跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

18个月眨眼已過, Jasmine 無啦啦上周末起無乜胃口, 以為出牙啦, 原來「乞嚏大魔王終」於降臨寒舍 , 星期二朝早開始吾飲奶有少少燒(<100。F), 帶佢去睇医生, 喉嚨痛, 耳仔有少少紅, ok la, 返屋企野喉嚨痛又唔食野, 又唔飲(乜都唔飲), 攪到我頭都大哂! 硬功軟功出齊哂, 乜都唔制!
星期二: 唔飲奶, 唔食任何正餐, 淨食几塊餅, 少少水 (全月夾埋冇500ml液体....!!!!)
星期三: 唔飲奶, 唔食任何正餐, 肯飲少少水
星期四五:少少奶 (100ml), 少少正餐, ok飲水(全日都有成5-600ml)
今日, 星期六:, 少奶, 正餐(少少lunch, 但dinner食哂),勁飲水(全日都有成7-800ml)

我諗佢終於好-ing!!
可惜, 捱咗兩日...連我都中埋招...

原來, bb病咗, 真係好慘...

王國會長

王國會長

加油呀!版主!

呢排真係好多bb病咗,大家一齊努力!

複式洋房

祝早日康復

大宅

昨晚, 工人十點几話我地聽, 佢阿媽突然死咗, 喊得好慘 (但冇眼淚), anyway, 佢想返菲律賓, 我地問佢要幾耐? 佢話20日 , 大姐, 臨急臨忙, 我地點死20日比你呀?! 嚟緊呢兩个禮拜我仲唔攞得假添o架! 天呀! 你咁嚟「磨練」我地呀?

大宅

怪唔知家傭版成日話, d工人最興死xx(佢年头同我地講死奶奶放咗14日加機票, 依加就阿媽), 你地話我薄凉都係咁話!

大宅

你個公主一直有冇講佢老媽有病先?

JASMINE病成咁有冇瘦哂呀? 陰公囉
我坐完台北【一個無腳的的士司機】之分享! (有圖)

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2442319-1-1.html

大宅

原帖由 朝日太太 於 09-10-25 22:35 發表
你個公主一直有冇講佢老媽有病先?

JASMINE病成咁有冇瘦哂呀? 陰公囉

多謝你呀, 冇呀, 佢話佢老媽突然透唔到气咁就死咗, 咁我仲可以點? if, 我地信佢=>即係要俾佢放, otherwise, 我地唔信佢=>咁怕且要炒佢, 咁都係臨時臨急, (我地)都係苦路一條!
Jasmine 瘦咗2磅啫, 最慘係一起首病時唔食唔飲, d尿片條條都「輕升升」嗰吓我最驚, 依加好番d啦, 奶量同正餐都追番7成, 不過仲有d kam kam, 要等佢自己好番...

大宅

不過唔知係咪之前喉嚨痛少講番, 今日好少少就嘈嘈閉,搞搞震

男爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 Jasmine豬豬 於 09-10-26 21:58 發表

Jasmine 要快d好番呀!
~~~ LOVE & PEACE ~~~

大宅

作c囉!尋日仲講緊你同工人真係好c叻!湊到Jasmine咁大先中招,點之今日睇你仲大鑊!

真係好鬼慘ga,又要靠d工人,但吓吓又俾佢哋玩到抽筋,呢d嘢真係好c睇命水!

你有無call 過去agent 度《資詢》意見ar?!睇睇佢有無證明囉!同埋咪俾佢話晒事la,問心做白事駛唔駛攪咁多日ar?!:;pppp:
hee ~ hee ~ 我家有隻Cutie Monsters ar!

別墅

呢期真係好多B病呀...

朗僖呢兩日又病咗, 好彩少少傷風, 但係佢啲鼻水流到, 佢自己都好忟...

有時鼻塞, 透唔到氣猛咁喊...

夜晚瞓瞓下唔舒服醒咗又係猛咁喊...

大人同細路都搞到...想c...

各位媽媽敬請要小心, 大人細路都要小心身體, 天氣開始轉涼, 尤其一早一晚, 唔好掉以輕心...

You are very special, There is no one just like you
Created by the Master, God made you to be you
You are very special, Exclusively designed
You are very special, And I'm so glad you're mine

大宅

咁而家點算?邊個湊 Jasmine?

原帖由 Jasmine豬豬 於 09-10-26 21:58 發表

別墅

Jasmine肯玩即是好番好多啦!不要太擔心啦!

別墅

我冇工人的日子後好少上bk, 而家先知jasmine病佐...佢好番未呀? nathan前幾日開始流鼻水同打噴嚏, 我即刻比保嬰單佢食, 食佐2日好番啦...我幾驚要又帶佢睇醫生呀...差不多一個月都要去拜會醫生一次....我買d維他命syrup, 佢又唔肯飲...唔知點攪好...

希望jasmine快d好番啦...

男爵府

原帖由 Jasmine豬豬 於 09-10-24 20:04 發表
18个月眨眼已過, Jasmine 無啦啦上周末起無乜胃口, 以為出牙啦, 原來「乞嚏大魔王終」於降臨寒舍 , 星期二朝早開始吾飲奶有少少燒(

真係難為了豬ma~~
18個月都無病病 ...
麻煩豬ma去"健力士世界大全"報名aR~~
[img]http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers

大宅

我返來啦!!!

大宅

原帖由 Allyly 於 09-10-26 23:19 發表

Jasmine 要快d好番呀!

Thank you !

大宅

原帖由 灝灝B 於 09-10-27 00:03 發表
作c囉!尋日仲講緊你同工人真係好c叻!湊到Jasmine咁大先中招,點之今日睇你仲大鑊!

真係好鬼慘ga,又要靠d工人,但吓吓又俾佢哋玩到抽筋,呢d嘢真係好c睇命水!

你有無call 過去agent 度《資詢》意見ar?!睇睇佢有 ...

佢係direct hire o架, no agent law!

大宅

原帖由 cowHome 於 09-10-27 00:31 發表
呢期真係好多B病呀...

朗僖呢兩日又病咗, 好彩少少傷風, 但係佢啲鼻水流到, 佢自己都好忟...

有時鼻塞, 透唔到氣猛咁喊...

夜晚瞓瞓下唔舒服醒咗又係猛咁喊...

大人同細路都搞到...想c...

各位媽媽敬請要小心, ...

完全同意, 佢地辛苦=>我地辛苦, 如果中埋招, 咁就更苦, 我好想好想c

大宅

原帖由 jo@pong 於 09-11-2 22:15 發表

真係難為了豬ma~~
18個月都無病病 ...
麻煩豬ma去"健力士世界大全"報名aR~~

豬ma好慘呀, ee

"健力士世界大全"話之前食物敏感已經見過医生食過藥, 所以no wow!!!

首頁

尾頁

跳至