美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我d斑應該係隨著年幾出現既斑,除左去美容院,有咩產品係可以有效去斑的。

大宅

原帖由 maybaby 於 09-10-28 22:38 發表
我d斑應該係隨著年幾出現既斑,除左去美容院,有咩產品係可以有效去斑的。

你每日都要擦防晒乳保護皮膚呀 ! 否則的斑斑會越來越多, 我以前都係無乜擦防晒, 所以都出了好多斑斑, 好彩我個同事介紹了一間美容室給我做"純天然獨家硏製中藥美白淡化色斑療程" 給我, 做了2次都好見效, 膚色無咁暗唖和斑斑淺色了, 加上美容帥介紹在家早晚使用"特效褪斑霜"適合任何皮膚, made in France , (成份: 維他命c, 桑樹精華 ~ 美白, 淡化黑色素, 抗游離基) 擦在有斑斑的地方, 用了幾天再配合中藥面膜, 所以的斑斑淡了很多啦! 都已不覺眼, 真係好, 美容師還教我如不想斑斑再現, 就一定要用"物理性既~防晒隔離乳" SPF20/PA+, 都已經OK啦 !

民房

回覆 2# maybaby 的文章

我之前d斑都好嚴重呀! 但係另一個fourm度睇人講起一隻台灣的護膚品, 叫做jaloux..

佢有支去斑精華幾好用, 用左幾個月, 感覺唔錯呀, d斑都淡左!! 雖然都唔平架, 成400蚊... 但係宜家唔理佢, 呢一世就係咁既樣架喇...唉!!!

不過今日竟然比我係網上睇到一間店鋪, 代訂jaloux的產品, 買滿500蚊仲有特價添...

間野叫做, 有興趣可以去睇下喎...

我真係越來越鍾意台灣的護膚品呀!!

別墅

我都有斑的問題, 做過laser 同彩光, laser ok, 但彩光就出事了, 有斑的地方深色咗, 原本無斑的地方出了斑, 勁唔開心!

後來朋友介皮膚医生給我, 現在塗藥cream, 及用了╴隻美白mask, 情况好了許多, 現在心情才好些,

隻mask喺Bonjxxx買的叫SwissPlus. 要一路敷一路用蒸氣蒸住, 才有效. 但如果是sensative skin 就唔好蒸啦, 可能會大刺激, 隻mask約$530两盒, 一盒有5片.

防晒我覺得Sofina的50SPA++ 最好用. 可以try一try. $297一支.

希望幫到有斑姊妹啦! 如其他姊妹有其他去斑心得, 可交流一吓!

洋房

去斑做laser ok嫁~
我做過真係有效~

不過做完之後要搽番多d保濕同出街記得搽番防曬....唔得曬得多又出會番~

男爵府

做一次laser要幾錢呀,我聽人 講係續粒計

洋房

原帖由 maybaby 於 09-10-30 16:07 發表

係嫁咩??應該唔係啦~
至少我做過果間都唔係...
一般laser做面就$1500-3000

不過我有special price做laser
有興趣你add我再講
msn:[email protected]

大宅

我都想去斑,但唔想做laser

男爵府

環保接龍勳章

原帖由 maybaby 於 09-10-30 16:07 發表

成塊面咁多粒, 逐粒計咪好'金', 一大塊斑點計?

Laser 係逐次計, 有平有貴, 平去美容院做, 貴去診所搵醫生做, 再貴D去皮膚專科到做就更好, 我覺得俾皮膚醫生睇完你屬那些斑先, 再決定用邊隻 laser 機做, 效果會好D, 最唔好係去美容院做, 無專業保障, 效果亦未必好或可能要做多D次數才見效, 因美容院D機效能度數低D, 未必有醫生D機有效(應該兩次已見效, 4-5次會清晒D斑). 多D上綱check吓才決定選那間做比較好.

民房

原帖由 JKmami 於 09-10-31 03:18 發表

成塊面咁多粒, 逐粒計咪好'金', 一大塊斑點計?

Laser 係逐次計, 有平有貴, 平去美容院做, 貴去診所搵醫生做, 再貴D去皮膚專科到做就更好, 我覺得俾皮膚醫生睇完你屬那些斑先, 再決定用邊隻 laser 機做, ...

可否介紹边度做laser好? 謝謝

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 maybaby 於 09-10-28 22:38 發表

姑仔比咗支skin food番石榴sleeping mask我,
用咗幾次之後, 有日囝囝同我講,
媽咪: "妳啲點點小咗嘅?"
妳可以試試

珍珠宮

2018復活節勳章

原帖由 究竟我是誰 於 09-11-2 13:41 發表

姑仔比咗支skin food番石榴sleeping mark我,
妳可以試試

really?! can use everynight?

男爵府

姑仔比咗支skin food番石榴sleeping mark我,
妳可以試試

大約幾錢呀

水晶宮

原帖由 fishes 於 09-11-2 13:57 發表

really?! can use everynight?

連續用咗幾晚後, 已經見到效果...
姑仔個同事用咗就敏感,
所以最好去skinfood門市問問佢哋意見

水晶宮

原帖由 maybaby 於 09-11-2 14:19 發表

大約幾錢呀

我見yahoo拍賣要$109
門市就唔知喇

大宅

其實Fu Mask同塗淡斑既Cream會唔會有效呢?我自已又好少斑,多數都係暗瘡印!

大宅

姑仔比咗支skin food番石榴sleeping mask我,
妳可以試試

咁勁...用咗幾次就有效果,等我都買嚟試吓先

禁止訪問

水晶宮

原帖由 maybaby 於 09-11-2 14:19 發表

大約幾錢呀

今日見卓悅賣$108, 好抵

別墅

回覆 9# JKmami 的文章

我都想知你有咩好介紹。請分享

首頁

尾頁

跳至