想生BB

跳至

首頁

尾頁

民房

小妹今年巳經30yr,舊年開始突然無m,巳經睇咗西醫話無問題,中醫都睇咗都晤得呀!!有冇人同我一樣而好番?唔該!

大宅

咁奇怪???有無睇過婦科呀?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

有無照過超聲波 ? 你之前有無食開避孕丸或者打避孕針 ?

或者轉下轉另一個中醫/西醫睇下.

民房

有呀,睇過幾個醫生啦,都話check晤到有咩問題呀-_-
原帖由 miffymiffy 於 09-10-24 16:43 發表
有無照過超聲波 ? 你之前有無食開避孕丸或者打避孕針 ?

或者轉下轉另一個中醫/西醫睇下.

民房

我大概7年前打過避孕針,之後一直都無打過啦
原帖由 summer.summer 於 09-10-24 17:22 發表
有呀,睇過幾個醫生啦,都話check晤到有咩問題呀-_-

民房

有呀,睇過幾個西/中醫啦-_-
原帖由 mini.bb 於 09-10-24 16:22 發表
咁奇怪???有無睇過婦科呀?

大宅

我有同事都係一年先黎一次m , 但都已經有兩個仔啦!
聽佢講係食排卵藥先有M。。。

子爵府

一年唔來都叫冇問題??
不如你睇多個醫生啦....
通下經, 等月經正常番先....
總之成年都唔來, 冇理由咁都冇問題0羅...

希望你早日調理好番....
老虎囡2010年2月10日於嘉諾撒出世喇, 早過預產11日~ 重6.71磅

民房

其實呢段期間都有睇咗5個醫生啦,食過通經藥都無效呀,宜家食緊中藥調理身體,睇吓會唔會好d啦,多謝你呀!
原帖由 siufung 於 09-10-25 04:25 發表
一年唔來都叫冇問題??
不如你睇多個醫生啦....
通下經, 等月經正常番先....
總之成年都唔來, 冇理由咁都冇問題0羅...

希望你早日調理好番....

民房

我聽醫生講有d人天生係3個月1次或有1年先有1次,但我個case唔同呀,因為我一向都係每月1次,anyway唔該哂~
原帖由 annieeinna 於 09-10-24 21:08 發表
我有同事都係一年先黎一次m , 但都已經有兩個仔啦!
聽佢講係食排卵藥先有M。。。

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 summer.summer 於 09-10-25 09:42 發表
我聽醫生講有d人天生係3個月1次或有1年先有1次,但我個case唔同呀,因為我一向都係每月1次,anyway唔該哂~

你不如試下睇醫生做下詳細檢查同埋驗血.

再唔係就直接約生育專科醫生睇下

大宅

有冇驗血驗催乳素?我13年前都試過1年都冇m嚟, 睇第1個西醫, 佢話我因2邊卵巢有口水泡, 所以冇m嚟, 仲叫我都手術添, 後來朋友介紹贂第2個西醫, 第一, 唔需要做手術, 而且呢個情況好普遍, 第二, 就要我驗血驗催乳素, 因為係會影響排卵的...最終, 真係因催乳素超高(normal指數好似5xx, 但我有成25xx), 跟住第1個月食降催乳素藥,嚟番m, 第2個月就食降催乳素藥 + 排卵藥, 跟住BINGO咗

所以都係驗下血好d

原帖由 summer.summer 於 09-10-24 15:39 發表
小妹今年巳經30yr,舊年開始突然無m,巳經睇咗西醫話無問題,中醫都睇咗都晤得呀!!有冇人同我一樣而好番?唔該!

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 summer.summer 於 09-10-25 09:38 發表
其實呢段期間都有睇咗5個醫生啦,食過通經藥都無效呀,宜家食緊中藥調理身體,睇吓會唔會好d啦,多謝你呀!

我食過幾年避孕藥,
一停藥, 7個月都冇m,
睇左醫生食通經藥就即來.

我個同事試過食通經藥都唔得,
醫生幫佢打左支針就ok,
我諗你去睇專科會好d.

民房

請問你睇邊個醫生?可唔可以比個地址我呀?唔該晒!!
原帖由 MaMaTracy 於 09-10-25 19:20 發表
有冇驗血驗催乳素?我13年前都試過1年都冇m嚟, 睇第1個西醫, 佢話我因2邊卵巢有口水泡, 所以冇m嚟, 仲叫我都手術添, 後來朋友介紹贂第2個西醫, 第一, 唔需要做手術, 而且呢個情況好普遍, 第二, 就要我驗血驗催乳素, ...

大宅

Pls check pm

原帖由 summer.summer 於 09-10-27 15:28 發表
請問你睇邊個醫生?可唔可以比個地址我呀?唔該晒!!

民房

收到地址啦~真係唔該晒你呀!!
原帖由 MaMaTracy 於 09-10-27 21:10 發表
Pls check pm

首頁

尾頁

跳至