跳至

首頁

尾頁

別墅

鄰舍輔導會元朗幼兒園好嗎 ?

我想請問各位媽咪, 鄰舍輔導會元朗幼兒園好嗎 ? 面試時是否小朋友一個人入去呀 ! 除左學費, 仲有什麼雜費要比呀 ! 約幾多錢呢 ?
我仔仔同我好有緣架 ~ 點解 ??? 係因為我同佢都係同月同日生日:party:呀 ! 不是特登開刀 , 而係真的順產呀 ! 我買六合彩都未種過 , 竟然生仔就可以一齊慶祝生日呀 ! 哈哈 ~~~ :-D :-)

別墅

Re: 鄰舍輔導會元朗幼兒園好嗎 ?

我想請問各位媽咪, 鄰舍輔導會元朗幼兒園好嗎 ? 面試時是否小朋友一個人入去呀 ! 除左學費, 仲有什麼雜費要比呀 ! 約幾多錢呢 ?
我仔仔同我好有緣架 ~ 點解 ??? 係因為我同佢都係同月同日生日:party:呀 ! 不是特登開刀 , 而係真的順產呀 ! 我買六合彩都未種過 , 竟然生仔就可以一齊慶祝生日呀 ! 哈哈 ~~~ :-D :-)

別墅

別墅

男爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

我也想知,有無媽媽可分享一下

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

原帖由 Eugene 於 05-11-19 11:06 發表

我個人感覺佢比一般幼稚園有愛心 d.
面試同小朋友一齊 , 叫得你去 in 就一定收 .
冇任何什費.
今年 2740 /月 , 一年十二期.
今年比上年貴左幾拾蚊 /月.

男爵府

謝謝你媽媽

男爵府

但原來n班只收11人..咁咪好難入

伯爵府

原帖由 貓MIMI 於 09-10-14 12:09 發表
但原來n班只收11人..咁咪好難入

上年 13 人 , 今年11人.
9月或之後出世就唔洗點諗囉.
因佢8 己開學 , 開得學就收足夠人.
除非有人中途退學 , 但機會好微.
但要諗埋 , 政府撥落黎的兼收小朋友一定要收 , 其實唔係剩返好多.

大宅

見您出呢個topic, 真係忍唔住要發表下意見:
我囝囝向"鄰舍"讀左4年(今年9月升左小一), 囝囝好喜歡上學, 好喜歡佢既同學仔, 好喜歡佢既班老師, 其中一個班老師重跟左佢4年添, 另外個位老師都跟左3年啦, 家長跟老師既關係都好好, 我每天都可以好安心咁交個囝比學校, 基本上我好滿意呢間幼稚園; 4年前, 我要同囝囝一起interview, 以家就唔知掂啦; 至於學費, 減左學卷後都係千幾元, 好少雜費
原帖由 Eugene 於 05-11-19 11:06 發表

男爵府

我都忍唔住要讚一讚這間幼稚園,所有的老師,工友姐姐都好好..仔仔畢業時,我捨唔住流淚呀...我唔捨得這班好老師.. ..入到這間幼稚園就係妳的福氣

複式洋房

請問, 多唔多新移民的小朋友讀呢?

原帖由 abc123__812 於 09-10-14 16:40 發表

見您出呢個topic, 真係忍唔住要發表下意見:
我囝囝向"鄰舍"讀左4年(今年9月升左小一), 囝囝好喜歡上學, 好喜歡佢既同學仔, 好喜歡佢既班老師, 其中一個班老師重跟左佢4年添, 另外個位老師都跟左3年啦, 家長跟老師既 ...

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

有冇媽咪知幾時有開放日?

大宅

我囝囝個班就唔多囉
原帖由 calvinlam911 於 09-10-30 12:42 發表
請問, 多唔多新移民的小朋友讀呢?

男爵府

鄰舍輔導會元朗幼兒園

Fee $2730, no open day .

男爵府

請問幾時派表呢?

伯爵府

原帖由 linda112 於 09-11-2 09:26 發表
請問幾時派表呢?
隨時,小朋友滿 1y 就可入表

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

叫得in 就收架.?

我黎緊星期六in喎...
唔知會點呢..佢地好似有3段時間in...
聽落都唔少人下..

大宅

返全日幼稚園計算唔算好幼稚園 , 因聽聞很多人報名??

伯爵府

原帖由 sandywl 於 09-11-2 14:06 發表
返全日幼稚園計算唔算好幼稚園 , 因聽聞很多人報名??

聽啫
有心讀早 d 入表咪得囉 ~
佢都係照排隊收生啫.
唔似某 d 又要考呢樣考果樣 , 又要靠人事:;pppp:

首頁

尾頁

跳至