烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我想買個【平、靚、正、安全】嘅高速煲,請問邊隻牌子好呢?

依家有無做緊特價呀?

請幫忙解答,謝謝。
路遙知馬力,日久見人心!

水晶宮

大宅

醒目開學勳章 環保接龍勳章

Tefal永安做特價
6升/8升原價$1488-$1688
特價 $898-$998

Barazzoni永安做特價
5折

Lagostina千色做特價
9升原價$2600
特價就$1950

睇報紙兩間都係特到26號

我自己就用緊Tefal,好安全,我自己覺得清洗個蓋就麻煩d,未用過其他,所以唔識比較。

複式洋房

永安百貨酬賓特賣日(22-26/10/09)
http://www.wingonet.com/co_news/co_news.php?lang=ch&order=14
昨日係佐敦永安見 Lagostina高速煲 7公升 $1,500 (原價$2,200 架, 記得我三年前搵千色店朋友代買都要$1,600) , 9公升$1,750, 真係好抵買 ......
其他牌子,我冇留意.

水晶宮

原帖由 花子 於 09-10-24 12:23 發表
Tefal永安做特價

5折

我自己就用緊Tefal, 好安全, 我自己覺得清洗個蓋就麻 ...
謝謝花子解答 ....

BTW,我個人首選 Barazzoni,因 design 似菲姐果隻 but 唔知效果如何啫

水晶宮

原帖由 fababy 於 09-10-24 12:55 發表
永安百貨酬賓特賣日(22-26/10/09)
http://www.wingonet.com/co_news/co_news.php?lang=ch&order=14
昨日係佐敦永安見 Lagostina高速煲 7公升 $1,500 (原價$2,200 架, 記得我三年前搵千色店朋友代買都要$1,600) , 9 ...
咁咪好抵 .... 我早兩日喺拮豬島睇示範,亞姐 quoted:

$1760 for 5L

$2080 for 9L

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 花子 於 09-10-24 12:23 PM 發表
Tefal永安做特價

5折

Lagostina千色做特價
9升原價$2600
特價就$1950

睇報紙兩間都係特到26號

我自己就用緊Tefal,好安全,我自己覺得清洗個蓋就麻 ...

千色仲有現金 COUPON 唔記得買滿幾 $ 每 $100 送 $10 LAGOSXXX 個度 D SALES 話可以幫手拆單出咁可以用埋現金卷買....

大宅

Barazzoni the big one is only $840 now in 永安

大宅

我幾年前買左菲姐9L呢隻(己打入冷宫),用係好好用,但太重,每次清洗時都覺得好辛苦(可能我手痛啦)。

所以我建議如果買黎炆野的就唔好買太大的!
再烦,也别忘微笑;再急,也要注意语气; ­
再苦,也别忘坚持;再累,也要爱自己。

水晶宮

原帖由 kinbb媽咪 於 09-10-25 22:50 發表
我幾年前買左菲姐9L呢隻(己打入冷宫),用係好好用,但太重,每次清洗時都覺得好辛苦(可能我手痛啦)。

所以我建議如果買黎炆野的就唔好買太大的! ...
如果買菲姐嚟炆野,我會買 5L lor

水晶宮

原帖由 jek 於 09-10-25 13:36 發表
Barazzoni the big one is only $840 now in 永安
我知呀 .... 但唔知效果如何啫?係咪同菲姐一樣:15 mins = 1 hour?

如果係嘅,我就決定買呢隻牌子 gar lar ... 不過,BK 好似無人用呢隻咁嘅 mouth:

複式洋房

Barazzoni 真係好似未聽過

Lagostina成日做特價, 都唔知邊次係最抵~
tefal唔係易潔黎咩?

侯爵府

回覆 5# hehalady 的文章

您好,我今日終於買了7公升,之前是想買菲姐牌,而菲姐真的很貴(個人覺得),因我己有特福8公升,有娥姐煲5公升,所以看見Barazzoni 7公升640元,便不再理菲姐牌,(買之前我都考慮了3天因怕不好用),最後都同老公一起去買,回家立即試用,都好滿意.你買了沒有,分享一下好嗎?

水晶宮

原帖由 yee183 於 09-10-26 22:22 發表
您好,我今日終於買了7公升,之前是想買菲姐牌,而菲姐真的很貴(個人覺得),因我己有特福8公升,有娥姐煲5公升,所以看見Barazzoni 7公升640元,便不再理菲姐牌,(買之前我都考慮了3天因怕不好用),最後都同老公一起去買,回家 ...
Ai ya .... 未買呀 .... 今日最後特價 lar ... 唯有等下次特價 gi tak gar lar

因為無做示範,我唔知個煲嘅效果係點 .... 請問妳說明書有無寫呢?係咪同菲姐一樣都係 15 mins = 1 hour 呢?

另,有無 cook book 跟煲送 gar?希望妳能夠分享吓煮食效果,謝謝!

水晶宮

原帖由 tabopillow 於 09-10-26 18:35 發表
Lagostina成日做特價, 都唔知邊次係最抵~
tefal唔係易潔黎咩?
Tefal 依家出埋高速煲呀!

侯爵府

祗跟一英文說明書及一影印的中文說明書,

水晶宮

原帖由 yee183 於 09-10-27 11:45 發表
file:///C:/Documents%20and%20Settings/pc02/My%20Documents/我的掃描/1祗跟一英文說明書及一影印的中文說明書,
咁請問壓力效果如何?係咪 15 mins = 1 hour?

侯爵府

今晚蒸雞肉用4分鐘後,自動排氣便可,平時要用10-12分鐘.

水晶宮

原帖由 yee183 於 09-10-28 01:03 發表
今晚蒸雞肉用 4 分鐘後, 自動排氣便可, 平時要用10-12分鐘.
好正咁 bor

唔知依家永安賣幾錢呢?

複式洋房

ic, 好唔好用呀?

原帖由 hehalady 於 2009/10/27 12:44 AM 發表
Tefal 依家出埋高速煲呀!

首頁

尾頁

跳至