夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

個晚老公出席婚宴, 有人讚老公叻之類的說話, 有個親戚係人前話我老公"幾本事都沒用, 搬唔到出去"
:-D

珍珠宮

搬出去边先叫叻? 我見過有人渣波子, 寶馬, 都係住公屋~ 住边唔等於窮人啊~~ 白痴同見識少既人先會咁睇人架咋~~ 條友露左底就真啦~~ haha~

珍珠宮

講果人都無腦,咪理佢啦!

珍珠宮

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

唔駛理個親戚啦。。。

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我只係FEEL倒你個親戚好無品.....無教養....好差....

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

不知幾多有錢人住公屋舊區

男爵府

係呀, 可以儲多D錢, 正

原帖由 安室だがな 於 09-11-20 19:50 發表
不知幾多有錢人住公屋舊區

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我有個亞姨都係咁睇唔起我老公窮....
不過我唔CARE!!!有,我唔會比佢,無,佢唔會比我!!

但我表姐睇唔過眼,係咁話我夫家好有錢,乜乜乜..有講多,無減少啦....

之後我個亞姨就同我媽咪講,話我嫁個有錢人,就唔識佢....

我覺得好攪笑...呢個亞姨,係人都知佢憎人富貴厭人貧...基本上我一直都唔會理佢....

最後我無理過佢....亦都唔解釋!!

男爵府

真係幾攪笑枉, 我好憎呢D人, 我有無關你MUD事.....岩傾的, 樓下管理員都可以傾餐C, 唔岩傾真係話不投機半句多......費事晒氣...

我有個鄰居重好笑, 有個嬸嬸著得街坊裝D, 佢竟然問人地係咪做清潔, 呢D人, 見倒前面憎佢后面, 快D行開D.....

原帖由 我愛Corina 於 09-11-20 21:52 發表
我有個亞姨都係咁睇唔起我老公窮....
不過我唔CARE!!!有,我唔會比佢,無,佢唔會比我!!

但我表姐睇唔過眼,係咁話我夫家好有錢,乜乜乜..有講多,無減少啦....

之後我個亞姨就同我媽咪講,話我嫁個有錢人,就唔識佢....

...

瑪瑙宮

唔使理佢喎, 有 d 人個口係痕慣. 佢自己搬到出去咪搬囉, 搬去7萬1呎果 d 囉.

水晶宮

睇唔起人...講真...好多人系某一刻或對某些人都會有這種感覺...
但...要將睇唔起擺上面講出口的...通常都系一些自大得黎又自卑既人...而且哩樣也...同受幾多教育賺幾多錢是無關的...唔識就系唔識...你笑人CHEAP...人笑你無知...
少奶奶的身份,丫頭的命...

公爵府

好多人有車有樓甘又點?咪成份人工個個人比曬間樓..我住公屋但唔覺得自己好窮,(雖然唔係有錢)個個月有錢淨,仲可以年年去旅行,,唔好睇表面,,,樓主係唔洗理人架,有好多人見你好似冇咩錢就踩,有錢就憎你有錢..自己開心就得啦,唔好為左d無胃人而唔開心

水晶宮

畀面勳章

車 ~ 係呀, 我有錢但我唔鐘意搬出去呀,
你吹呀 ?

樓主 ~ 你唔洗理呢d咁嘅"三八"親戚

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

咩親友黎架? 避之則吉

禁止訪問

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 77777 於 09-11-20 14:48 發表
真係幾攪笑枉, 我好憎呢D人, 我有無關你MUD事.....岩傾的, 樓下管理員都可以傾餐C, 唔岩傾真係話不投機半句多......費事晒氣...

我有個鄰居重好笑, 有個嬸嬸著得街坊裝D, 佢竟然問人地係咪做清潔, 呢D人, 見倒前面 ...

我都覺得佢攪笑...最攪笑係..佢係我親亞姨,佢都要咁講野...我聽完之後,我話ok,以後我盡量都唔要見到佢...因為佢講到我老公好差,仲要我老公只見過佢一次咁大把...

其實佢唔止講我一個...我表哥兩公婆,一直都話唔生bb,我呢個亞姨就周圍唱人地無得生..(佢地本身家底好+又搵到錢既,所以就憎人富貴啦),但過左幾年,我表哥兩公婆想要小朋友,而家有兩個仔啦....
個個都比佢個嗅口講過....所以我都有話我表姐多事,呢d人根本唔洗同佢講咁多...

你個鄰居都攪笑喎...就算人地做清潔又點呢?都係搵兩餐je....

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

睇唔起人的人, 是井底之蛙, 你根本不用放在心上。

另外, 如果你有足夠自信, 根本就不會因別人一句說話而覺得遭人看不起。
所以, 日後要避免不快, 是該增加自己的自信心!

公爵府

原帖由 晴B媽 於 09-11-21 23:09 發表
睇唔起人的人, 是井底之蛙, 你根本不用放在心上。

另外, 如果你有足夠自信, 根本就不會因別人一句說話而覺得遭人看不起。
所以, 日後要避免不快, 是該增加自己的自信心! ...

冇錯,個人有自信係好緊要,
我住公屋仲要係個個都話唔好既公屋
我又唔覺得自己好失禮
我冇錯唔見得光既事又唔係呃宗媛等等
有時表面好似好風光其實個個月都比曬銀行

公爵府

你個呀姨係唔係好好景?
個個月老公比幾皮野佢洗又有工人?

男爵府

真係好好景好叻個d係唔會亂踏人架....佢地根本無須要亦好有自信.....係d覺得自己好唔抵, 際遇好差, 唔抵得人地好過佢, c會話人無用. 証明自己唔會差過比佢話的人, 個d人根本好自卑.....唉, 有品都唔會亂咁講野啦......

原帖由 安室だがな 於 09-11-21 23:42 發表
你個呀姨係唔係好好景?
個個月老公比幾皮野佢洗又有工人?

首頁

尾頁

跳至