自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

填審查果份FORM果陣,最後要填可以負擔幾多錢租金,想問吓你地D過來人通常填幾錢?其實填個數目多少係唔係就會影響派D咩既單位,如果填少D,會唔會就會派去D好舊/好細既單位,因為租金會平D,咁我填多D,咪會派D新D既俾我呢?

大宅

原帖由 chrislpy 於 09-10-25 00:06 發表
填審查果份FORM果陣,最後要填可以負擔幾多錢租金,想問吓你地D過來人通常填幾錢?其實填個數目多少係唔係就會影響派D咩既單位,如果填少D,會唔會就會派去D好舊/好細既單位,因為租金會平D,咁我填多D,咪會派D新D既俾我呢? ...

係冇關係架.....

你填 $1000 平均o的..

男爵府

請問申請幾耐先有NUMBER同要資產審查呀? 我申請O左成半年都未收到NUMBER紙

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

我無填喎

原帖由 chrislpy 於 09-10-25 00:06 發表
填審查果份FORM果陣,最後要填可以負擔幾多錢租金,想問吓你地D過來人通常填幾錢?其實填個數目多少係唔係就會影響派D咩既單位,如果填少D,會唔會就會派去D好舊/好細既單位,因為租金會平D,咁我填多D,咪會派D新D既俾我呢? ...

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

有無人知呀?

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

點解無關係呢,如果你都交唔起租,佢都派果個單位俾你,咁有咩意思呢?如果條問題既答案係無意思既,做咩要有呢條問題呢?
原帖由 hellobaby~ 於 09-10-25 00:14 發表

係冇關係架.....

你填 $1000 平均o的..

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

你試下填1千-->千5丫

男爵府

好媽媽勳章

我之前填HK$1500.00~

洋房

樓主, 請問一下, 你是邊年收到藍卡? 我是08年中收到的, 好心急想知道什麼時候可以好似你咁收到審查通知, 同埋其實收到呢份通知係咪等如離上樓日子不遠喇??

雖然我唔係過來人比唔到EXACTLY既答案比你, 但我估計, 佢要得你填, 一定唔會唔睇, 所以如果你唔想去舊區, 我建議你起碼要填OVER HK$1000, 因為我亞媽而家住緊個舊區4人單位租金係HK$1000左右, 希望呢個建議幫到你啦!

男爵府

原帖由 hkjune 於 09-10-28 09:56 發表

樓主, 請問一下, 你是邊年收到藍卡? 我是08年中收到的, 好心急想知道什麼時候可以好似你咁收到審查通知, 同埋其實收到呢份通知係咪等如離上樓日子不遠喇??

雖然我唔係過來人比唔到EXACTLY既答案比你, 但我估計, ...

我都係09年頭收到"藍卡" 唔知要等幾內先至要到審查呢?

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

我今年5月收到藍咭,我3人新界,我計過,房署一個月通常處理到2300個審查,咁就計到大約今年年尾會到我,估唔到唔駛等到12月,11月就可以審查,我希望出年1,2月派第一次啦
原帖由 carrievic 於 09-10-28 10:09 發表

我都係09年頭收到"藍卡" 唔知要等幾內先至要到審查呢?

複式洋房

我今年2月收到藍咭啦
但係點解都叫我審查既?

首頁

尾頁

跳至