網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

在淘寶買野,買家可選擇以下快遞公司嗎(順豐,彪記快遞,全日通快遞)?
快遞和EMS 有咩分別
thx~

大宅

EMS是屬於郵局的
順豐,全日通就唔係
我建議你最好使用順豐,又快D快遞員又禮貌D,彪記態度麻麻地...全日通未用過
希望資料幫到你啦

原帖由 kawaii888 於 09-11-5 15:46 發表
在淘寶買野,買家可選擇以下快遞公司嗎(順豐,彪記快遞,全日通快遞)?
快遞和EMS 有咩分別
thx~

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 babypooh26 於 09-11-5 20:48 發表
EMS是屬於郵局的
順豐,全日通就唔係
我建議你最好使用順豐,又快D快遞員又禮貌D,彪記態度麻麻地...全日通未用過
希望資料幫到你啦

順豐既職員真係幾有禮貌...

禁止訪問

大宅

EMS可送住宅及辦公室的. 但無指定派件時間.如在他們派件的時候,沒有人收件的話,那便會有張取件咭應該放到你的信箱裡,通知你自行到附近郵局取件的
如果你返工地方不方便的話,可在淘寶訂貨時打明送件到你屋企.希望幫到你啦

原帖由 尼古丁 於 09-11-6 01:50 發表

ems寄去香港郵局麻, 我都想返工風聲緊的話,送去郵局星期六去自取

男爵府

原帖由 尼古丁 於 09-11-6 01:50 發表

ems寄去香港郵局麻, 我都想返工風聲緊的話,送去郵局星期六去自取

我多數用順豐(他門可以不用簽收),我叫我樓下管理員代收.就可以

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 babypooh26 於 09-11-5 20:48 發表
EMS是屬於郵局的
順豐,全日通就唔係
希望資料幫到你啦

全日通用過幾次都幾有效率d哥哥都幾好態度 ~

大宅

全日通,我未用過呀,有無網站可提供看看呢
如在廣州送件到港,需多少天. 送住宅需另加手續費嗎??
thx
原帖由 BforGirl 於 09-11-7 23:11 發表

全日通用過幾次都幾有效率d哥哥都幾好態度 ~

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 babypooh26 於 09-11-8 06:28 發表
全日通,我未用過呀,有無網站可提供看看呢
如在廣州送件到港,需多少天. 送住宅需另加手續費嗎??
thx

廣州送件到港 ..... 1天
送住宅需另加手續費嗎 ........... 我茘枝角區無收
全日通網站 ................. 用google search 就得la http://www.at-express.com/portal/

複式洋房

EMS 送住宅是不是跟寄郵局包裹一樣, 到信箱管理員可代收呢?

thx~

原帖由 babypooh26 於 09-11-6 11:38 發表
EMS可送住宅及辦公室的. 但無指定派件時間.如在他們派件的時候,沒有人收件的話,那便會有張取件咭應該放到你的信箱裡,通知你自行到附近郵局取件的
如果你返工地方不方便的話,可在淘寶訂貨時打明送件到你屋企.希望幫到 ...

大宅

EMS應該也可收管理員代收卦,你試問問留下管理處呀 ^^
因我未試過這樣,SORRY

原帖由 日本妹 於 09-12-15 12:54 發表
EMS 送住宅是不是跟寄郵局包裹一樣, 到信箱管理員可代收呢?

thx~

首頁

尾頁

跳至