想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

對上一次10/1來經 10/10 有dodo
尋日因為太心急 所以早上用第一次既尿驗左一次
當時睇左30分鐘都無出紅線
之後因為趕住出門口唔記得丟左佢
今日下午打算丟左去個陣再拎出來睇
就見到有條線
我就再睇番曼仔說明書
佢話10分鐘之後既結果就唔好理
只係頭10分鐘既結果先係岩..
頭先再買多支 不過唔係用早上第一次既尿去驗就無事
我想約醫生睇 但我怕佢見我未夠一個月唔會幫我驗
有無人可以解答下我 thanks all

大宅

心急既..今日買過一枝,明早再check下!!

洋房

原帖由 mini.bb 於 09-10-24 17:27 發表
心急既..今日買過一枝,明早再check下!!

其實佢個度有個電話 我都想打去問
不過只係開星期一至五
又要等多幾日

我都想緊買唔買多一支..
但我驚如果唔中就會成日心掛掛..
覺得之前個支中左點解今次唔中
我個人真係太易緊張..

大宅

等既時候真係好緊張的..
我m遲左11日..仲係度等緊m定係bingo...

大宅

好媽媽勳章

買多支明早用晨尿check下啦
我m遲咗,check棒棒都係過咗幾個鐘先有線,
醫生都話可能放耐咗所以有...
所以如果心急,明天再試下啦

男爵府

mini.bb 你m遲左11日咁你唔買捧捧驗下??

大宅

之前已經驗左3次棒棒,最近一次是m遲左6日既時間check的...白雪雪呀...
呢幾日驗紅d都係白雪雪..今日有條似有還無既水印...

原帖由 irisw 於 09-10-24 18:13 發表
mini.bb 你m遲左11日咁你唔買捧捧驗下??

男爵府

正常係咪黎M 果日過左就即刻驗到??
我都過左四日未黎喇.....又冇蹟象黎M 又冇蹟象bingo.....驗過兩次又冇.....好心煩

大宅

我都想知呀.........希望有反常但bingo的case啦...

原帖由 irisw 於 09-10-24 18:31 發表
我都過左四日未黎喇.....又冇蹟象黎M 又冇蹟象bingo.....驗過兩次又冇.....好心煩

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 irisw 於 09-10-24 18:31 發表

一般cycle 準的話係可以. 但有時可能因身體狀況/心情/環境等改變, 令到提早或延遲排卵, 就有可能仲未測到 .

洋房

多謝晒上面所有人既意見
我會再等多幾日..
我只係希望中唔中都好..
快點有個了斷
等我唔駛再心煩..

大宅

係啦!!一係bingo一係m到,唔好m唔到又check唔到bingo...又唔知咩事....好煩呀!!

男爵府

係啦....一係就快d M 到.....下個月快d 開工....而家遲遲未黎M.....下個月又會遲d 排卵.....又要等耐d 喇

男爵府

計埋今日已經遲左五日....心急死人!

大宅

我已經遲左十二天添呀!!!

男爵府

其實我都打定輸數.
希望你有好消息啦!!bingo 左記得上黎話比大家知呀~

洋房

大家好,又係我 今日已經過左m 3日, 之前係dodo後19日再用晨尿驗多一次 都係白色一片 請問19日後驗係唔係一定準..

今個月m遲來左 對上2個月都無遲 但有時都會遲下
今個月食左尿道炎既藥同埋感冒藥...請問係唔係會影響???而家想緊應該幾時再驗多次... 請問大家有無咩意見..謝謝

大宅

你會唔會壓力太大?? 我上次m都遲左, 之後遲左成1個月都未黎.就去左睇醫生. 佢話pressure 會影響左. 再唔係你relax d. 睇下會唔會好d.

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 kasucorn 於 09-11-2 23:02 發表
大家好,又係我 今日已經過左m 3日, 之前係dodo後19日再用晨尿驗多一次 都係白色一片 請問19日後驗係唔係一定準..

今個月m遲來左 對上2個月都無遲 但有時都會遲下
今個月食左尿道炎既藥同埋感冒藥...請問係唔係會影 ...

DODO 後 19日, 照計應該驗到. 可能係感冒 / 尿道炎 影響左排卵同埋經期.

洋房

多謝MIFFY同DCHAN既回覆
我都覺得有機會遲左掛卵
因為好似呢幾日先有較多既拉絲分泌
如果下個星期尾都無既話
我會去睇醫生

首頁

尾頁

跳至