美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問粉刺會同油脂粒嗎???

大宅

粉刺唔同油脂粒。

黑頭粉刺 (俗稱黑頭) 和白頭粉刺 (俗稱走米) 是屬於未發炎的暗瘡。黑頭粉刺和白頭粉刺的分別是在於兩者表面所呈現的顏色。

黑頭粉刺之所以是黑色是因為毛囊口還未完全被堵塞,在毛囊中的皮脂及細菌能接觸到空氣,受氧化後變黑而成。至於白頭粉刺在毛囊口完全被堵塞的缺氧環境中,所以沒有被氧化而呈現本來的白色。

男爵府

好清楚...但邊樣難對付呀...係咪通常生係下巴..鼻樑呢D位個D呀..
原帖由 jirehbeauty 於 09-10-23 23:06 發表
粉刺唔同油脂粒。

黑頭粉刺 (俗稱黑頭) 和白頭粉刺 (俗稱走米) 是屬於未發炎的暗瘡。黑頭粉刺和白頭粉刺的分別是在於兩者表面所呈現的顏色。

黑頭粉刺之所以是黑色是因為毛囊口還未完全被堵塞,在毛囊中的皮脂及細菌 ...

大宅

無話邊樣易d對付, 兩樣都有的.
多數T-字位, 下巴, 有d會在面脥,视乎情况

原帖由 PINKI1025 於 09-10-24 20:19 發表
好清楚...但邊樣難對付呀...係咪通常生係下巴..鼻樑呢D位個D呀..

男爵府

咁應該點清呀...我係藥房見到(C Ba)有隻野話搽粉刺用既..唔知岩唔岩我用..我個鼻同眼G間就係有D一粒粒應該係白頭喇..我覺得唔好睇,,唔知點清呀
原帖由 jirehbeauty 於 09-10-24 21:11 發表
無話邊樣易d對付, 兩樣都有的.
多數T-字位, 下巴, 有d會在面脥,视乎情况

大宅

do you heard 詩麗雅溶脂粉刺精華液 at before?I have use this products , it's good
if u want to know
i can tell u more

原帖由 PINKI1025 於 09-10-24 21:22 發表
咁應該點清呀...我係藥房見到(C Ba)有隻野話搽粉刺用既..唔知岩唔岩我用..我個鼻同眼G間就係有D一粒粒應該係白頭喇..我覺得唔好睇,,唔知點清呀

男爵府

I'm interest, can where to buy and how much is it?

原帖由 jirehbeauty 於 09-10-25 20:46 發表

do you heard 詩麗雅溶脂粉刺精華液 at before?I have use this products , it's good

愛一個人的優點而誠心接納他全部的缺點,就是婚姻最偉大的地方。

男爵府

係咪係藥房有得賣架....??
原帖由 jirehbeauty 於 09-10-25 20:46 發表

大宅

pinki1025,
no, it's not sell at 藥房, it's sell at facial salon
i have send u pm...pls check

大宅

already send u pm, pls check.
becos it;s not good show up deyails of selling $$ & place at here

原帖由 GiCa 於 09-10-25 21:08 發表
I'm interest, can where to buy and how much is it?

男爵府

thank you
原帖由 jirehbeauty 於 09-10-26 17:39 發表
pinki1025,
no, it's not sell at 藥房, it's sell at facial salon
i have send u pm...pls check

首頁

尾頁

跳至