跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

宣道會上書房中英文幼稚園(杏花村)

請問有冇bk mami 的bb而家讀緊呢暑幼稚園,因為我想知道d comment好唔好,諗下bb讀呢間好定international school囉.

男爵府

好媽媽勳章

Re: 宣道會上書房中英文幼稚園(杏花村)

呢間係基督教幼稚園, 裡面的老師同校長都好好, 好多老師都係基督徒,佢地認真教學,仲好有愛心,我覺得係一個唔錯的選擇。你不如打去問吓幾時有open day,咁你咪可以對依間學校了解多啲。

民房

Thank-q......:-P

大宅

打去問佢話2007年出生可明年讀K1, 但無N班.

大宅

我之前問過話有N班喎~
我仲send咗application form去添!

原帖由 monchhi-mama 於 09-10-13 09:39 發表
打去問佢話2007年出生可明年讀K1, 但無N班.

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

上網睇有N班呀.

原帖由 cute_melody 於 09-10-14 00:54 發表
我之前問過話有N班喎~
我仲send咗application form去添!

大宅

原帖由 nicksonma 於 09-10-14 11:17 發表
上網睇有N班呀.

係無N班. 佢地只有K1(幼兒班), K2(低班), K3(高班)

大宅

我搞錯咗添, 上書房係冇N班, 聖道明先有N班~

公爵府

牛年勳章

原帖由 cute_melody 於 09-10-14 16:45 發表
我搞錯咗添, 上書房係冇N班, 聖道明先有N班~

n1聖道明好易收, 插班都得
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

大宅

係? 我個係細B, 驚出年先報插班會冇位, 所以先今年報...不過佢哋話冇咁早安排interview~

我諗住都係康傑or聖道明是但一間.

原帖由 Carol999 於 09-10-17 23:10 發表

n1聖道明好易收, 插班都得

別墅

聖道明幾貴, 又冇咩人講...

康傑其實幾好... 但我都想去參觀多幾間先

大宅

我之前問過聖道明, 學費都ok, 半日好似$2,700.-左右, 啟思好似仲貴d, 要$3,000.-

不過講到貴都唔及耀中, 半日要6千幾, 全日萬幾...佢哋已經約咗我個仔去interview, 不過我仲諗緊去唔去~

原帖由 CreativeAccount 於 09-10-21 16:29 發表
聖道明幾貴, 又冇咩人講...

康傑其實幾好... 但我都想去參觀多幾間先

別墅

回覆 1# cute_melody 的文章

耀中係國際學校, 唔係果d cast 啦...

2-3k, 間間唔係差咁遠, 啟思我大學師兄個女讀緊, 就冇咁大壓力, 學習會輕鬆d, 不過你到K3 開始要自己安排谷佢囉, 唔係接唔上小學

公爵府

牛年勳章

原帖由 CreativeAccount 於 09-10-22 15:48 發表
耀中係國際學校, 唔係果d cast 啦...

2-3k, 間間唔係差咁遠, 啟思我大學師兄個女讀緊, 就冇咁大壓力, 學習會輕鬆d, 不過你到K3 開始要自己安排谷佢囉, 唔係接唔上小學 ...

啟思呢幾年不停轉校長, 對佢好似冇乜信心咁...

別墅

回覆 1# Carol999 的文章

我打下條數, 加埋校車雜費, 上書房好似有學券等於冇學券, 同我家陣在康傑差唔多, 我唔知係咪升上小學真係咁好? (叩門?)

小學, 柴灣我首選係港大同學會, 跟住聖米迦勒(我諗個個都係咁諗啦), 其實仲有邊好呢?

早排我去參觀過迦藍, 好似又幾好喎

公爵府

牛年勳章

原帖由 CreativeAccount 於 09-11-5 16:30 發表
我打下條數, 加埋校車雜費, 上書房好似有學券等於冇學券, 同我家陣在康傑差唔多, 我唔知係咪升上小學真係咁好? (叩門?)

小學, 柴灣我首選係港大同學會, 跟住聖米迦勒(我諗個個都係咁諗啦), 其實仲有邊好呢?

早排我 ...

上書房d雜費好勁架咩?? 同埋佢有校車架? 幾錢一個月呀?
我今日帶阿囡去見左上書房喇, 感覺良好! 好過啟思好多(純綷個人感覺方面)

別墅

回覆 1# Carol999 的文章

因為我考慮係小西灣過去, 校車一定有條數, 另外雜費, 茶點佢都貴一截, 總之打條數同我返康傑差唔多, 但佢有學券架喎...

有個同事去過interview(我太遠啦, 都係唔諗佢), 話interview 得幾hea, 三分鐘就走得, d 老師唔夠pro, 但外藉老師多, 如新加坡及其他地方, 我同事跟佢地講英文, 佢地發音都好正, 應該英文班係幾掂...

公爵府

牛年勳章

原帖由 CreativeAccount 於 09-11-9 20:28 發表
因為我考慮係小西灣過去, 校車一定有條數, 另外雜費, 茶點佢都貴一截, 總之打條數同我返康傑差唔多, 但佢有學券架喎...

有個同事去過interview(我太遠啦, 都係唔諗佢), 話interview 得幾hea, 三分鐘就走得, d 老師 ...

係喇, 得你提醒我計過喇, 都幾貴... 真係同冇學券差唔多, 分鐘鐘貴過迦南冇學券呀!!

別墅

迦南最大好處係平, 但教學就幾standardised, d 老師有其他咁有 heart(或者比較內斂?), 同埋有口碑, 加上校舍大, 執disciple 好囉...

其實迦南ok 架, 可以考慮...

大宅

Anyone received the letter? I haven't recd it. How come they process slowly since the interview date of 7 Nov.

首頁
12345...10

尾頁

跳至