自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

n年前寶生銀行出嘅金仔,一粒一兩(當時仲未興999金,只係99金)
一兩實收 hkd9470,冇時間四圍格價...唔知算唔算合理?

男爵府

畀面勳章 大廚勳章

差唔多 ! 你果粒係99金粒 , 而現在金行所報的價全是9999的金價 ! 比人扣番少少當手續費 !

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

金應該會在年底前過萬, 可能11月添

伯爵府

牛年勳章

咁我應吾應該賣左我條金鍊?

子爵府

醒目開學勳章

原帖由 virgokaren 於 09-10-24 02:25 發表

睇下你等唔等錢洗囉...

侯爵府

BK Milk勳章

如果等$$洗就賣囉...不過應該都仲會有得升...我都等緊...HAHA

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

me 2

原帖由 SA豬豬 於 09-10-24 10:53 發表
如果等$$洗就賣囉...不過應該都仲會有得升...我都等緊...HAHA

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

請問一安士999金幣值幾多錢,係做滿十年公司送嗰d老人牌.

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

都好抵啦, 我早幾個月都賣咗少少, 唔係喺買果間賣, 扣咗我仟幾蚊火耗呀

禁止訪問

畀面勳章

翡翠宮

原帖由 virgokaren 於 09-10-24 02:25 發表

黃金應該仲有得升...
1)除非美國開始加息
2)美元如貶值,黃金更加升...美金不可能一直維持強貨幣政策,慢慢按年貶值3~5%,等如借落嘅錢唔使利息!
3)中國外匯儲備驚人但經常被人搵笨,應該會慢慢增加黃金儲備減少美國國債及投資!)
如果妳條金鍊冇葉競生條咁粗又唔等錢使,留嚟做嫁妝啦!

伯爵府

牛年勳章

原帖由 櫺囹桼 於 09-10-24 22:42 發表
如果妳條金鍊冇葉競生條咁粗又唔等錢使,留嚟做嫁妝啦!

嫁妝唔係應該係人地送架咩?
(我覺得金鍊好似"娘娘地"之嘛!)

翡翠宮

原帖由 virgokaren 於 09-10-25 03:19 發表

嫁妝唔係應該係人地送架咩?
(我覺得金鍊好似"娘娘地"之嘛!)

假如搵到個好老公,何須介懷邊個送邊個?況且女性最怕的就是歲月催人...加油加油快啲請叔叔飲喜酒!

首頁

尾頁

跳至