecithin 卵磷脂 is a type of health supplement which can be easily found in many drugstores, e.g. Watsons's / Mannings.

原帖由 ramfung 於 09-10-24 23:43 發表
老婆係全泵的, 因為亞B唔肯埋身食, 焗住泵去奶樽餵佢.
最近兩邊輪住塞, 有次塞得好勁添...

邊到有得買 "燐倫支" 呢?

洋房

原帖由 ramfung 於 09-10-24 18:18 發表
我係全揼媽媽的老公, 最近老婆佢乳線塞左幾次, 塞得好厲害... 實在慘不忍睹...

想問問大家有冇哺乳科醫生或哺乳顧問介紹,
又或者有冇秘技或招數去應付?

謝謝!! ...

不如你同你老婆睇吓中醫,有些中藥可以通乳,如:王不留行,通草...等,唔好亂食其他嘢呀!

民房

剛剛係屈臣氏買左卵磷脂, 試試功效先...

THX AR!!!!!!!!!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊