自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我剛拿了屋啊, 要簡單執執間屋,有d 野想請教你地啊,
其實呢幾個問題困擾左我好耐 , 又驚買錯, 自己會後悔 , 金錢又有限. ........

1. 建唔建議上大陸訂做鞋櫃, 衣櫃, 床, 有無好推介啊?

2. 如果買現成傢俱, 大陸邊度買平靚正, 又較集中?最緊要size會fit到咁細間屋, 因為大陸d傢俱都比較大

3. sofa在大陸定香港買好啊?
4. 有無好的運輸公司推介下啊?因知道有d人試過運到返香港花哂

5. 另有幾個電制要移位, 有無好介紹啊?

多謝你的解答,十萬分感謝!!!

複式洋房

大宅

記得深圳有個地方幾個大型商場係買傢俱,又有裝修用即嘢,都幾集中架,絛街好像叫湖濱北路,就係深圳人力資源市場,一般D的士佬都知架

複式洋房

原帖由 emilytsoi808 於 09-10-24 23:51 發表
記得深圳有個地方幾個大型商場係買傢俱,又有裝修用即嘢,都幾集中架,絛街好像叫湖濱北路,就係深圳人力資源市場,一般D的士佬都知架

係唔係寶安北路啊?

大宅

但係如果係大陸買傢私咪冇保障囉!
雖然香港都好多大陸貨,香港買有單有據有咩問題都可以投訴,大陸買有咩事都冇得退,之前睇到個POT話大陸客係大陸買咕X
入面棉花原來係乾咗嘅臭臭。

大宅

真係無保障....

大宅

原帖由 Begor 於 09-10-25 00:01 發表

係唔係寶安北路啊?

好像係呀~~!哎呀~!差d點錯路tim
因為兩年前去訂傢俱. so far 到宜家d傢俱仲好好.

侯爵府

好媽媽勳章

而家係hk訂做都好平 唔晒上去甘晒gas 有事又難跟
原帖由 emilytsoi808 於 09-10-25 23:30 發表

好像係呀~~!哎呀~!差d點錯路tim
因為兩年前去訂傢俱. so far 到宜家d傢俱仲好好.

首頁

尾頁

跳至