懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

上網 book 唔到QE 個產前講座 (輕輕鬆鬆分娩樂), 如果無上呢個 course , 老公係唔可以陪產 ?
有無媽咪都係 L Block 做產檢, 而無上呢人個 course 老公又可以陪產 ? or 有 d 咩方法可以o向 QE 上分娩 course, 因為係第一胎, 我好想上呢 d course, 因為唔知點用力生, 到時就麻煩喇 !

請各位媽咪幫下手, thanks !

洋房

私家有600大元五堂, 係仁安我打算報.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 爸B勳章

原帖由 QQ70 於 24-10-2009 21:22 發表
上網 book 唔到QE 個產前講座 (輕輕鬆鬆分娩樂), 如果無上呢個 course , 老公係唔可以陪產 ?
有無媽咪都係 L Block 做產檢, 而無上呢人個 course 老公又可以陪產 ? or 有 d 咩方法可以o向 QE 上分娩 course, 因為係 ...
晌qe生.老公可唔可以陪產唔係睇你有冇上堂架.係睇你生果陣咩情況,就算冇上都可以陪產0既..如果你想上,又book唔到,你可以打電話去婦產科門診同佢地講,叫佢地幫你book..
請不要點評我,謝謝!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆 2# stepw 的文章

仁安果個產前講座真係非常之好, 又有野食 (放工去唔洗食定野), 又多野送.. 仲有一堂係特別教產前運動既...

最後果堂教同 bb 沖涼, 仲有個假 bb 一人一個俾你感受添..

伯爵府

唔需要上任何 course 的, 只要到時姑娘認為可以陪產, 就會比你老公入的.

大宅

原帖由 stepw 於 09-10-25 13:35 發表
私家有600大元五堂, 係仁安我打算報.

我都有上仁安的講座,勁PRO呀﹗
Highly Recommend!

男爵府

原帖由 QQ70 於 09-10-24 21:22 發表
有無媽咪都係 L Block 做產檢, 而無上呢人個 course 老公又可以陪產 ? or 有 d 咩方法可以o向 QE 上分娩 course, 因為係 ...

有一個叫生產過程知多少的講座,係類以輕輕鬆鬆分娩樂的,但要weekday上,詳情可以睇L Block的壁報版

子爵府

原帖由 jkfamily 於 09-10-25 20:10 發表

有一個叫生產過程知多少的講座,係類以輕輕鬆鬆分娩樂的,但要weekday上,詳情可以睇L Block的壁報版

係唔係都要上網 book ? thanks !

子爵府

原帖由 chanwendy 於 09-10-25 17:18 發表
唔需要上任何 course 的, 只要到時姑娘認為可以陪產, 就會比你老公入的.

原來唔係上左 course 就可以陪產!
因為我第一次做產檢, 個姑娘就叫我&老公要上course, 否則, 老公唔可以陪產, 原來都係視乎情況而定 !

別墅

你可以試下walk in 呀, 我聽我同事講佢老婆上堂時(都係qe)都有人係walk in 架~

「兒女是耶和華所賜的產業,所懷的胎,是祂所給的賞賜。」(詩篇一二七篇第3節)

首頁

尾頁

跳至